axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From gsherw...@att.net
Subject Re: SSL configuration question
Date Thu, 01 Oct 2009 19:34:29 GMT


Shankar,
Thank you for your help. I reconfigured as follows.

cd /home/gbs/axis2c/axis2c-src-1.6.0
su
export AXIS2C_HOME=/usr/local/axis2c
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:${AXIS2C_HOME}/lib/
./configure --enable-openssl=yes --prefix=${AXIS2C_HOME} --with-apache2="/usr/local/apache2/include"
> config_out 2> config_err

I found no errors or warnings in config_out; config_err was empty. I found no errors in the
config.log file. The only warning seems to be unrelated:
cc1: warning: command line option "-fno-rtti" is valid for C++/ObjC++ but not for C
Relevant lines from config.log are:

  $ ./configure --enable-openssl=yes --prefix=/usr/local/axis2c --with-apache2=/usr/local/apache2/include
...
configure:21638: checking whether to use openssl
configure:21651: result: yes
...
config.status:746: creating src/core/transport/http/sender/ssl/Makefile
...
configure:23296: === configuring in util (/home/gbs/axis2c/axis2c-src-1.6.0/util)
configure:23399: running /bin/sh ./configure '--prefix=/usr/local/axis2c'  '--enable-openssl=yes'
'--with-apache2=/usr/local/apache2/include' --cache-file=/dev/null --srcdir=.
configure:23296: === configuring in axiom (/home/gbs/axis2c/axis2c-src-1.6.0/axiom)
configure:23399: running /bin/sh ./configure '--prefix=/usr/local/axis2c'  '--enable-openssl=yes'
'--with-apache2=/usr/local/apache2/include' --cache-file=/dev/null --srcdir=.
configure:23296: === configuring in neethi (/home/gbs/axis2c/axis2c-src-1.6.0/neethi)
configure:23399: running /bin/sh ./configure '--prefix=/usr/local/axis2c'  '--enable-openssl=yes'
'--with-apache2=/usr/local/apache2/include' --cache-file=/dev/null --srcdir=.
configure:23296: === configuring in guththila (/home/gbs/axis2c/axis2c-src-1.6.0/guththila)
configure:23399: running /bin/sh ./configure '--prefix=/usr/local/axis2c'  '--enable-openssl=yes'
'--with-apache2=/usr/local/apache2/include' --cache-file=/dev/null --srcdir=.

The diff command showed this config.log to be identical to that of the previous configure
attempt.
I appreciate your help with this.
George
-------------- Forwarded Message: --------------
From: Selvaratnam Uthaiyashankar <uthaiyashankar@gmail.com>
To: Apache AXIS C User List <axis-c-user@ws.apache.org>
Subject: Re: SSL configuration question
Date: Thu, 01 Oct 2009 03:02:18 +0000


Hi,

It seems Axis2/C engine (client side) is not configured with
--enable-openssl=yes. Is there any errors when you configure? Can you
configure with --enable-openssl=yes again and see?

Regards,
Shankar

On Sun, Sep 27, 2009 at 8:14 AM,   wrote:
> I have been using axis2c-src-1.6.0 for a few days with an existing service
> running Red Hat EL 4.7 and Apache2 httpd-2.0.63. Axis2/C is deployed as an
> Apache2 module. The samples and hello work with http transport, but I have
> not run https successfully with axis2 yet. The problem appears to be similar
> to that reported 2009-05-14 by chankm (Kwang Mien), but there does not seem
> to be a response to that message in the archive. Can anyone explain why
> axis2c is not using https here?
> Thanks for the help.
> George Sherwood
>
> I am using a test system with a self-signed certificate. SSL is working with
> httpd; e.g. https://64.232.245.115/pub/promos.php is accessed as expected
> from a remote browser. However SSL does not appear to be configured
> correctly for axis2.
>
> Both of the following commands seem to run OK.
> ./echo http://64.232.245.115/axis2/services/echo
> ./hello http://64.232.245.115/axis2/services/hello
>
> But the responses for the corresponding https endpoints do not.
> ./echo https://64.232.245.115:443/axis2/services/echo
> yields "echo client invoke FAILED!"
> ./hello https://64.232.245.115:443/axis2/services/hello
> yields "hello client invoke FAILED!"
>
> The echo.log contains the following lines.
> [Sat Sep 26 20:01:13 2009] [error] http_client.c(271) Transport protocol is
> unsupported by axis2
> [Sat Sep 26 20:01:13 2009] [error] http_client.c(272) Invalid Transport
> Protocol, HTTPS transport not enabled.
> [Sat Sep 26 20:01:13 2009] [error] http_client.c(544) client data stream
> null or socket error for host 64.232.245.115 and 443 port
> [Sat Sep 26 20:01:13 2009] [error] http_client.c(548) A read attempt(HTTP)
> for the reply without sending the request
> [Sat Sep 26 20:01:13 2009] [error] http_sender.c(1381) status_code < 0
> [Sat Sep 26 20:01:13 2009] [error] engine.c(179) Transport sender invoke
> failed
> [Sat Sep 26 20:01:13 2009] [error] echo.c(145) Stub invoke FAILED: Error
> code: 75 :: A read attempt(HTTP) for the reply without sending the request
>
> And the hello_client.log contains the following lines.
> [Sat Sep 26 20:17:19 2009] [error] http_client.c(271) Transport protocol is
> unsupported by axis2
> [Sat Sep 26 20:17:19 2009] [error] http_client.c(272) Invalid Transport
> Protocol, HTTPS transport not enabled.
> [Sat Sep 26 20:17:19 2009] [error] http_client.c(544) client data stream
> null or socket error for host 64.232.245.115 and 443 port
> [Sat Sep 26 20:17:19 2009] [error] http_client.c(548) A read attempt(HTTP)
> for the reply without sending the request
> [Sat Sep 26 20:17:19 2009] [error] http_sender.c(1381) status_code < 0
> [Sat Sep 26 20:17:19 2009] [error] engine.c(179) Transport sender invoke
> failed
> [Sat Sep 26 20:17:19 2009] [error] hello.c(94) Stub invoke FAILED: Error
> code: 75 :: A read attempt(HTTP) for the reply without sending the request
>
> Relevant lines from the axis2.xml file are:
>     
>         443
>         
false
>     
> ...
>     
>         
HTTP/1.1
>     
>     

> 
name="SERVER_CERT">/usr/local/apache2/conf/ssl.crt/64.232.245.115.crt
>
>
> Both the server module and SSL client were configured with openssl enabled.
> Details are available if needed.
>



-- 
S.Uthaiyashankar
Software Architect
WSO2 Inc.
http://wso2.com/ - "The Open Source SOA Company"

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
    • Unnamed multipart/related (inline, None, 0 bytes)
View raw message