axis-c-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Pete Robbins" <robbin...@googlemail.com>
Subject Re: [Axis2] help required building
Date Tue, 11 Apr 2006 17:06:54 GMT
ok many thanks. Deleting the .la files cures the link problems.

I'll get back to you on the ./configure problem

Cheers,


On 11/04/06, Samisa Abeysinghe <samisa@wso2.com> wrote:
>
> Pete Robbins wrote:
>
> > I am working on the Tuscany project and I am trying to use Axis2C for
> > webservice support. I'm running into a few problems :-(
> >
> > I've downloaded the 0.90 binary release and get the samples running no
> > problem.
> >
> > What I would like is to write my own client code ... and here the
> > problems start. Is there a document saying how to build a client? By
> > this I mean which libraries you need to link with etc..
>
> We do not have a doc on this, we should have, but unfortunately we do
> not have as of now, we should include this in the user guide.
> For the time being please have a look at the Makefile.am file of a
> sample, then you can get an idea on this.
>
> The set of lib options on Linux should be:
> -L$AXIS2C_HOME/lib -laxis2_util -laxis2_om -laxis2_wsdl -laxis2_engine
> -laxis2_parser -laxis2_unix
> -lpthread -laxis2_soap -laxis2_http_sender -laxis2_http_receiver -lxml2
>
> > Trying to use the samples makefiles with the list of libraries
> > (-laxis2_util etc..) gives errors. I get errors such as :
> > /home/sahan/release/0.90/axis2c- 0.90/lib/libaxis2_attachments.la does
> > not exist.
>
> There is a problem with the .la files with the binary release. Hence
> please delete the .la files from the lib folder and try to link directly
> with .so files.
>
> >
> > So I now decide to build from the source. The build instructions say
> > to use ./configure, make, make install but this does not work as there
> > are errors in the Makefile.am <http://Makefile.am> files. Do you still
> > use this method to build? I see Maven.xml files in the source tree. Do
> > you have instructions as to how to build with Maven??
>
> We use the maven system only to build the web site. You have to use the
> make based system to build the source.
> If you use "./confiure; make; make install" tuple, it is not supposd to
> look for the Makefile.am. If it does, it is an error in the build
> system. However, according to the pre release testing, the make system
> of the source package was working. Please send us the exact problem
>
> Thanks,
> Samisa...
>
> >
> > Cheers,
> >
> > --
> > Pete
>
>
>


--
Pete

Mime
View raw message