axis-java-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Josh <gemini...@gmail.com>
Subject Re: There are now archived Modules or Services in my War
Date Fri, 30 Mar 2007 11:53:45 GMT
Robert,

I have taken the jars from the 1.2-RC1 code and copied them into my war.  I
still receive the same error.  What are some next steps?

Joshau


On 3/29/07, robert lazarski <robertlazarski@gmail.com> wrote:
>
> Been a while since I used weblogic, sorry. However, IIRC correctly
> from other people on this list, the war needs to be
> expanded,WEB-INF/services/services.list and
> WEB-INF/services/module.list needs to be populated, and
> <prefer-web-inf-classes>true</prefer-web-inf-classes> needs to be
> correctly set in weblogic.xml . Providing you have all that, lets try
> something simple: what does localhost:8080/axis2 show you ? (adjust
> for your sever if need be) .
>
> Also, 1.2 is upcoming. You may consider trying:
>
> http://people.apache.org/~deepal/axis2/1.2-RC1/axis2-1.2-RC1.zip
> http://people.apache.org/~deepal/axis2/1.2-RC1/axis2.war
>
> Some weblogic issues have been fixed since 1.1.1 :
>
> http://issues.apache.org/jira/browse/AXIS2-1865
> http://issues.apache.org/jira/browse/AXIS2-2005
>
> You could help us test the release in wls, and incidently, by using
> the latest codebase if there is a problem it is easier to get help.
>
> HTH,
> Robert
>
> On 3/29/07, Josh <gemini929@gmail.com> wrote:
> > Robert,
> >
> > thanks for the link.  While I already had the weblogic.xml file,  Am I
> > supposed to have an entry in this file for each folder under
> > WEB-INF/services or am I supposed to have an entry for each service
> listed
> > in each services.xml file?
> >
> > Either way, I tried both and I still cannot get this to work.  (But I
> would
> > still like to know how it is supposed to work).
> >
> > Any other ideas?  This sample app has no datasources or other stuff to
> > configure.  It is very simplistic example app.  Do you happen to have
> WLS
> > 8.1?
> >
> > Joshua
> >
> >
> > On 3/29/07, robert lazarski <robertlazarski@gmail.com> wrote:
> > > Josh - have you read this doc ?
> > >
> > > http://ws.apache.org/axis2/1_1_1/app_server.html
> > >
> > > HTH,
> > > Robert
> > >
> > > On 3/29/07, Josh <gemini929@gmail.com> wrote:
> > > > Ok,
> > > >
> > > > Granted I demonstrated that there is an issue deploying the
> axis2.war on
> > > > weblogic when it is not exploded, I think my problem may not be
> related.
> > > > That issue appears to be nothing new.  Trouble is, I am deploying my
> > > > application according to this article ( http://wso2.org/library/90)
> .
> > As a
> > > > result, I do not have any archived modules or services which leads
> to
> > the
> > > > nesting of archives problem.
> > > >
> > > > Still, when I deploy in an exploded format, the example application
> on
> > that
> > > > page works fine.  When in an archived format though, I receive the
> > following
> > > > error (which I mentioned earlier):
> > > >
> > > > <Error> <HTTP> <BEA-101214> <Included resource or
file
> > > > "/axis2/axis2-web/listSingleService.jsp" not found from
> > > > requested
> > > >
> > > > This is much different than the DeploymentException I was receiving
> with
> > the
> > > > axis2.war file.  Funny thing is, this file,
> > > > "/axis2/axis2-web/listSingleService.jsp" is not even
> > > > contained in this example app.  Why then would it work in an
> archived
> > format
> > > > and not an exploded format?  Is there other nested archives in the
> Axis2
> > > > distro which I am unaware of?
> > > >
> > > > Regards,
> > > >
> > > > Joshua
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > On 3/29/07, Josh <gemini929@gmail.com> wrote:
> > > > >
> > > > > On further inspection, it looks like this is a JDK 1.4 bug/feature
> (
> > > >
> >
> http://bugs.sun.com/bugdatabase/view_bug.do;jsessionid=9ddeb681fad5ecffffffffe37be8215fe0660:YfiG?bug_id=4648386
> > > > ).  It also appears that the only reason this works in Tomcat is
> because
> > > > tomcat implements its own war class loader.  Interesting.
> > > > >
> > > > > So does that mean people who are using JDK 1.4 and are not using
> > Tomcat
> > > > all have this problem?
