axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From David Bernard <david.bern...@silverbrookresearch.com>
Subject [axis2c] Experiences building axis2c 0.96 from source
Date Fri, 09 Feb 2007 02:38:22 GMT
Hi,

I have struggled with build from source from the source distribution( 
and svn) on gentoo.

Issue:
Running "./configure" reported old version of pkg-config.

Fix:
Install new version 0.21.
In build script set PKG_CONFIG to point to binary of new pkg-config.
In build script set PKG_CONFIG_PATH to point to local pkgconfig
directory that contains the package .pc files etc /usr/lib/pkgconfig.

Issue:
Built and deployed software. axis2_http_server segfaults at
0x4011e2d8 in axis2_dep_engine_load (dep_engine=0x804ade0, 
env=0x804ad68) at dep_engine.c:835
835         AXIS2_ARRAY_LIST_FREE(out_fault_phases, env);

Cause:
Unknown.

Fix:
Need to do autogen to configure the build correctly.

Issue:
Running "./configure" after running autogen.sh gives a shell  error 
about "PKG_CHECK_MODULES(PARSER..."

Cause:
The aclocal tool has not found the pkg-config m4 files "pkg.m4".

Fix:

1. Edit all the autogen.sh files to add "$AC_LOCAL_FLAGS" to the aclocal 
command.

2. In the top level autogen.sh file set AC_LOCAL_FLAGS to be "-I 
<aclocal directory of pkg-config install>"

Cheers

David Bernard


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: axis-c-user-unsubscribe@ws.apache.org
For additional commands, e-mail: axis-c-user-help@ws.apache.org


Mime
View raw message