axis-java-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Steve Loughran <stev...@iseran.com>
Subject Re: encoding
Date Fri, 11 Apr 2003 00:02:33 GMT
Samir Shaikh wrote:
> Hi all.
> 
> I am running axis1.0 on tomcat 4.1.12. I see a desparity in encoding (or
> packaging) the strings in the soap message. I only spot this disparity in
> the encoding of the extended ISO8859_1 charecterset (the charecters other
> then ascii).
> 
> My problem is sometimes the axis server encodes a specific charecter to an
> html entity eg. &#233; and sometimes it just encodes it just display é the
> UTF-8 representation. Both of them are representation of é charecter. What
> can I do to make it consistent. Is there a property I can set to force it to
> do that either way. One of my client programs in php can handle one type of
> encoding in a document but is having problems handling both types of
> encodings in the same document. Also, the &#233 is not xml encoded when
> transmitted on the wire, that is why the xml parser fails.
> 
> I have pasted below the soap response (got it through tcpmon) I recieve from
> the server. If you look at the locationKeywords field
> 
>             <locationKeywords xsi:type="xsd:string">H&#244;tel 3 etoiles
> situ&#233; dans le quartier des musiciens au centre de Nice proche de la
> gare et de l&apos;avenue principale</locationKeywords>
> 
>             <locationKeywords xsi:type="xsd:string">Au centre de Nice, près
> de la plage, du casino et du Musée Massèna</locationKeywords>

Looks like defect. Nice hotel though. Musée would really be Musee with 
an acute on the first e, so somthing is going wrong.

test on Axis1.1, if it is still there file the defect

-steve


Mime
View raw message