axis-java-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Hasini Gunasinghe <hasi7...@gmail.com>
Subject Re: FW: No user value in rampart configuration policy
Date Sun, 27 May 2012 12:25:44 GMT
Hi Runo,

The error you have reported occur if the user name is not found either in
service client's options or in rampart config at the time of creating User
name token.

According to your description, you have used code generated client stub
from the wsdl file which embeds the security policy.
In that case you need to programetically add rampart configuration to the
policy.

Please refer step 6 (Setting the Rampart specific configuration details) at
http://wso2.org/library/3415#securing_the_client for the correct steps to
add rampart config at the client side.

HTH & let us know if you encounter further issues.

Thanks,
Hasini.

On Sun, May 27, 2012 at 2:22 AM, <Runo.Barrdahl@tieto.com> wrote:

> ** **
>
> ** **
>
> Med vänlig hälsning, / Best Regards,****
>
> ** **
>
> Runo Barrdahl, civ ing, tekn lic****
>
> ** **
>
> Tieto Sweden AB, Financial Services****
>
> ** **
>
> *From:* Barrdahl Runo
> *Sent:* den 26 maj 2012 18:12
> *To:* 'java-dev@axis.apache.org'
> *Subject:* No user value in rampart configuration policy****
>
> ** **
>
> Dear Axis2 Specialist:****
>
> ** **
>
> I have a problem with an axis2-1.6.2 client using UsernameToken and
> Addressing.****
>
> In no way can I avoid an AxisFault to be thrown in the Stub “No user value
> in the rampart configuration policy”.****
>
> ** **
>
> First, I have added a policy according to the literature in the wsdl file,
> see enclosed file, and added in the client axis2.xml the following section
> at the top:****
>
> “****
>
> <axisconfig name="AxisJava2.0">****
>
> ** **
>
>        <module *ref*="rampart"/>****
>
>        <module *ref*="metadataExchange" />****
>
> ** **
>
>        <parameter name="OutflowSecurity">****
>
>               <action>****
>
>                      <items>UsernameToken</items>****
>
>                      <passwordType>PasswordText</passwordType>****
>
>               </action>****
>
>        </parameter>****
>
> “****
>
> I use adb binding, but have also tried xmlbeans, see the Java code
> generation command:****
>
> “****
>
> @SET JAVA_HOME=C:\IBM\WAS61\WebSphere\AppServer\java****
>
> @SET AXIS2_HOME=C:\axis2-1.6.2****
>
> @SET PATH=%JAVA_HOME%\bin;%PATH%****
>
> ** **
>
> ** **
>
> @REM xmlBeans, new WSDL: Axis2-1.6.2****
>
> @REM @C:\axis2-1.6.2\bin\wsdl2java.bat -*uri* ./*wsdl*/CustomerCreationService.wsdl
> -o ./ -p com.tieto.ws.axis2.customercreation.service -*ss* -*sd* -or -d *
> xmlbeans* -g -u -S ./*src* -R ./resourcesCustomerCreation****
>
> ** **
>
> ** **
>
> @REM ADB - Axis2-1.6.2****
>
> @C:\axis2-1.6.2\bin\wsdl2java.bat -*uri* ./*wsdl*/CustomerCreationService.wsdl
> -o ./ -p com.tieto.ws.axis2.customercreation.service -*ss* -*sd* -or -d *
> adb* -g -u -S ./*src* -R ./resourcesCustomerCreation****
>
> “****
>
> ** **
>
> After that, I have, as alternatvies, tried to load the policy in the
> client, instantiating a RampartConfig object in the client, and numerous
> other different ways to get rid of the AxisFault in the client.****
>
> ** **
>
> My laptop is Windows 7, 64 bit, and I can run the client in Eclipse, in
> Tomcat or in IBM WebSphere 6.1, with identical result. Whether the service
> is available or not does not affect the result, i. e. the thrown AxisFault.
> ****
>
> ** **
>
> I have even run debug mode in Eclipse using Rampart and wss4j source code,
> only to find that somewhere inside there a userMissing message is displayed.
> ****
>
> I have tested using http and SSL, with identical result.****
>
> I have tried all possible combinations in the client Java to set user, and
> in all various combinations, all with negative result:****
>
> “****
>
> // UsernameToken:****
>
> // 2012-05-21, RunoB              String policyPath    = new
