axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Supun Kamburugamuva" <supu...@gmail.com>
Subject Re: Axis2/C built with SSL support. axis2_http_sender.dll fails to load
Date Thu, 02 Oct 2008 13:22:10 GMT
Can you please attach the axis2.xml file?

Supun.

On Thu, Oct 2, 2008 at 5:49 PM, Laksh <
lakshminarayana.ullala@friendsprovident.co.uk> wrote:

>
> Hi,
>
> I have checked the versions of OpenSSL in dev and testing environment, both
> are same.
>
> I have checked the destination URL and it is correct and accessible.
>
> Maybe the issue is in the Axis2.xml configuration file. I have uncommented
> the https sender and receiver sections as per the documentation but now DLL
> load itself is failing with the same error as before. The uncommented
> sections of axis2.xml is as below
>
> <!-- Transport Ins -->
> <transportReceiver name="https" class="axis2_http_receiver">
>        <parameter name="port" locked="false">6060</parameter>
>        <parameter name="exposeHeaders" locked="true">false</parameter>
> </transportReceiver>
>
> <!-- Transport Outs -->
> <transportSender name="https" class="axis2_http_sender">
>        <parameter name="PROTOCOL" locked="false">HTTP/1.1</parameter>
>        <parameter name="xml-declaration" insert="false"/>
> </transportSender>
> <parameter
> name="SERVER_CERT">C:\\Temp\\TempTest\\Config\\TAS.cer</parameter>
>
>
> However when I add an end comment(-->) at the end of "transportReceiver" as
> below, the DLL loads and reports "Cannot find transport out" error.
> <!-- Transport Ins -->
> <transportReceiver name="https" class="axis2_http_receiver">
>        <parameter name="port" locked="false">6060</parameter>
>        <parameter name="exposeHeaders" locked="true">false</parameter>
> </transportReceiver-->
>
> It is strange! Adding the end comment invalids the XML file but still Axis
> loads the DLL correctly. There seems to be something wrong configuration in
> this file.
>
> Another question is whether the default port number(6060) specified in the
> above lines needs to be changed? What port number to be specified here? I
> am
> sending the request to a webservice which is hosted on WAS server and WAS
> is
> already configured for SSL.
>
> Any help to proceed from here is greatly appreciated. Let me know if
> anything is not clear enough.
>
> Thanks!
> Laksh
>
>
> Supun Kamburugamuva wrote:
> >
> > Sorry, I think in my reply I have done a mistake and I'm not very clear.
> >
> > What I wanted to explain that there is a possibility to compile Axis2/C
> > with
> > a one version of OpenSLL (OpenSSL lib files) and try to run with a
> > different
> > version of OpenSSL. Usually we install OpenSSL to some directory and use
> > the
> > lib files in that installation to build Axis2/C. But OpenSSL dll's are
> > copied to the Windows directory. When you install another product which
> > uses
> > OpenSSL internally it copies it's OpenSSL files to the Windows directory
> > overiding the previous ones. If this is the situation we can end up
> > compiling Axis2/C with one version and trying to run it with another
> > version
> > of OpenSSL.
> >
> > For the previous mail you have, this happens if you enter the destination
> > URL incorrectly. Please check whether your endpoint URL is correct.
> >
> > Supun..
> >
> > On Thu, Oct 2, 2008 at 3:15 PM, Laksh <
> > lakshminarayana.ullala@friendsprovident.co.uk> wrote:
> >
> >>
> >> Hi,
> >>
> >> I have downloaded Axis2/C source version and compiled with SSL enabled.
> >> Also
> >> I have download the Axis2/C binary version which is not built with SSL
> >> support.
> >>
> >> OpenSSL v0.9.8, I have the same version in test and development
> >> environment.
> >>
> >> I have tested by configuring SSL in axis2.xml and now it proceeds
> further
> >> and started showing different error. The errors logged in the log file
> is
> >> below
> >>
> >> [debug] ..\..\src\core\deployment\dep_engine.c(1042) No modules
> >> configured
> >> [debug] ..\..\src\core\phaseresolver\phase_resolver.c(139) Service name
> >> is
> >> :
> >> __ANONYMOUS_SERVICE__
> >> [debug] ..\..\src\core\clientapi\op_client.c(881)
> >> Start:axis2_op_client_infer_transport
> >> [error] ..\..\src\core\clientapi\op_client.c(935) Cannot infer transport
> >> [debug] ..\..\src\core\clientapi\op_client.c(940)
> >> End:axis2_op_client_infer_transport
> >> [error] ..\..\src\core\clientapi\op_client.c(407) Op client execute
> >> failed.
> >> Cannot find transport out.
> >>
> >> The configurations I have done in axis2.xml are as below
> >>
> >> - Uncommented in transport Ins
> >> <transportReceiver name="https" class="axis2_http_receiver">
> >>        <parameter name="port" locked="false">6060</parameter>
> >>        <parameter name="exposeHeaders" locked="true">false</parameter>
> >> </transportReceiver>
> >>
> >> - Uncommented in transport outs
> >> <transportSender name="https" class="axis2_http_sender">
> >>        <parameter name="PROTOCOL" locked="false">HTTP/1.1</parameter>
> >>        <parameter name="xml-declaration" insert="false"/>
> >> </transportSender>
> >> <parameter name="SERVER_CERT">/path/to/ca/certificate</parameter>
