axis-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "sumeet gupta" <sumeet812gu...@gmail.com>
Subject Re: How to deploy webservices on weblogic using axis2-1.1
Date Tue, 28 Nov 2006 09:59:40 GMT
Charitha,

I  set 'prefer-web-inf-classes' true in weblogic.xml and copied my services
in web-inf/services now it is showing version service in the available
service page but while accessing this serviece from browser i am getting
following error.


<Nov 28, 2006 3:03:18 PM GMT+05:30> <Error> <HTTP> <BEA-101019> <
weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext@1192118<weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext@1192118>-
name: '
axis2.war', context-path: '/axis2'] Servlet failed with IOException
org.apache.axis2.AxisFault: weblogic.xml.jaxp.RegistryDocumentBuilderFactory;
nested exception is:
        java.lang.ClassCastException:
weblogic.xml.jaxp.RegistryDocumentBuilderF
actory
        at org.apache.axis2.description.AxisService.getWSDL(AxisService.java
:736)
        at org.apache.axis2.description.AxisService.printWSDL(
AxisService.java:601)
        at org.apache.axis2.transport.http.ListingAgent.processListService(
ListingAgent.java:184)
        at org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.doGet(
AxisServlet.java:177)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:743)
        Truncated. see log file for complete stacktrace
java.lang.ClassCastException:
weblogic.xml.jaxp.RegistryDocumentBuilderFactory
        at javax.xml.parsers.DocumentBuilderFactory.newInstance(Unknown
Source)
        at
org.apache.ws.commons.schema.XmlSchemaSerializer.serializeSchemaElement(
XmlSchemaSerializer.java:83)
        at org.apache.ws.commons.schema.XmlSchemaSerializer.serializeSchema(
XmlSchemaSerializer.java:73)
        at org.apache.ws.commons.schema.XmlSchema.serialize_internal(
XmlSchema.java:206)
        at org.apache.ws.commons.schema.XmlSchema.write(XmlSchema.java:193)
        Truncated. see log file for complete stacktrace
>
<Nov 28, 2006 3:03:18 PM GMT+05:30> <Error> <HTTP> <BEA-101214> <Included
resource or file "/axis2/include/httpbase.jsp" not found from requested
resource "/axi
s2/services/Version".>

