axis-java-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Srinath Perera (JIRA)" <>
Subject [jira] Updated: (AXIS2-2756) problem to display the WSDL in a browser in Axis2.1.2
Date Mon, 11 Jun 2007 18:05:27 GMT


Srinath Perera updated AXIS2-2756:

    Priority: Blocker  (was: Major)

> problem to display the WSDL in a browser in Axis2.1.2
> -----------------------------------------------------
>                 Key: AXIS2-2756
>                 URL:
>             Project: Axis 2.0 (Axis2)
>          Issue Type: Bug
>          Components: deployment
>    Affects Versions: 1.2
>            Reporter: Stephane Roy
>            Assignee: Davanum Srinivas
>            Priority: Blocker
>         Attachments: stockquote.wsdl, stockquoteservice.wsdl, stockquoteservice2.wsdl
> I noticed a problem with the latest release of Axis2 (2.1.2).
> Once the code is generated, compiled and deployed for the server part, I try to display
the related WSDL in my browser, by clicking on the line of my service in the http://localhost:8080/axis2/services/listServices
> The page http://localhost:8080/axis2/services/<myService>?wsdl opens with an error:
> org.apache.axis2.AxisFault: WSDLException: faultCode=OTHER_ERROR: Can't find prefix for
''. Namespace prefixes must be set on the Definition object
using the addNamespace(...) method.
>     org.apache.axis2.description.AxisService.printWSDL(
>     org.apache.axis2.transport.http.ListingAgent.processListService(
>     org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.doGet(
>     javax.servlet.http.HttpServlet.service(
>     javax.servlet.http.HttpServlet.service(
> In Axis2.1.1.1, with the same WSDL, it worked fine.
> In Axis2.1.2, I tried to generate the code in adb mode, then in xmlbeans mode but I have
the same problem.
> After analysis, I found a scenario to reproduce the problem.
> Our web service is defined with a WSDL divided in three parts. First we have a concrete
WSDL (defining the Service and the Binding). This WSDL imports an abstract WSDL (defining
the PortType and the Messages). Finally the abstract WSDL imports a XSD Schema (defining the
> I found out that the WSDL cannot be displayed in my browser because there is a conflict
between two prefixes:
> In the concrete WSDL, we defined the prefix 'tns' for our namespace. The prefix 'tns'
is also used in the abstract WSDL for another namespace.
> With Axis2.1.2, this situation prevents the WSDL to be displayed in the browser, whereas
with Axis2.1.1.1, everything works fine.
> I change one of the occurrences of the prefix 'tns' to 'tns2' and then Axis2.1.2 can
display the WSDL in the browser, just fine.
> It seems that this is a regression of Axis2.1.2.
> Thanks in advance.
> PS: This problem has been submitted to the User mailing list:

This message is automatically generated by JIRA.
You can reply to this email to add a comment to the issue online.

To unsubscribe, e-mail:
For additional commands, e-mail:

View raw message