axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From manoj dhyani <mdhy...@hotmail.com>
Subject RE: Axis 1.5 error http client , response timed out even though the timeout is set to a larger value
Date Wed, 08 Feb 2012 21:11:56 GMT

found the issue

 

problem is happening because of the way axis2c is sending the HOST parameter in the HTTP Header,
it's suffixing the port if its default port, this will be the only webservice for which my
client application built using Axis2c is failing I don't see this issue with other webservices
listening on default port, is there any way this can be controlled ? I don't see any parameters
around the code where this is set

 

is this a bug in Axis2c or server side has issue

 

following is the HTTP Header sent by Axis2c, the webservice call fails

POST http://nestlepreview.i-nexus.com:443/nestlepreview/webservices/v1/ HTTP/1.1
User-Agent: Axis2C/1.6.0
SOAPAction: ""
Content-Length: 924
Content-Type: text/xml;charset=UTF-8
Host: nestlepreview.i-nexus.com:443

 

following is the HTTP Header that SoapUI sends

POST /nestlepreview/webservices/v1/ HTTP/1.1
Accept-Encoding: gzip,deflate
Content-Type: text/xml;charset=UTF-8
SOAPAction: ""
User-Agent: Jakarta Commons-HttpClient/3.1
Host: nestlepreview.i-nexus.com
Content-Length: 1052
 



From: mdhyani@hotmail.com
To: c-user@axis.apache.org; c-dev@axis.apache.org
Subject: RE: Axis 1.5 error http client , response timed out even though the timeout is set
to a larger value
Date: Sat, 21 Jan 2012 19:07:23 +0000





anyone ?? this is affecting my project release

 



I am trying to use operations from following WSDL using C++ client application on windows
32-bit using Axis2c 1.5 (build with openSSL 0.9.8f)
and using rampartc module for ws-security
 
https://nestlepreview.i-nexus.com/nestlepreview/webservices/v1/nexus.wsdl
 
the call always fail with the following error, I don't think it's a timeout setting issue
the call fails immediately
 
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\util\rampart_encryption.c(800) [rampart][rampart_encryption]
No parts specified or specified parts can't be found for encryprion.
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
Security for Signature
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
UsernameToken for Signature
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
Username for Signature
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
Password for Signature
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
Security for EncryptedKey
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
UsernameToken for EncryptedKey
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
Username for EncryptedKey
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\omxmlsec\axiom.c(129) [rampart]Checking node
Password for EncryptedKey
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_transport_sender.c(246)
ctx_epr:https://nestlepreview.i-nexus.com:443/nestlepreview/webservices/v1/
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_transport_sender.c(805)
using axis2 native http sender.
[Fri Jan 13 22:40:52 2012] [debug] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_sender.c(416)
msg_ctx_id:urn:uuid:0a655e13-e386-4d27-975b-49d0b1c8c060
[Fri Jan 13 22:40:53 2012] [info]  [ssl client] Client certificate chain filenot specified
[Fri Jan 13 22:40:54 2012] [debug] ..\..\src\core\transport\http\sender\ssl\ssl_utils.c(190)
[ssl client] SSL certificate verified against peer
[Fri Jan 13 22:40:54 2012] [debug] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_client.c(571)
http client , response timed out
[Fri Jan 13 22:40:54 2012] [error] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_client.c(574)
Response timed out
[Fri Jan 13 22:40:54 2012] [error] ..\..\src\core\transport\http\sender\http_sender.c(1381)
status_code < 0
[Fri Jan 13 22:40:54 2012] [error] ..\..\src\core\engine\engine.c(179) Transport sender invoke
failed
[Fri Jan 13 22:40:55 2012] [info]  [rampart][rampart_mod] rampart_mod shutdown
 
following is sample input for ListRef operation that works from SoapUI
 
<soapenv:Envelope xmlns:soapenv="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:v1="http://i-nexus.com/schema/v1">
   <soapenv:Header/>
   <soapenv:Body>
      <v1:ListRefRequest>
         <v1:Type>BusinessUnit</v1:Type>
      </v1:ListRefRequest>
   </soapenv:Body>
</soapenv:Envelope>
 
I can't post the ws-security credentials, but if these are not secified I would expect an
error about missing username, but in this case I always get the above error
 
the same WSDL and operation works fine and give missing ws-security username if not provided
in SopaUI ( this uses HTTPCommonsClient)
in Aixs2 Java 1.3
with axis 1.4 (if HTTPCommonsClient is used) fails if HTTPClient is used
 
any ideas, what might be  going wrong, like something missing on client settings or server
side issue
 		 	   		  
Mime
View raw message