axis-java-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Francisco Fernandez (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Created: (AXIS2-952) MTOM databinding NOT send raw binary data
Date Tue, 01 Aug 2006 11:52:17 GMT
MTOM databinding NOT send raw binary data
-----------------------------------------

                 Key: AXIS2-952
                 URL: http://issues.apache.org/jira/browse/AXIS2-952
             Project: Apache Axis 2.0 (Axis2)
          Issue Type: Bug
    Affects Versions: 1.0
         Environment: WindosXP, tomcat 5.5, jdk1.5, Axis2 1.0
            Reporter: Francisco Fernandez


With the next WSDL:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<definitions xmlns="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/"
xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
xmlns:tns="http://foo.com/types/"
xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/soap/"
xmlns:mime="http://schemas.xmlsoap.org/wsdl/mime/"
targetNamespace="http://foo.com/types/">
	<types>
		<xsd:schema xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
xmlns:xmime="http://www.w3.org/2005/05/xmlmime"
elementFormDefault="qualified" targetNamespace="http://foo.com/types/">
			<xsd:import
namespace="http://www.w3.org/2005/05/xmlmime"
schemaLocation="http://www.w3.org/2005/05/xmlmime"/>
			<xsd:element name="image-attachment"
xmime:expectedContentTypes='image/tiff'>
				<xsd:complexType>
					<xsd:simpleContent>
						<xsd:extension
base="xsd:base64Binary">
							<xsd:attribute
ref="xmime:contentType" use="required"/>
						</xsd:extension>
					</xsd:simpleContent>
				</xsd:complexType>
			</xsd:element>
			<xsd:element name="emptyResponse">
				<xsd:complexType/>
			</xsd:element>
			<xsd:element name="enqueue-image">
				<xsd:complexType>
					<xsd:sequence>
						<xsd:element
name="meta-info" type="xsd:string"/>
						<xsd:element
ref="tns:image-attachment" minOccurs="1" maxOccurs="1" />
					</xsd:sequence>
				</xsd:complexType>
			</xsd:element>
		</xsd:schema>
	</types>
	<message name="enqueueImageRequest">
		<part name="image" element="tns:enqueue-image"/>
	</message>
	<message name="emptyResponse"/>
	<portType name="XXXPortType">
		<operation name="enqueue_image">
			<input name="image"
message="tns:enqueueImageRequest"/>
			<output name="empty" message="tns:emptyResponse"/>
		</operation>
	</portType>
	<binding name="XXXSoapBinding" type="tns:XXXPortType">
		<soap:binding style="document"
transport="http://schemas.xmlsoap.org/soap/http"/>
		<operation name="enqueue_image">
			<soap:operation
soapAction="http://foo.com/XXX/enqueueImage"/>
			<input>
				<soap:body use="literal"/>
			</input>
			<output>
				<soap:body use="literal"/>
			</output>
		</operation>
	</binding>
	<service name="XXXServiceMTOM">
		<port name="XXXPortType" binding="tns:XXXSoapBinding">
			<soap:address location="http://"/>
		</port>
	</service>
</definitions>

Using xmlbeans databinding:

<java classname="org.apache.axis2.wsdl.WSDL2Java" fork="true">
	        <classpath refid="axis.classpath"/> 
				<arg value="-d"/> 
				<arg value="xmlbeans"/>
				<arg value="-ss"/> 
				<arg value="-ssi"/> 
				<arg value="-sd"/> 
				<arg value="-g"/> 
				<arg value="-o"/>
				<arg file="${generated.dir}"/>
				<arg value="-p"/> 
				<arg value="com.foo"/>	          
				<arg value="-uri"/>
				<arg file="${file.wsdl}"/>			
		</java>

Using the stub client WSDL2Java generated, the SOAP sent (SOAPMonitor trace) is as follows:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
 <soapenv:Envelope
xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/">
         <soapenv:Header/>
         <soapenv:Body>
                 <enqueue-image>
                         <meta-info>foo</meta-info>  
                         <image-ttachment>//zU8Guvrtr7aXm14hR7GyI42QkWK+KgyEQRY0yI9wyI9rBgt4URERERER
ERHyutByKM1IzUrqgEECBdCyBxqAg4ROyGeTHUtw2U5Yk+9PQ5QY/LGGHevw3/t6Jjv7f+30
ERHyutByKM1IzUrqgEECBdCyBxqAg4ROyGeTHUtw2U5Yk+3kGA
P/IMdb0ryY//9vSfQ/8sZb9v/17ehf0v9vT5BrCX+xomjsjhwTy4ICKeXVlwlkcUj6ulePiCQi44
i96blvCEq5lQZ0zPZnuHpqIiIiIiIiP//5bqp097om4egwyku2vbXt8Em0qsNLhtLtpdtLTa9tLt
hLsQuyMf0....../k4krqa//0g==</image-attachment>
                </enqueue-image>
         </soapenv:Body>
 </soapenv:Envelope>

I think this is not the correct way for MTOM to send binary data.

Thanks


-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators: http://issues.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
-
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

        

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: axis-dev-unsubscribe@ws.apache.org
For additional commands, e-mail: axis-dev-help@ws.apache.org


Mime
View raw message