> String("C:/IBM/WAS61/WebSphere/AppServer/profiles/AppSrv01/installedApps/WL2007481Node01Cell/marginalenAxis2WSClient_war.ear/marginalenAxis2WSClient-localhostWAS.war/WEB-INF/properties/clientPolicy.xml");
> ****
>
> // 2012-05-21, RunoB
> options.setProperty(RampartMessageData.KEY_RAMPART_POLICY,
> loadPolicy(policyPath));****
>
> ** **
>
> // 2012-05-23, RunoB        options.setUserName("*marginalen*");       //
> removing this, results in: "No user value in the rampart configuration
> policy"****
>
> // 2012-05-23, RunoB:      options.setPassword("*largimanen*"); //
> 2012-05-23, RunoB: this one causes:
> com.ctc.wstx.exc.WstxUnexpectedCharException: Unexpected character 'E'
> (code 69) in prolog; expected '<' at [row,*col* {unknown-source}]: [1,1]**
> **
>
> ** **
>
> /* 2012-05-23, RunoB: no effect:****
>
>                      RampartConfig rampartConfig = new RampartConfig();***
> *
>
>                      rampartConfig.setUser("*marginalen*");****
>
>
> rampartConfig.setPwCbClass("com.tieto.ws.axis2.callback.UsernameTokenCallbackManager");
> ****
>
>                      options.setProperty(RampartConfig.RAMPART_CONFIG_LN,
> rampartConfig);****
>
> */****
>
> ** **
>
>
> options.setProperty(RampartMessageData.KEY_CUSTOM_ISSUED_TOKEN,
> Boolean.TRUE);****
>
> ** **
>
>                      options.setProperty(WSHandlerConstants.USER, "*
> marginalen*");   // 2012-04-28, RunoB: Required for UsernameToken****
>
>
> options.setProperty(WSHandlerConstants.PW_CALLBACK_CLASS,
> "com.tieto.ws.axis2.callback.UsernameTokenCallbackManager");****
>
> //
> options.setProperty(Constants.Configuration.ENABLE_REST,Constants.VALUE_FALSE);
> ****
>
> //
> options.setProperty(Constants.Configuration.ENABLE_MTOM,
> Constants.VALUE_TRUE);****
>
> ** **
>
> “****
>
> ** **
>
> The message never reaches the web service on the server, only if I
> configure the client erroneously, it might arrive to the service, where
> some other configuration erros message is displayed, telling me more
> explicitly that something is wrong. But, as soon as I have changed the
> client to produce a “correct” soap message, the client throws the axisFault
> “No user value in the rampart configuration policy”..****
>
> ** **
>
> I have (for http) in all cases intercepted the final SOAP message in the
> client stub, just after the AxisFault has been thrown, and and used it to
> execute it in soapUI with success!  ****
>
> This means that the generated soap message is OK. Nevertheless, the axis2
> client throws an AxisFault “No user value in the rampart configuration
> policy”.****
>
> ** **
>
> I have previously, a few years back, successfully implemented an
> axis2-1.4.1 client (but at the time, I had to manually complement the
> policy statement in the stub to avoid errors). Now, for my current problem,
> I have looked back to configure client and axis2.xml analogously, without
> success.****
>
> ** **
>
> I am at a loss as to what could possibly cause the error. Please find
> enclosed the wsdl file.****
>
> ** **
>
> I hae seen reported on the web the same text error, but not found any
> conclusive solution (In fact, there was some instruction, that I followed,
> but it did not resolve my problem).****
>
> ** **
>
> In case you have experience from  this issue, please send me some advice.*
> ***
>
> ** **
>
> ** **
>
> ** **
>
> Med vänlig hälsning, / Best Regards,****
>
> ** **
>
> Runo Barrdahl, civ ing, tekn lic****
>
> ** **
>
> Tieto Sweden AB, Financial Services****
>
> mail: runo.barrdahl@tieto.com****
>
> tel (direct): 0709-790 407 / +46-709 790 407****
>
> tel (central): 010 481 00 00 / +46-10 481 00 00****
>
> fax: 08-86 30 56 / +46-8 86 30 56****
>
> web: www.tieto.com****
>
> ** **
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: java-dev-unsubscribe@axis.apache.org
> For additional commands, e-mail: java-dev-help@axis.apache.org
>

Mime
View raw message