axis-java-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Morgan Delagrange <morg...@apache.org>
Subject Re: is axis working?
Date Wed, 18 Apr 2001 16:44:11 GMT
OK, I replaces Xerces 1.3.0 with 1.3.1 on the client AND the server, and
now it appears to work.  So, FYI, there's an issue with that
release.  Here's a diff of the AxisClassLoader with some additional debug
I used:

108a109,112
> 
>     Debug.Print( 1, "Enter: AxisClassLoader::loadClass" );
>     Debug.Print( 1, "Loading class " + name );
> 
121c125,131
<     return( cl.loadClass( name ) );
---
>     Class retval = cl.loadClass( name );
> 
>     Debug.Print( 1, "Exit: AxisClassLoader::loadClass" );
> 
> 
>     return( retval );
> 

- Morgan

On Wed, 18 Apr 2001, Doug Davis wrote:

> I just tried xerces 1.3.0 and I ran into a different problem - almost
> as if it isn't JAXP compliant.  Using xerces 1.3.1 worked ok though.
> Can you upgrade?
> -Dug
> 
> 
> Morgan Delagrange <morgand@apache.org> on 04/17/2001 06:06:43 PM
> 
> Please respond to axis-dev@xml.apache.org
> 
> To:   axis-dev@xml.apache.org
> cc:
> Subject:  Re: is axis working?
> 
> 
> 
> I'm using Xerces 1.3.0.
> 
> On Tue, 17 Apr 2001, Doug Davis wrote:
> 
> > What parser (and version of that parser) are you using?  We don't
> anything
> > with the parsed xml we just pass it along to the server so its really
> > strange
> > that its getting almost everything - seems like it should be an all or
> > nothing deal.
> > -Dug
> >
> >
> > Morgan Delagrange <morgand@apache.org> on 04/17/2001 05:15:24 PM
> >
> > Please respond to axis-dev@xml.apache.org
> >
> > To:   axis-dev@xml.apache.org
> > cc:
> > Subject:  Re: is axis working?
> >
> >
> >
> > Hi all,
> >
> > Here's some follow-up.  I found your debug mode on the AdminClient
> program
> > and ran it.  This certainly doesn't look good:
> >
> > XML sent:
> > ---------------------------------------------------
> > POST /axis/servlet/AxisServlet HTTP/1.0
> > Content-Length: 734
> > Content-Type: text/xml
> > SOAPAction: "AdminService"
> >
> > <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> > <SOAP-ENV:Envelope
> > SOAP-ENV:encodingStyle="http://schemas.xmlsoap.org/soap/encoding/"
> > xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/
> "><SOAP-ENV:Heade
> > r><d:Debug
> > SOAP-ENV:actor="http://schemas.xmlsoap.org/soap/actor/next" xmlns:d="
> > http://xml.apache.org/axis/debug
> > ">1</d:Debug></SOAP-ENV:Header><SOAP-ENV:Body><deploy>
> >   <handler class="" name=""/>
> >   <handler class="" name=""/>
> >   <chain flow="" name=""/>
> >   <chain flow="" name=""/>
> >
> >   <service name="" pivot="">
> >     <option name="" value=""/>
> >     <option name="" value=""/>
> >   </service>
> >   <service name="" pivot="">
> >     <option name="" value=""/>
> >     <option name="" value=""/>
> >   </service>
> > </deploy></SOAP-ENV:Body></SOAP-ENV:Envelope>
> >
> > It looks like something's wrong with your XML parsing, or with how it's
> > being serialized in debug mode.
> >
> > On Tue, 17 Apr 2001, Morgan Delagrange wrote:
> >
> > > These errors are based on the 4-17 build.  I take it that those samples
> > > should be working?
> > >
> > > Server side error:
> > >
> > > java.lang.NullPointerException
> > >         at java.util.Hashtable.get(Hashtable.java:320)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.loader.AdaptiveClassLoader.loadClass(AdaptiveClassL
> > > oader.java:424)
> > >         at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:253)
> > >         at
> > > org.apache.axis.utils.AxisClassLoader.loadClass(AxisClassLoader.java:
> > > 121)
> > >         at org.apache.axis.utils.Admin.process(Admin.java:237)
> > >         at org.apache.axis.utils.Admin.process(Admin.java:119)
> > >         at org.apache.axis.utils.Admin.AdminService(Admin.java:113)
> > >         at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
> > >         at
> > > org.apache.axis.handlers.MsgDispatchHandler.invoke(MsgDispatchHandler
> > > .java:131)
> > >         at
> > > org.apache.axis.handlers.SOAPServerHandler.invoke(SOAPServerHandler.j
> > > ava:112)
> > >         at
> org.apache.axis.server.AxisServer.invoke(AxisServer.java:189)
> > >         at
> > > org.apache.axis.transport.http.AxisServlet.doPost(AxisServlet.java:17
> > > 0)
> > >         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:760)
