axis-c-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Fred Preston <PREST...@uk.ibm.com>
Subject RE: Most of the test are failing
Date Mon, 12 Sep 2005 10:44:47 GMT
Hi Chinthana,
        Sounds good to me (this line was added as the original code seemed 
to ignore any problem if there was neither content-length or chunking was 
specified in the HTTP header) would you like to make the change?

P.S.  Did you really mean...

if( (m_eProtocolType == APTHTTP1_0) || (m_eProtocolType == APTHTTP1_0) )

Or was this just a typing error? ;-)

Regards,

Fred Preston.





"Chinthana C. Dinapala" <CDinapala@virtusa.com>
09/12/2005 07:19 AM
Please respond to "Apache AXIS C Developers List"
 
        To:     "Apache AXIS C Developers List" 
<axis-c-dev@ws.apache.org>, <samisa.abeysinghe@gmail.com>
        cc: 
        Subject:        RE: Most of the test are failing

 



Hi Samisa and Fred,

I have tested the solution given by samisa and tests are working fine.
167 tests are passing against Axis C++ services with xerces-c2_2_0.
Fred, could you please comment.

Thanks
Chinthana

-----Original Message-----
From: Samisa Abeysinghe [mailto:samisa.abeysinghe@gmail.com] 
Sent: Monday, September 12, 2005 10:34 AM
To: Apache AXIS C Developers List
Subject: Re: Most of the test are failing

Oh I made a little mistake, the change should be 
                                 if( (m_eProtocolType == APTHTTP1_0) || 
(m_eProtocolType
== APTHTTP1_1) )


