axis-c-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Carsten Blecken" <cblec...@macrovision.com>
Subject RE: mod_axis2.dll loading problem
Date Thu, 14 Oct 2004 17:19:29 GMT
I'm struggling with the same problem and understand that the module loading time 
is also the moment when the whole engine gets initialized. Since this includes 
loading of config file and of all the so's/dll's this is a moment where things can
go wrong if the configuration is not exactly correct.
 
Just to avoid frustrations for new users, isn't there a way to get the error message
which being produced by the engine startup somehow to the user? (putting it into 
the httpd log file or something else)
 
Thanks,
 
Carsten

-----Original Message-----
From: sanjaya singharage [mailto:sanjayas@opensource.lk]
Sent: Wednesday, October 13, 2004 10:24 PM
To: Apache AXIS C User List
Subject: Re: mod_axis2.dll loading problem


If the configuration given below is correct the problem could be that when apache loads it
cannot find the AxisServer.dll, AxisXMLParser.dll, AxisTransport.dll and the relevant parser
dll (either xerces or expat). Are these dlls in the PATH?
 
sanjaya.

----- Original Message ----- 
From: Anton  <mailto:borman@genesyslab.com> Zotov 
To: axis-c-user@ws.apache.org 
Sent: Thursday, October 14, 2004 1:45 AM
Subject: mod_axis2.dll loading problem




Hi!
Help who knows something about this axis-c installation problem:



Loading of  mod_axis2.dll in according to the manual for installation under Apache2 HTTP server
causes error:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Syntax error on line 966 of C:/Program Files/Apache Group/Apache2/conf/httpd.conf:
Cannot load C:/Program Files/Apache Group/Apache2/modules/mod_axis2.dll into server: The specified
module could not be found.
Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit.  21...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
httpd.conf:
.  .  .  .  .  .  .  .
LoadModule axis_module modules/mod_axis2.dll
<Location /axis>
SetHandler axis
</Location>
.  .  .  .  .  .  .  .

mod_axis2.dll is located in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\modules

 

The same behaviour on all Windows: 2000, XP, Server 2003.
I made manual builds through DevStudio but it did not help.
Applying regsvr32 mod_axis2.dll causes to the message: specified module could not be found.
 
I supporse, here is some well known obstacle with specific settings of Apache modules within
httpd.conf. But what namely? In any case mod_axis2.dll seats in modules/ subfolder but Apache
cannot find it there.Did you meet similar problem somewhere? May be .dll is not good format
for such module? Or need to set something to make httpd.conf friendly for .dll module format?
 



What's wrong ?


 

Thanks,
Anton Zotov.


Mime
View raw message