axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nandika Jayawardana <jayaw...@gmail.com>
Subject Re: 1.7.0-RC6 - problems with http client
Date Mon, 08 Oct 2012 06:56:58 GMT
Hi Piotr,

Can you create a jira issue and attach this as a patch.

Regards
nandika

On Sat, Oct 6, 2012 at 11:41 AM, Piotr Isajew <pki@ex.com.pl> wrote:

> It seems that the following solves CLOSE_WAIT problem for me. I
> didn't checked if it breaks anything else, especially if you use
> HTTP 1.1 with keep-alives for SSL.
>
> --- axis2c.orig/src/core/transport/http/sender/ssl/ssl_stream.c 2012-09-05
> 05:01:12.000000000 +0200
> +++ axis2c/src/core/transport/http/sender/ssl/ssl_stream.c      2012-10-05
> 21:55:22.616002899 +0200
> @@ -121,6 +121,8 @@
>      axutil_stream_t* stream = (axutil_stream_t*)streamv;
>      stream_impl = AXIS2_INTF_TO_IMPL(stream);
>      axis2_ssl_utils_cleanup_ssl(env, stream_impl->ctx, stream_impl->ssl);
> +    if(stream_impl->socket > -1)
> +      axutil_network_handler_close_socket(env, stream_impl->socket);
>      AXIS2_FREE(env->allocator, stream_impl);
>
>      return;
>
>
> On Sat, Sep 29, 2012 at 12:05:08PM +0200, Piotr Isajew wrote:
>
> > Hello,
> >
> > I'm encountering several problems with long running client
> > programs using http client. In each of those programs stub code
> > is generated via WSDL2C.
> >
> > With default settings (HTTP/1.1, Keep-Alive) if there is a long
> > (say: 30 minutes or so) delay between web service invocations,
> > subsequent requests fail with immediate timeout:
> >
> > [Sat Sep 29 11:50:27 2012] [error] engine.c(171) Transport sender
> > invoke failed
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] op_client.c(888)
> Start:axis2_op_client_infer_transport
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] op_client.c(949)
> End:axis2_op_client_infer_transport
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] phase.c(202) Invoke the handler
> AddressingOutHandler within the phase MessageOut
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [info]  Starting addressing out handler
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] addr_out_handler.c(137) No action
> present. Stop processing addressing
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] http_transport_sender.c(241) ctx_epr:
> https://api1.multiinfo.plus.pl/smsgw50.asmx
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] http_transport_sender.c(776) using
> axis2 native http sender.
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] http_sender.c(514)
> msg_ctx_id:urn:uuid:197f41e0-0a1b-1e21-36bd-1c7ee510c2d1
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] http_transport_utils.c(3835) No
> session map stored
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] http_sender.c(907)
> > <soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><!--
> top secret--></soapenv:Envelope>
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [debug] http_client.c(596) http client ,
> response timed out
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [error] http_client.c(597) Response timed out
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [error] http_sender.c(1326) status_code < 0
> > [Sat Sep 29 11:50:28 2012] [error] engine.c(171) Transport sender invoke
> failed
> >
> > I managed to solve the problem for one of the clients, which use
> > HTTP for communication, by setting it to HTTP/1.0 and turning off
> > keep-alives, like that:
> >
> > <parameter name="PROTOCOL" locked="false">HTTP/1.0</parameter>
> > <parameter name="Keep-Alive" locked="false">true</parameter>
> >
> > in transport configuration.
> >
> > The above however doesn't work for other program which uses SSL
> > with authentication by client certificates. In that case I don't
> > get timeouts, but instead sockets persist in CLOSE_WAIT state,
> > which eventually leads to using all available file descriptors,
> > and then:
> >
> >
> > [Sat Sep 29 09:05:00 2012] [error] http_client.c(256) Error
> > creating a socket. Most probably error returned by OS
> > [Sat Sep 29 09:05:00 2012] [error] http_client.c(257) Socket Creation
> failed.
> > [Sat Sep 29 09:05:00 2012] [error] http_client.c(572) Client data stream
> null or socket error for host api1.multiinfo.plus.pl and 443 port
> > [Sat Sep 29 09:05:00 2012] [error] http_client.c(574) A read
> attempt(HTTP) for the reply without sending the request
> > [Sat Sep 29 09:05:00 2012] [error] http_sender.c(1326) status_code < 0
> > [Sat Sep 29 09:05:00 2012] [error] engine.c(171) Transport sender invoke
> failed
> >
> >
> > Development environment is Linux and tests were done with several
> > axis versions including 1.7.0-RC6.
> >
> > I will appreciate any advice on where to look for solution.
> >
> > Regards,
> >
> > Piotr
> >
> > ---------------------------------------------------------------------
> > To unsubscribe, e-mail: c-user-unsubscribe@axis.apache.org
> > For additional commands, e-mail: c-user-help@axis.apache.org
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: c-user-unsubscribe@axis.apache.org
> For additional commands, e-mail: c-user-help@axis.apache.org
>
>

Mime
View raw message