On 9/11/05, Samisa Abeysinghe <samisa.abeysinghe@gmail.com> wrote:
> Going through the code, I basically wasted lot of time trying to fix
> this problem and failed.
> 
> However, I found a simpler solution and could make it work by making a
> simple change to the client transport.
> 
> On line 1538 of HTTPTransport.cpp we have
>                 if( m_eProtocolType == APTHTTP1_0)
> Going through the code, this means that we seem to assume that if the
> server is using HTTP 1.1, it would always use chunking. This is false
> for axis C++ and Apache as it could use content length while using
> HTTP 1.1, and this is why the tests are failing.
> 
> If we change line 1538 of HTTPTransport.cpp to
>                 if( (m_eProtocolType == APTHTTP1_0) ||
(m_eProtocolType == APTHTTP1_0) )
> 
> then the problem would be solved.
> 
> However, I did not commit this as I want to veryfy that this fix is
> correct and in line with changes done by Fred.
> Fred, could you please comment.
> 
> P.S. The content length given on server message seems coorect to me as
> it gives the correct body length od the HTTP message. The trailing
> /r/n/r/n is part of HTTP and I do not think that the content length
> header should be counting that.
> 
> Thanks,
> Samisa...
> 
> On 9/2/05, Samisa Abeysinghe <samisa.abeysinghe@gmail.com> wrote:
> > Obviously server side content length calculation seem to be in
error.
> > in src/server/apache2/Apache2Transport.cpp and in
> > src/server/apache/ApacheTransport.cpp files.
> >
> > I had a glance at the code and seems like there is a chance to miss
few bytes.
> > Will have a detailed look.
> >
> > Thanks,
> > Samisa...
> >
> > On 9/2/05, John Hawkins <HAWKINSJ@uk.ibm.com> wrote:
> > >
> > > So, can you fix it Fred?
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > Fred Preston/UK/IBM@IBMGB
> > >
> > > 02/09/2005 11:45
> > >
> > > Please respond to
> > >  "Apache AXIS C Developers List"
> > >
> > >
> > > To "Apache AXIS C Developers List" <axis-c-dev@ws.apache.org>
> > >
> > > cc
> > >
> > > Subject RE: Most of the test are failing
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Hi Chinthana,
> > >         I've just been looking at the following response:-
> > >
> > >  HTTP/1.1 200 OK
> > >  Date: Fri, 02 Sep 2005 08:30:48 GMT
> > >  Server: Apache/2.0.52 (Win32)
> > >  Content-Length: 399
> > >  Content-Type: text/xml
> > >
> > >  <?xml version='1.0' encoding='utf-8' ?>
> > >  <SOAP-ENV:Envelope
> > > xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
> > > xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> > > xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
> > >  <SOAP-ENV:Body>
> > >  <ns1:addResponse
> > > xmlns:ns1="http://localhost/axis/Calculator">
> > >  <addReturn xsi:type="xsd:int">5</addReturn>
> > >  </ns1:addResponse>
> > >  </SOAP-ENV:Body>
> > >  </SOAP-ENV:Envelope>
> > >
> > >  When I look at this in something like debug, I get the following
hex
> > > dump...
> > >
> > >  -d
> > >  0C61:0100  48 54 54 50 2F 31 2E 31-20 32 30 30 20 4F 4B 0D
HTTP/1.1 200
> > > OK.
> > >  0C61:0110  0A 44 61 74 65 3A 20 46-72 69 2C 20 30 32 20 53
.Date: Fri, 02
> > > S
> > >  0C61:0120  65 70 20 32 30 30 35 20-30 38 3A 33 30 3A 34 38   ep
2005
> > > 08:30:48
> > >  0C61:0130  20 47 4D 54 0D 0A 53 65-72 76 65 72 3A 20 41 70
GMT..Server:
> > > Ap
> > >  0C61:0140  61 63 68 65 2F 32 2E 30-2E 35 32 20 28 57 69 6E
ache/2.0.52
> > > (Win
> > >  0C61:0150  33 32 29 0D 0A 43 6F 6E-74 65 6E 74 2D 4C 65 6E
> > > 32)..Content-Len
> > >  0C61:0160  67 74 68 3A 20 33 39 39-0D 0A 43 6F 6E 74 65 6E   gth:
> > > 399..Conten
> > >  0C61:0170  74 2D 54 79 70 65 3A 20-74 65 78 74 2F 78 6D 6C
t-Type:
> > > text/xml
> > >  0C61:0180  0D 0A 0D 0A 3C 3F 78 6D-6C 20 76 65 72 73 69 6F
....<?xml
> > > versio
> > >  0C61:0190  6E 3D 27 31 2E 30 27 20-65 6E 63 6F 64 69 6E 67
n='1.0'
> > > encoding
> > >  0C61:01A0  3D 27 75 74 66 2D 38 27-20 3F 3E 0D 0A 3C 53 4F
='utf-8'
> > > ?>..<SO
> > >  0C61:01B0  41 50 2D 45 4E 56 3A 45-6E 76 65 6C 6F 70 65 20
> > > AP-ENV:Envelope
> > >  0C61:01C0  78 6D 6C 6E 73 3A 53 4F-41 50 2D 45 4E 56 3D 22
> > > xmlns:SOAP-ENV="
> > >  0C61:01D0  68 74 74 70 3A 2F 2F 73-63 68 65 6D 61 73 2E 78
> > > http://schemas.x
> > >  0C61:01E0  6D 6C 73 6F 61 70 2E 6F-72 67 2F 73 6F 61 70 2F
> > > mlsoap.org/soap/
> > >  0C61:01F0  65 6E 76 65 6C 6F 70 65-2F 22 20 78 6D 6C 6E 73
envelope/"
> > > xmlns
> > >  0C61:0200  3A 78 73 64 3D 22 68 74-74 70 3A 2F 2F 77 77 77
> > > :xsd="http://www
