axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Yair Zaslavsky" <y...@imagine-com.com>
Subject RE: Axis can't find my xerces library
Date Wed, 07 Jun 2006 13:22:19 GMT
You are correct John, thanks!

I compiled xerces 2.2 on my machine(64bit)

And I have also built axis , however, when I run the simple server, it
cannot find the libaxis_xml_parser.so library.

 

I looked at the "lib" directory both of the binary distribution I
downloaded, and both of the version I built and packaged and I cannot
see such a shared object. Where do I obtain it?

 


So you've taken the axis bins from the site? This could be an issue with
32 bit  (what the bins are built on) v 64 bit (what you might have built
xerces with) 

Other than that this should just be a simple case of ensuring libs are
readable and in the right places. 

It would appear you are reading the axis_parser libs OK because it's
them that have the dependency on the xerces lib. I would try to write a
simple program to load the xerces lib in the same way we load them in
axis (see the src in axis3/transport). 







"Yair Zaslavsky" <yair@imagine-com.com> 

07/06/2006 13:17 

Please respond to
"Apache AXIS C User List" <axis-c-user@ws.apache.org>

To

<axis-c-user@ws.apache.org> 

cc

 

Subject

Axis can't find my xerces library

 

 

 




I downloaded xerces-c 2.2.0, and built it. 
I downloaded the axis distribution for linux (our machine is 64 bit,
little endian, and we're running redhat). 
When I try to run the axis simple server it fails to locate the xerces
library - libxerces-c.so.22 
  
Here is  additional information agbout the configuration, I just cant
see what I'm doing wrong ... 
  
echo $XERCESCROOT 
/home/yair/xerces-c-src2_2_0/xerces-c-src2_2_0 
  
echo $XERCESHOME 
/home/yair/xerces-c-src2_2_0/xerces-c-src2_2_0 
  
echo $LD_LIBRARY_PATH 
:/home/yair/xerces-c-src2_2_0/xerces-c-src2_2_0/lib:/home/yair/axis_bin/
axis-c-linux-current-bin/axis-c-1.6b-Linux-trace-bin/lib:/home/yair/axis
_bin/axis-c-linux-current-bin/axis-c-1.6b-Linux-trace-bin/lib/axis 
  
echo $AXISCPP_DEPLOY 
/home/yair/axis_bin/axis-c-linux-current-bin/axis-c-1.6b-Linux-trace-bin

  
  
more axisconf.deploy 
# Path to server trace log path (only required if you want server trace)

LogPath:/home/yair/axis_server.log 
  
# Path to HTTP Transport library 
Transport_http:/home/yair/axis_bin/axis-c-linux-current-bin/axis-c-1.6b-
Linux-trace-bin/lib/axis/libhttp_transport.so 
  
# Path to Axis XML Parser library 
XMLParser:/home/yair/axis_bin/axis-c-linux-current-bin/axis-c-1.6b-Linux
-trace-bin/lib/axis/libaxis_xerces.so 
  
A part of the startup log , showing the exception: 
  
  
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException >
getMessageForExceptionCode @0xffffcef0,29 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException <
getMessageForExceptionCode @0xffffcef0,"DLOPEN FAILED in loading parser
library" 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException >
getMessageForExceptionCode @0xffffcef0,29 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException <
getMessageForExceptionCode @0xffffcef0,"DLOPEN FAILED in loading parser
library" 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException <
AxisEngineException @0xffffcef0 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException >
AxisEngineException @0x8058760,------------> 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 - I AxisException(_, "DLOPEN
FAILED in loading parser library DLOPEN FAILED in loading parser library
Failed to load parser within server engine: 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 - I                  Error
Message='Success'                Error Code='0' 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 - I                  Load lib
error='libxerces-c.so.22: cannot open shared object file: No such file
or directory' 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 - I ") 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException <
AxisEngineException @0x8058760 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException >
~AxisEngineException @0xffffcef0 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException <
~AxisEngineException @0xffffcef0 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException >
~AxisEngineException @0x8058408 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 AxisEngineException <
~AxisEngineException @0x8058408 
[07/06/2006 15:09:46:214 IDT] 4159387328 - X initialize_module @3 caught
"..." 
  
  
I would really appreciate if someone can help me, 
  
Thanks 
  
Yair 
  


Mime
View raw message