> > > > >
> > > > > -Josh
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > On 3/29/07, Josh < gemini929@gmail.com> wrote:
> > > > > >
> > > > > > I exploded the services and the modules.  Trouble is, the
> > application is
> > > > still looking for addressing-1.1.1.mar .  Is there a way to
> configure
> > the
> > > > application to look for addressing-1.1.1 instead?
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > Josh
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > On 3/29/07, Josh < gemini929@gmail.com> wrote:
> > > > > > >
> > > > > > > Geez,
> > > > > > >
> > > > > > > It looks like it is a weblogic limitation.  I found the
answer
> on
> > the
> > > > mailing list archives...
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > >
> > http://www.mail-archive.com/axis-user@ws.apache.org/msg25079.html
> > > > > > >
> > > > > > > I will try and explode the archives within the war and
see
> what
> > > > happens...
> > > > > > >
> > > > > > > Josh
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > On 3/29/07, Josh <gemini929@gmail.com> wrote:
> > > > > > > >
> > > > > > > > Charitha,
> > > > > > > >
> > > > > > > > Interesting.  I added the weblogic.xml file to the
distro
> with
> > the
> > > > "prefer-web-inf-classes" option set to true.  When deployed in an
> > exploded
> > > > format, it works fine.  When deployed in a war format, I receive the
> > > > following error:
> > > > > > > >
> > > > > > > > Mar 29, 2007 8:32:24 AM
> > > > org.apache.axis2.deployment.WarBasedAxisConfigurator
> > > > getAxisConfiguration
> > > > > > > > SEVERE:
> > > > org.apache.axis2.deployment.DeploymentException:
> > module.xml
> > > > not found  for the module :
> > > > zip:C:/lib/axis2.war!/WEB-INF/modules/addressing-
> > > > 1.1.1.mar; nested exception is:
> > > > > > > >
> > > > org.apache.axis2.deployment.DeploymentException:
> > module.xml
> > > > not found  for the module :
> > > >
> > zip:C:/lib/axis2.war!/WEB-INF/modules/addressing-1.1.1.mar;
> > > > nested exception is:
> > > > > > > >
> > > > org.apache.axis2.deployment.DeploymentException:
> > module.xml
> > > > not found  for the module :
> > > >
> > zip:C:/lib/axis2.war!/WEB-INF/modules/addressing-1.1.1.mar;
> > > > nested exception is:
> > > > > > > >
> > > > org.apache.axis2.deployment.DeploymentException :
> > > > module.xml not found  for the module :
> > > >
> > zip:C:/lib/axis2.war!/WEB-INF/modules/addressing-1.1.1.mar:
> > > > loading repository from classpath
> > > > > > > > Mar 29, 2007 8:32:24 AM
> > > > org.apache.axis2.deployment.DeploymentEngine
> > > > loadFromClassPath
> > > > > > > > INFO: Module validation failed  Trying to engage a
module
> which
> > is
> > > > not available : addressing
> > > > > > > > <Mar 29, 2007 8:32:24 AM EDT> <Error>
<HTTP> <BEA-101216>
> > <Servlet:
> > > > "AxisServlet" failed to preload on startup in Web application:
> "axis2".