> >> <parameter
> >> name="KEY_FILE">/path/to/client/certificate/chain/file</parameter>
> >> <parameter name="SSL_PASSPHRASE">passphrase</parameter>
> >>
> >> I have tried with the correct certificate parameters but it is giving
> the
> >> same error.
> >>
> >> What could be going wrong?
> >>
> >> Is there any binary version of Axis2/C with SSL support available for
> >> download?
> >>
> >> Thanks again for your help
> >>
> >> Laksh
> >>
> >>
> >> Samisa Abeysinghe-4 wrote:
> >> >
> >> > So you must be using binary release, and your openssl version might be
> >> > different form what we have compiled against.
> >> >
> >> > Samisa...
> >> >
> >> > Laksh wrote:
> >> >> Hi Samisa,
> >> >>
> >> >> Yes, I have set AXIS2C_HOME. The DLL path is showing correctly in the
> >> >> error
> >> >> message. Also if I use the non-ssl version of axis2_http_sender.dll,
> >> it
> >> >> works fine. But I need SSL support as well.
> >> >>
> >> >> Thanks!
> >> >> Laksh
> >> >>
> >> >>
> >> >> Samisa Abeysinghe-4 wrote:
> >> >>
> >> >>> Have you set the AXIS2C_HOME?
> >> >>>
> >> >>> Samisa...
> >> >>>
> >> >>> Laksh wrote:
> >> >>>
> >> >>>> Hi,
> >> >>>>
> >> >>>> I have built Axis2/C v1.5.0 with SSL support on Windows. The
client
> >> >>>> program
> >> >>>> we have developed connects to a web service with SOAP requests.
The
> >> >>>> webservice is hosted on Websphere Application Server(WAS).
 We have
> >> >>>> configured WAS for SSL support. When the
> >> >>>> axis2_svc_client_send_receive()
> >> >>>> call is made by our SOAP client the following error is logged
in
> the
> >> >>>> client
> >> >>>> log file.
> >> >>>>
> >> >>>> "../axis2_http_sender.dll  Failed. DLERROR IS DLL Load Error
126:
> >> The
> >> >>>> specified module could not be found."
> >> >>>>
> >> >>>> If I use the non-ssl version of axis2_http_sender.dll then
the
> error
> >> >>>> disappears. But we need to use the SSL enabled version of Axis2/C
> >> >>>> because
> >> >>>> sometime the webservice URL will be https.
> >> >>>>
> >> >>>> What could be the reason for this error? We have not done any
SSL
> >> >>>> specific
> >> >>>> configuration in Axis2.xml file. Is there anything we need
to do in
> >> >>>> that
> >> >>>> file?
> >> >>>>
> >> >>>> I have added SSL DLL's in the path, also checked all the dependent
> >> >>>> DLL's
> >> >>>> are
> >> >>>> in path. There seems to be no path issues.
> >> >>>>
> >> >>>> Any pointers to resovle this issue is greatly appreciated.
> >> >>>>
> >> >>>> Thanks for your time.
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> ------------------------------------------------------------------------
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>>> No virus found in this incoming message.
> >> >>>> Checked by AVG - http://www.avg.com
> >> >>>> Version: 8.0.173 / Virus Database: 270.7.5/1702 - Release Date:
> >> >>>> 10/1/2008
> >> >>>> 9:05 AM
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>> --
> >> >>> Samisa Abeysinghe
> >> >>> Director, Engineering; WSO2 Inc.
> >> >>>
> >> >>> http://www.wso2.com/ - "The Open Source SOA Company"
> >> >>>
> >> >>>
> >> >>>
> ---------------------------------------------------------------------
> >> >>> To unsubscribe, e-mail: axis-c-user-unsubscribe@ws.apache.org
> >> >>> For additional commands, e-mail: axis-c-user-help@ws.apache.org
> >> >>>
> >> >>>
> >> >>>
> >> >>>
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> ------------------------------------------------------------------------
> >> >>
> >> >>
> >> >> No virus found in this incoming message.
> >> >> Checked by AVG - http://www.avg.com
> >> >> Version: 8.0.173 / Virus Database: 270.7.5/1702 - Release Date:
> >> 10/1/2008
> >> >> 9:05 AM
> >> >>
> >> >>
> >> >
> >> >
> >> > --
> >> > Samisa Abeysinghe
> >> > Director, Engineering; WSO2 Inc.
> >> >
> >> > http://www.wso2.com/ - "The Open Source SOA Company"
> >> >
> >> >
> >> > ---------------------------------------------------------------------
> >> > To unsubscribe, e-mail: axis-c-user-unsubscribe@ws.apache.org
> >> > For additional commands, e-mail: axis-c-user-help@ws.apache.org
> >> >
> >> >
> >> >
> >>
> >> --
> >> View this message in context:
> >>
> http://www.nabble.com/Axis2-C-built-with-SSL-support.-axis2_http_sender.dll-fails-to-load-tp19776097p19776668.html
> >> Sent from the Axis - C++ - User mailing list archive at Nabble.com.
> >>
> >>
> >> ---------------------------------------------------------------------
> >> To unsubscribe, e-mail: axis-c-user-unsubscribe@ws.apache.org
> >> For additional commands, e-mail: axis-c-user-help@ws.apache.org
> >>
> >>
> >
> >
> > --
> > Software Engineer, WSO2 Inc
> > http://wso2.org
> >
> >
>
> --
> View this message in context:
> http://www.nabble.com/Axis2-C-built-with-SSL-support.-axis2_http_sender.dll-fails-to-load-tp19776097p19778609.html
> Sent from the Axis - C++ - User mailing list archive at Nabble.com.
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: axis-c-user-unsubscribe@ws.apache.org
> For additional commands, e-mail: axis-c-user-help@ws.apache.org
>
>


-- 
Software Engineer, WSO2 Inc
http://wso2.org

Mime
View raw message