Thanks and Regards

Sumeet Gupta











On 11/28/06, Charitha Kankanamge <charitha@wso2.com> wrote:
>
> Sumeet,
> Eventhough I tried axis2 deployment on weblogic 9.2, it should work on
> 9.0 as well. It worked correctly for me with weblogic 9.2.
>
> Can you please copy your service into ../web-inf/services directory and
> try again?
>
> Please make sure that you set 'prefer-web-inf-classes' true in the
> weblogic.xml.
>
> Regards
> Charitha
>
> sumeet gupta wrote:
> > Hi charitha,
> > I am using weblogic 9.0 I deployed my webservice as you mentioned but
> > in the available service page it is not showing any service though i
> > uploaded two services through the admin page.could you please help me
> > to solve this error out.
> >
> > Thanks and Regards
> > Sumeet Gupta
> >
> > On 11/28/06, *Charitha Kankanamge* <charitha@wso2.com
> > <mailto:charitha@wso2.com>> wrote:
> >
> >     Sumeet,
> >
> >     When you are deploying a web application on WebLogic, you can either
> >     deploy it as a *.war file or you can just explod (unzip/expand)
> >     the war
> >     file in your file system. In Axis2/weblogic deployment, you can
> >     try out
> >     the second scenario. Just expand axis2.war in a directory in your
> >     system
> >     and select that location from weblogic console.
> >
> >     For example in WebLogic 92;
> >
> >     copy axis2.war in to /opt/bea/axis2.
> >     Then access weblogic console
> >     Go to yourdomain-->Deployments page
> >     Select install under deployments and select the axis2 expanded
> >     directory
> >     location (eg:- localhost
> >     <
> http://localhost:7001/console/console.portal?_nfpb=true&_pageLabel=AppApplicationInstallPage&AppApplicationInstallPortletISUNIX=YES&AppApplicationInstallPortletFILECHOOSERPATH=/
> >     <
> http://localhost:7001/console/console.portal?_nfpb=true&_pageLabel=AppApplicationInstallPage&AppApplicationInstallPortletISUNIX=YES&AppApplicationInstallPortletFILECHOOSERPATH=/
> >>
> >     / opt
> >     <
> >
> http://localhost:7001/console/console.portal?_nfpb=true&_pageLabel=AppApplicationInstallPage&AppApplicationInstallPortletISUNIX=YES&AppApplicationInstallPortletFILECHOOSERPATH=/opt/
> >     <
> http://localhost:7001/console/console.portal?_nfpb=true&_pageLabel=AppApplicationInstallPage&AppApplicationInstallPortletISUNIX=YES&AppApplicationInstallPortletFILECHOOSERPATH=/opt/
> >>
> >     / bea)
> >     Then follow the instructions given in weblogic console
> >
> >     regards
> >     Charitha
> >
> >
> >
> >     sumeet gupta wrote:
> >     > Hi Charitha,
> >     >            Thanks for the quick response.could you please tell
> >     me what
> >     > do you mean  by WL exploded deployment.
> >     >
> >     > Thanks and regards
> >     > Sumeet Gupta
> >     >
> >     >
> >     > On 11/28/06, *Charitha Kankanamge* <charitha@wso2.com
> >     <mailto:charitha@wso2.com>
> >     > <mailto:charitha@wso2.com <mailto:charitha@wso2.com>>> wrote:
> >     >
> >     >     Sumeet,
> >     >     How did you deploy axis2 with WebLogic? Could you please try
> >     with WL
> >     >     exploded deployment and check again? Also, you need to
> >     specify the
> >     >     following in weblogic.xml
> >     >
> >     >     <weblogic-web-app>
> >     >        <container-descriptor>
> >     >            <prefer-web-inf-classes>true</prefer-web-inf-classes>
> >     >        </container-descriptor>
> >     >     </weblogic-web-app>
> >     >
> >     >     Regards
> >     >     Charitha
> >     >
> >     >     sumeet gupta wrote:
> >     >     >
> >     >     > Hi All,
> >     >     >
> >     >     >
> >     >     >
> >     >     >         I am using axis-2.1.1 . when I create  .aar file and
> >     >     place it
> >     >     > into the service folder, it should display in the
> >     available service
> >     >     > page but somehow it is not showing. I am deploying axis.waron
> >     >     > weblogic, it is showing admin page,services page but in
> >     the services
> >     >     > page it is not showing available services .could anyone
> please
> >     >     suggest
> >     >     > some solution.
> >     >     >
> >     >     > */ Thanks and Regards/*
> >     >     > */Sumeet Gupta/*
> >     >
> >     >
> >     >
> >     >
> >
> ---------------------------------------------------------------------
> >     >     To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
> >     <mailto:axis-user-unsubscribe@ws.apache.org>
> >     >     <mailto:axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
> >     <mailto:axis-user-unsubscribe@ws.apache.org>>
> >     >     For additional commands, e-mail:
> >     axis-user-help@ws.apache.org <mailto:axis-user-help@ws.apache.org>
> >     >     <mailto:axis-user-help@ws.apache.org
> >     <mailto:axis-user-help@ws.apache.org>>
> >     >
> >     >
> >
> >
> >
> >
> ---------------------------------------------------------------------
> >     To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
> >     <mailto:axis-user-unsubscribe@ws.apache.org>
> >     For additional commands, e-mail: axis-user-help@ws.apache.org
> >     <mailto:axis-user-help@ws.apache.org>
> >
> >
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: axis-user-unsubscribe@ws.apache.org
> For additional commands, e-mail: axis-user-help@ws.apache.org
>
>

Mime
View raw message