> > > > > > > > javax.servlet.ServletException: Trying to engage a
module
> which
> > is
> > > > not available : addressing; nested exception is:
> > > > > > > >         org.apache.axis2.AxisFault: Trying to engage
a
> module
> > which
> > > > is not available : addressing
> > > > > > > >         at
> > > > org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.init
> > (AxisServlet.java:348)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl$ServletInitAction.run(
> ServletStubImpl.java:1094)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.security.acl.internal.AuthenticatedSubject.doAs
> > > > (AuthenticatedSubject.java:321)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.security.service.SecurityManager.runAs(SecurityManager.java
> :121)
> > > > > > > >         at
> > > > weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.createServlet
> > (ServletStubImpl.java:970)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.createInstances(
> ServletStubImpl.java:949)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.servlet.internal.ServletStubImpl.prepareServlet
> > (ServletStubImpl.java:888)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.preloadServlet
> > > > (WebAppServletContext.java:3430)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.preloadServlets(
> WebAppServletContext.java:3375)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.preloadResources(
> > > > WebAppServletContext.java :3356)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.servlet.internal.WebAppServletContext.setStarted(
> WebAppServletContext.java:6208)
> > > > > > > >         at
> > > > weblogic.servlet.internal.WebAppModule.start
> > (WebAppModule.java:864)
> > > > > > > >         at
> > > > weblogic.j2ee.J2EEApplicationContainer.start
> > > > (J2EEApplicationContainer.java:2134)
> > > > > > > >         at
> > > > weblogic.j2ee.J2EEApplicationContainer.activate
> > (J2EEApplicationContainer.java:2175)
> > > > > > > >         at
> > > > weblogic.j2ee.J2EEApplicationContainer.activate
> > > > (J2EEApplicationContainer.java :2122)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.management.deploy.slave.SlaveDeployer$Application.setActivation
> (SlaveDeployer.java:3099)
> > > > > > > >         at
> > > >
> >
> weblogic.management.deploy.slave.SlaveDeployer.setActivationStateForAllApplications
> > > > (SlaveDeployer.java :1768)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.management.deploy.slave.SlaveDeployer.resume(SlaveDeployer.java
> :351)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.management.deploy.DeploymentManagerServerLifeCycleImpl.resume
> > (DeploymentManagerServerLifeCycleImpl.java
> > > > :229)
> > > > > > > >         at
> > > >
> > weblogic.t3.srvr.SubsystemManager.resume(SubsystemManager.java:136)
> > > > > > > >         at weblogic.t3.srvr.T3Srvr.resume (T3Srvr.java:965)
> > > > > > > >         at weblogic.t3.srvr.T3Srvr.run(T3Srvr.java:360)
> > > > > > > >         at weblogic.Server.main(Server.java:32)
> > > > > > > > Caused by: javax.servlet.ServletException : Trying
to engage
> a
> > module
> > > > which is not available : addressing; nested exception is:
> > > > > > > >         org.apache.axis2.AxisFault: Trying to engage
a
> module
> > which
> > > > is not available : addressing
> > > > > > > >         at
> > > >
> > org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.initConfigContext(
> AxisServlet.java:397)
> > > > > > > >         at
> > > > org.apache.axis2.transport.http.AxisServlet.init
> > (AxisServlet.java:331)
> > > > > > > >         ... 22 more
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > What is happening here?
> > > > > > > >
> > > > > > > > Joshua
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > On 3/29/07, Charitha Kankanamge < charitha@wso2.com
> wrote:
> > > > > > > > > Hi Josh,
> > > > > > > > > Please try to deploy axis2.war in exploded mode
and check
> > again.
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > regards
> > > > > > > > > Charitha
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > Josh wrote:
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > > All,
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > I read through the Article "How to Embed
an Axis2 based
> Web
> > > > Service in
> > > > > > > > > > you Webapp?" ( http://wso2.org/library/90)
and
> downloaded
> > the
> > > > sample
> > > > > > > > > > code.  When I deploy this sample code on
Tomcat 5.5.20,
> it
> > works
> > > > > > > > > > fine.  If I visit
> > > > > > > > > >
> > > > http://localhost:8080/axis2/services/BookService?wsdl ,
> > I
> > > > am presented
> > > > > > > > > > with the WSDL for the service mentioned
in the article.
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > I deployed the same war file (I added a
weblogic.xmlfile
> > with
> > > > the
> > > > > > > > > > prefer-web-inf-classes option set to true)
to weblogic
> 8.1
> > sp4.
> > > > When
> > > > > > > > > > I hit
> > > > http://localhost:7001/axis2/services/BookService?wsdl
> > > > > > > > > > <
> > > > http://localhost:7001/axis2/services/BookService?wsdl >
> > , I
> > > > receive
> > > > > > > > > > the following error:
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >   <Error> <HTTP> <BEA-101214>
<Included resource or file
> > > > > > > > > > "/axis2/axis2-web/listSingleService.jsp"
> > not
> > > > found from requested
> > > > > > > > > > resource "/axis2/services/BookService".>
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > Why would axis be looking for this file
when deploying
> on
> > > > Weblogic and
> > > > > > > > > > not Tomcat?  Any ideas?
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > Joshua
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > > > > > > > > To unsubscribe, e-mail:
> > > > axis-dev-unsubscribe@ws.apache.org
> > > > > > > > > For additional commands, e-mail:
> axis-dev-help@ws.apache.org
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > > To unsubscribe, e-mail:
> > axis-dev-unsubscribe@ws.apache.org
> > > For additional commands, e-mail: axis-dev-help@ws.apache.org
> > >
> > >
> >
> >
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: axis-dev-unsubscribe@ws.apache.org
> For additional commands, e-mail: axis-dev-help@ws.apache.org
>
>

Mime
View raw message