> > >         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.doService(ServletWrapper.java:4
> > > 04)
> > >         at org.apache.tomcat.core.Handler.service(Handler.java:286)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:372
> > > )
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ContextManager.internalService(ContextManager.
> > > java:797)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ContextManager.service(ContextManager.java:743
> > > )
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.service.http.HttpConnectionHandler.processConnectio
> > > n(HttpConnectionHandler.java:210)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.service.TcpWorkerThread.runIt(PoolTcpEndpoint.java:
> > > 416)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.util.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java
> > > :498)
> > >         at java.lang.Thread.run(Thread.java:484)
> > >
> > > client side error:
> > >
> > > <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
> > >
> >
> <SOAP-ENV:Fault><faultcode>Server.generalException</faultcode><faultstring>java.
> 
> >
> > > lang.reflect.InvocationTargetException: org.apache.axis.AxisFault
> > >         at org.apache.axis.utils.Admin.process(Admin.java:377)
> > >         at org.apache.axis.utils.Admin.process(Admin.java:119)
> > >         at org.apache.axis.utils.Admin.AdminService(Admin.java:113)
> > >         at java.lang.reflect.Method.invoke(Native Method)
> > >         at
> > > org.apache.axis.handlers.MsgDispatchHandler.invoke(MsgDispatchHandler
> > > .java:131)
> > >         at
> > > org.apache.axis.handlers.SOAPServerHandler.invoke(SOAPServerHandler.j
> > > ava:112)
> > >         at
> org.apache.axis.server.AxisServer.invoke(AxisServer.java:189)
> > >         at
> > > org.apache.axis.transport.http.AxisServlet.doPost(AxisServlet.java:17
> > > 0)
> > >         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:760)
> > >         at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:853)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.doService(ServletWrapper.java:4
> > > 04)
> > >         at org.apache.tomcat.core.Handler.service(Handler.java:286)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ServletWrapper.service(ServletWrapper.java:372
> > > )
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ContextManager.internalService(ContextManager.
> > > java:797)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.core.ContextManager.service(ContextManager.java:743
> > > )
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.service.http.HttpConnectionHandler.processConnectio
> > > n(HttpConnectionHandler.java:210)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.service.TcpWorkerThread.runIt(PoolTcpEndpoint.java:
> > > 416)
> > >         at
> > > org.apache.tomcat.util.ThreadPool$ControlRunnable.run(ThreadPool.java
> > > :498)
> > >         at java.lang.Thread.run(Thread.java:484)
> > > </faultstring></SOAP-ENV:Fault>
> > >
> > >
> > > On Tue, 17 Apr 2001, Doug Davis wrote:
> > >
> > > > What's the exact error message?
> > > > -Dug
> > > >
> > > > Morgan Delagrange <morgand@apache.org> on 04/17/2001 01:15:25 PM
> > > >
> > > > Please respond to axis-dev@xml.apache.org
> > > >
> > > > To:   axis-dev@xml.apache.org
> > > > cc:
> > > > Subject:  is axis working?
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > Hi all,
> > > >
> > > > Do the daily builds function yet?  I've tried to deploy the
> > > > StockQuoteService class using the following XML:
> > > >
> > > > <deploy>
> > > >   <handler name="authen"
> > > > class="org.apache.axis.handlers.SimpleAuthenticationHandler" />
> > > >   <handler name="author"
> > > > class="org.apache.axis.handlers.SimpleAuthorizationHandler" />
> > > >   <chain name="checks"  flow="authen,author" />
> > > >   <chain name="rpc"  flow="checks,RPCDispatcher" />
> > > >   <service name="urn:xmltoday-delayed-quotes" pivot="rpc" >
> > > >     <option name="className" value="samples.stock.StockQuoteService"
> />
> > > >     <option name="methodName" value="getQuote" />
> > > >   </service>
> > > > </deploy>
> > > >
> > > > but I keep getting class loader exceptions on the server side,
> despite
> > > > having the StockQuoteService class in the
> > > > /WEB-INF/classes/samples/stock directory of the axis webapp.  Any
> > ideas?
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
> >
> >
> 
> 
> 
> 


Mime
View raw message