axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Dushshantha Chandradasa" <dchandrad...@virtusa.com>
Subject RE: v1.5 on XP fails to load mod_axis2.dll
Date Fri, 09 Sep 2005 05:14:06 GMT
Hmmm,  I'm using Apache 2.0.54 (installed using
apache_2.0.54-win32-x86-no_ssl.msi) and Axis C++ latest version checked
out from SVN and built using ant in Windows XP 2002. I have my
mod_axis2.dll in <APACHE_HOME>/modules/ folder and all other env. vars
are correctly set. 

Apache version is as follows 

 

C:\Documents and Settings\dchandradasa>apache -v

Server version: Apache/2.0.54

Server built:   Apr 16 2005 14:25:31

 

httpd.conf file contains the following 

 

LoadModule axis_module modules/mod_axis2.dll

 

<Location /axis>

SetHandler axis

</Location>

 

 

I didn't get any problem of starting apache and I can browse the axis
starting page in the browser. I'm wondering why do you get this error.

 

Thanks,

dushshantha

 

 

 

________________________________

From: not given [mailto:rwc_dad@yahoo.com] 
Sent: Friday, September 09, 2005 2:48 AM
To: axis-c-user@ws.apache.org
Subject: v1.5 on XP fails to load mod_axis2.dll

 

Problem:

-------------

Apache fails during startup (only) when the following line in httpd.conf
is uncommented:

LoadModule axis_module modules/mod_axis2.dll

 

Related Problems:

--------------------------

dated a few days ago:

(1) http://marc.theaimsgroup.com/?l=axis-c-user&m=112601466412086&w=2

dated more than a year ago:

(2) JIRA bug report http://issues.apache.org/jira/browse/AXISCPP-98
<http://issues.apache.org/jira/browse/AXISCPP-98>  closed and marked
"won't fix"

(3)
http://mail-archives.apache.org/mod_mbox/ws-axis-c-user/200404.mbox/%3C0
01501c42828$3028ce40$0a65a8c0@SusanthaNB%3E

(4)  http://marc.theaimsgroup.com/?l=axis-c-user&m=108245073118681&w=2

   Seems to indicate that the responder confirmed the problem, but that
later versions corrected it.

 

System configuration:

-------------------------------

Win XP service pack 2

Apache version: 2.0.54 (apache_2.0.54-win32-x86-no_ssl.msi) simple tests
work

Axis C++ 1.5 (axis-c-win32-current-bin.zip)

   Added xerces-c_2_2_0.dll to .\Apache2\Axis\lib

 

Environment Vars:

-------------------------

Note: The string <apache root> is actually C:\Program Files\Apache
Group\Apache2

AXISCPP_DEPLOY=<apache root>\Axis

PATH=...;<apache root>\bin;<apache root>\Axis\lib

 

Symptoms:

-----------------

The windows Event Viewer shows two errors:

(1) "Syntax error on line 143 of <apache root>/conf/httpd.conf"

   Note that 143 corresponds to the LoadModule line above.

(2) "Cannot load <apache root>/modules/mod_axis2.dll into the server.
The specified module could not be found."

 

My actions:

-----------------

I followed the instructions, and double checked them.

MSVC++6 Dependency Walker shows no errors with mod_axis2.dll

 

Thank you for your help.

 

 

 

________________________________

Click here to donate to the Hurricane Katrina relief effort.
<http://store.yahoo.com/redcross-donate3/> 


Mime
View raw message