axis-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Alexandr Khlystov" <allex.khlys...@gmail.com>
Subject wishing to http://ws.apache.org/axis/java/user-guide.html
Date Sat, 15 Apr 2006 13:46:31 GMT
Good day.

I like this article it is written is short and informative manner, I
want to tell you about one problem which I had during creating my
hello world axis application.

I've spend about 4 hours on resolving it, so I think it would be
useful for other people to know about it from begining of the
acquaintance with Apache Axis.


This problem is a permanent Exception when trying to deploy
application to the Axis. After resolving it I thought that I should
write to you because, with some sense you cause it - I mean
...\axis-1_2_1\samples should not be include to the
...\axis-1_2_1\webapps\axis\WEB-INF\classes\" by default because when
coping folder ...\axis-1_2_1\webapps\axis to the tomcat webapps
folder. all samples classes appear there by default , and then all
samples works fine but my hello world applicaion doesn't work even if
is the same as samples, just because I should manualy put it to the
axis webapp to tomcat, but I didn't find any info about it. and
deployment doesn't said to me that I've done someting wrong.


Here is more detailed info about my problem:

applicaion was build with JAVA2WSDL and then WSDL2JAVA tools, deploying
command:
java -cp ".;%CLASSPATH%" org.apache.axis.client.AdminClient -ddd
hello/deploy.wsdd

after executing script I saw that all is Ok, but realy on th Apache
Tomcat 4.1 log
I saw:

...
- Exception:
java.lang.ClassNotFoundException: simple.SimpleServiceSoapBindingImpl
       at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(
WebappClassLoader.java:1443)
       at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(
WebappClassLoader.java:1289)
...


And at the URL http://localhost:8080/axis/servlet/AxisServlet I saw:

 ----------------------------------------------
And now... Some Services
AXIS error

Sorry, something seems to have gone wrong... here are the details:

Fault - Could not find class for the service named:
simple.SimpleServiceSoapBindingImpl
Hint: you may need to copy your class files/tree into the right
location (which depends on the servlet system you are using).; nested
exception is:
java.lang.ClassNotFoundException: simple.SimpleServiceSoapBindingImpl


AxisFault
 faultCode: {
http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/}Server.generalException
 faultSubcode:
 faultString: Could not find class for the service named:
simple.SimpleServiceSoapBindingImpl
Hint: you may need to copy your class files/tree into the right
location (which depends on the servlet system you are using).; nested
exception is:
java.lang.ClassNotFoundException: simple.SimpleServiceSoapBindingImpl
 faultActor:
 faultNode:
 faultDetail:
{http://xml.apache.org/axis/}hostname:cjiohobaji
 ----------------------------------------------

also with my another example ( whic sends not primitive at service
parameters but new Class )

at the URL http://localhost:8080/axis/servlet/AxisServlet I saw:

I saw that my sevice isn't deployed but deployment script tells that all is
ok.

And at Apache Tomact logs I saw very strange Exception

...
- Unable to deploy typemapping: {urn:helloProduct}Product
java.lang.ClassNotFoundException: hello.Product
       at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(
WebappClassLoader.java:1443)
       at org.apache.catalina.loader.WebappClassLoader.loadClass(
WebappClassLoader.java:1289)
...


And I cann't understand what is wrong about 4 hours.

Thank you for your attention.
Mime
View raw message