axis-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Inoguchi, Kinichiro" <Kinichiro.Inogu...@hp.com>
Subject RE: Problem met in axis2
Date Wed, 12 Apr 2006 04:27:53 GMT
Hi Ouyang, 

You need to change your services.xml.

<parameter name="HelloClass" locked="false">hello2</parameter>
should be
<parameter name="ServiceClass" locked="false">hello2</parameter>

I attached new hello2.aar for you.
Deploy this aar file to your environment, and try ?wsdl.
It works in my environment (Axis2 0.95 with tomcat 5.0.28, jdk 1.4.2)

Also, you can try to use this service with REST, like this.
http://localhost:8080/axis2/services/hello2/hello?name=Ouyang_yang

Regards,
kinichiro

-----Original Message-----
From: OUYANG Yang [mailto:youyang@smu.edu.sg] 
Sent: Wednesday, April 12, 2006 12:03 PM
To: axis-user@ws.apache.org; chinthaka@opensource.lk
Subject: RE: Problem met in axis2



Hi Chinthaka:
    I'm sorry that  I haven't used JIRA before. Can I just attach the aar file and the src
file to you? 
    I've read the FAQ, and found similar problem but after I have put the xalan-2.7.0.jar
into the axis2/WEB-INF/lib directory, the problem still exists
    Thank you so much for your help!
Ouyang yang 

-----Original Message-----
From: Eran Chinthaka [mailto:chinthaka@opensource.lk] 
Sent: 2006年4月12日 10:51
To: axis-user@ws.apache.org
Subject: Re: Problem met in axis2

Hi OUYANG,

Can you please create a JIRA on this and attach your aar file. We might be able to debug here.

In the mean while you can try Axis2 1.0 RC1.

-- Chinthaka

P.S. Its a long holiday here due to our new year. So replies to some mails will get delayed
during this week.


OUYANG Yang wrote:
> Hi Chinthaka:
> Thank you so much for your quick reply:) My edition is 0.95. I am
> wondering whether it is because of the messagereceiver?
> 
> Ouyang yang
> 
> -----Original Message-----
> From: Eran Chinthaka [mailto:chinthaka@opensource.lk]
> Sent: 2006年4月12日 10:37
> To: axis-user@ws.apache.org
> Subject: Re: Problem met in axis2
> 
> Hi OUYANG,
> 
> what is the version of Axis2 you are using ?
> 
> -- Chinthaka
> 
> OUYANG Yang wrote:
>> Hello all!
>>     I am testing a simple example on axis2. I've written a web service named hello:
>>     public class hello2{
>>     public String hello(String name){
>>         if(name==null)
>>             name = "";
>>         return "hello"+name+",welcome to the world of web services!";        
>>     }
>> }
>>
>> And the services.xml file is as follows:
>> <service name="hello2">
>>     <description>
>>         This service is to say hello to users.
>>     </description>
>>     <parameter name="HelloClass" locked="false">hello2</parameter>
>>     <operation name="hello">
>>     <messageReceiver  class="org.apache.axis2.rpc.receivers.RPCMessageReceiver"
/>
>>     </operation>
>> </service>
>>
>> I can successfully depoly the hello.aar to axis2 and can see the 
>> service on list of services in axis2 platform. But when I tried to 
>> click the lick of hello?wsdl, it will jump error which says:
>>
>> description The server encountered an internal error () that 
>> prevented it from fulfilling this request. exception 
>> java.lang.NullPointerException
>> 	org.apache.axis2.engine.AxisEngine.createFaultMessageContext(AxisEngine.java:191)
>> 	org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.handleFault(AxisServlet.java:191)
>> 	org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.doGet(AxisServlet.java:125)
>> 	javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:689)
>> 	javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:802)
>>
>> Could anyone tell me what's the problem is?
>> Thank you very much!
>>
>> yangyang
>>
>>
>>
>>
> 
> 


Mime
View raw message