axis-c-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Senaka Fernando (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Created: (AXIS2C-1021) uri port is never initialized to zero in axutil_uri_create().
Date Thu, 28 Feb 2008 20:09:51 GMT
uri port is never initialized to zero in axutil_uri_create().
-------------------------------------------------------------

                 Key: AXIS2C-1021
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/AXIS2C-1021
             Project: Axis2-C
          Issue Type: Bug
          Components: util
    Affects Versions: 1.3.0
            Reporter: Senaka Fernando
            Assignee: Senaka Fernando


uri port is never initialized to zero in axutil_uri_create(). This causes problems in axutil_uri_resolve_relative()
which has a if check as,
    if (!uri->port)
    {
        uri->port = base->port;
    }
Thus, the port of the resolved relative URI will always be garbage, if it didn't originally
have one. This badly affects axutil_uri_to_string() where there is a test for the default
port in a scheme as, 

is_default_port = (uri->port_str == NULL || uri->port == 0 ||
    uri->port ==
    axutil_uri_port_of_scheme(uri->scheme));

Obviously, uri->port_str != NULL if the base had a port, and due to this bug uri->port
!= 0. Also, since the value is garbage, 
uri->port !=
    axutil_uri_port_of_scheme(uri->scheme));

Therefore, the port is always printed in the string representation even though it is the default
port or not.

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: axis-c-dev-unsubscribe@ws.apache.org
For additional commands, e-mail: axis-c-dev-help@ws.apache.org


Mime
View raw message