> > >  0C61:0210  2E 77 33 2E 6F 72 67 2F-32 30 30 31 2F 58 4D 4C
> > > .w3.org/2001/XML
> > >  0C61:0220  53 63 68 65 6D 61 22 20-78 6D 6C 6E 73 3A 78 73
Schema"
> > > xmlns:xs
> > >  0C61:0230  69 3D 22 68 74 74 70 3A-2F 2F 77 77 77 2E 77 33
> > > i="http://www.w3
> > >  0C61:0240  2E 6F 72 67 2F 32 30 30-31 2F 58 4D 4C 53 63 68
> > > .org/2001/XMLSch
> > >  0C61:0250  65 6D 61 2D 69 6E 73 74-61 6E 63 65 22 3E 0D 0A
> > > ema-instance">..
> > >  0C61:0260  3C 53 4F 41 50 2D 45 4E-56 3A 42 6F 64 79 3E 0D
> > > <SOAP-ENV:Body>.
> > >  0C61:0270  0A 3C 6E 73 31 3A 61 64-64 52 65 73 70 6F 6E 73
> > > .<ns1:addRespons
> > >  0C61:0280  65 20 78 6D 6C 6E 73 3A-6E 73 31 3D 22 68 74 74   e
> > > xmlns:ns1="htt
> > >  0C61:0290  70 3A 2F 2F 6C 6F 63 61-6C 68 6F 73 74 2F 61 78
> > > p://localhost/ax
> > >  0C61:02A0  69 73 2F 43 61 6C 63 75-6C 61 74 6F 72 22 3E 0D
> > > is/Calculator">.
> > >  0C61:02B0  0A 3C 61 64 64 52 65 74-75 72 6E 20 78 73 69 3A
.<addReturn
> > > xsi:
> > >  0C61:02C0  74 79 70 65 3D 22 78 73-64 3A 69 6E 74 22 3E 35
> > > type="xsd:int">5
> > >  0C61:02D0  3C 2F 61 64 64 52 65 74-75 72 6E 3E 0D 0A 3C 2F
> > > </addReturn>..</
> > >  0C61:02E0  6E 73 31 3A 61 64 64 52-65 73 70 6F 6E 73 65 3E
> > > ns1:addResponse>
> > >  0C61:02F0  0D 0A 3C 2F 53 4F 41 50-2D 45 4E 56 3A 42 6F 64
> > > ..</SOAP-ENV:Bod
> > >  0C61:0300  79 3E 0D 0A 3C 2F 53 4F-41 50 2D 45 4E 56 3A 45
> > > y>..</SOAP-ENV:E
> > >  0C61:0310  6E 76 65 6C 6F 70 65 3E-0D 0A -- -- -- -- -- --
> > > nvelope>........
> > >
> > >  0317 - 0184 = 791 - 388 = 403
> > >
> > >  The end of the HTTP header is delimited by the sequence
'CRLFCRLF'.  Thus
> > > the first character of the message is the following character '<',
that is
> > > at location 0x0184 (or 388 in decimal).  If we add the content
length to
> > > this offset we should be at the end of the message.  But, 388 +
399 is 787
> > > (or 0x0313) and if we look where this is in the message, rather
than being
> > > at the CRLF that follows '>' (i.e. the message delimiter) we are
are
> > > 'ope>CRLF' and this is why the transport is complaining.  The
actual message
> > > length is 403 bytes which is 4 bytes bigger than the specified
content
> > > length.
> > >
> > >  Regards,
> > >
> > >  Fred Preston.
> > >
> > >
> > >
> > >  "Chinthana C. Dinapala" <CDinapala@virtusa.com>
> > >
> > > 02/09/2005 10:59
> > >  Please respond to "Apache AXIS C Developers List"
> > >         To:        "Apache AXIS C Developers List"
> > > <axis-c-dev@ws.apache.org>
> > >         cc:
> > >         Subject:        RE: Most of the test are failing
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Hi Fred,
> > >
> > >
> > >
> > >  I have attached two files Calculator and MathOpsDoc.
> > >
> > >
> > >
> > >  Thanks
> > >
> > >  Chinthana
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  ________________________________
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  From:Fred Preston [mailto:PRESTONF@uk.ibm.com]
> > >  Sent: Friday, September 02, 2005 3:51 PM
> > >  To: Apache AXIS C Developers List
> > >  Subject: RE: Most of the test are failing
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Hi Chinthana,
> > >          Can you send me your exact response as an attachment
(i.e. just as
> > > it is on the wire) and I'll run it through the transport layer to
see what
> > > is going on...
> > >
> > >  Regards,
> > >
> > >  Fred Preston.
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  "Chinthana C. Dinapala" <CDinapala@virtusa.com>
> > >
> > >  02/09/2005 10:15
> > >  Please respond to "Apache AXIS C Developers List"
> > >
> > >          To:        "Apache AXIS C Developers List"
> > > <axis-c-dev@ws.apache.org>
> > >          cc:
> > >          Subject:        RE: Most of the test are failing
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Hi John,
> > >
> > >
> > >
> > >  I'm using axis C++ services in windows. With both xerces-c_2_6
and
> > > xerces-c_2_2_0.
> > >
> > >
> > >
> > >  Here is with full header.
> > >
> > >
> > >
> > >  Request............................
> > >
> > >
> > >
> > >  POST /axis/Calculator HTTP/1.1
> > >
> > >  Host: localhost:8888
> > >
> > >  Content-Type: text/xml; charset=UTF-8
> > >
> > >  SOAPAction: "Calculator#add"
> > >
> > >  Content-Length: 403
> > >
> > >
> > >
> > >  <?xml version='1.0' encoding='utf-8' ?>
> > >
> > >  <SOAP-ENV:Envelope
> > > xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
> > > xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> > > xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
> > >
> > >  <SOAP-ENV:Body>
> > >
> > >  <ns1:add xmlns:ns1="http://localhost/axis/Calculator">
> > >
> > >  <in0 xsi:type="xsd:int">2</in0>
> > >
> > >  <in1 xsi:type="xsd:int">3</in1>
> > >
> > >  </ns1:add>
> > >
> > >  </SOAP-ENV:Body>
> > >
> > >  </SOAP-ENV:Envelope>
> > >
> > >
> > >
> > >  Respond...................................
> > >
> > >
> > >
> > >  HTTP/1.1 200 OK
> > >
> > >  Date: Fri, 02 Sep 2005 08:30:48 GMT
> > >
> > >  Server: Apache/2.0.52 (Win32)
> > >
> > >  Content-Length: 399
> > >
> > >  Content-Type: text/xml
> > >
> > >
> > >
> > >  <?xml version='1.0' encoding='utf-8' ?>
> > >
> > >  <SOAP-ENV:Envelope
> > > xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
> > > xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> > > xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
> > >
> > >  <SOAP-ENV:Body>
> > >
> > >  <ns1:addResponse
> > > xmlns:ns1="http://localhost/axis/Calculator">
> > >
> > >  <addReturn xsi:type="xsd:int">5</addReturn>
> > >
> > >  </ns1:addResponse>
> > >
> > >  </SOAP-ENV:Body>
> > >
> > >  </SOAP-ENV:Envelope>
> > >
> > >
> > >
> > >  Thanks
> > >
> > >  Chinthana
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  ________________________________
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  From:John Hawkins [mailto:HAWKINSJ@uk.ibm.com]
> > >  Sent:Friday, September 02, 2005 3:08 PM
> > >  To:Apache AXIS C Developers List
> > >  Subject:Re: Most of the test are failing
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Hi,
> > >
> > >  Fred put in some changes yesterday, to the transport which means
it handles
> > > the incoming messages differently. This looks like it broke -
although we
> > > are not seeing any problem on AIX or windows against WAS. Perhpas
this is a
> > > server-side transport issue - are you using the Axis C server?
> > >
> > >  The key bit here is what does the http header look like? Can you
put up the
> > > whole of the tcmpon capture so Fred can take it and see what went
wrong.
> > > What platform are you on?
> > >
> > >  cheers,
> > >  John.
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  "Chinthana C. Dinapala" <CDinapala@virtusa.com>
> > >
> > >  02/09/2005 09:35
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Please respond to
> > >
> > >
> > >
> > >  "Apache AXIS C Developers List"
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  To
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  "Apache AXIS C Developers List" <axis-c-dev@ws.apache.org>
> > >
> > >
> > >
> > >  cc
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Subject
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Most of the test are failing
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >  Hi Folks,
> > >
> > >  Today only following test are got client execution pass against
C++
> > > services.
> > >  AxisBench
> > >  AxisBench_TTest
> > >  ExceptionTestDoc_TTest
> > >
> > >  I'm getting following exception.
> > >  HTTPTransportException:Input streaming error while getting data
HTTP header
> > > message must be chunked or have a content length.
> > >
> > >  I have checked the respond from server through TCP monitor and
seems to me
> > > is correct.
> > >
> > >  For e.g. following are the request and respond from the TCP
monitor.
> > >
> > >  Request.....................
> > >
> > >  <?xml version='1.0' encoding='utf-8' ?>
> > >  <SOAP-ENV:Envelope
> > > xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
> > > xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> > > xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
> > >  <SOAP-ENV:Body>
> > >  <ns1:add xmlns:ns1="http://localhost/axis/Calculator">
> > >  <in0 xsi:type="xsd:int">2</in0>
> > >  <in1 xsi:type="xsd:int">3</in1>
> > >  </ns1:add>
> > >  </SOAP-ENV:Body>
> > >  </SOAP-ENV:Envelope>
> > >
> > >  Respond..............................
> > >
> > >  <?xml version='1.0' encoding='utf-8' ?>
> > >  <SOAP-ENV:Envelope
> > > xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"
> > > xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"
> > > xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
> > >  <SOAP-ENV:Body>
> > >  <ns1:addResponse
> > > xmlns:ns1="http://localhost/axis/Calculator">
> > >  <addReturn xsi:type="xsd:int">5</addReturn>
> > >  </ns1:addResponse>
> > >  </SOAP-ENV:Body>
> > >  </SOAP-ENV:Envelope>
> > >
> > >  Thanks
> > >  Chinthana
> > >
> > >
> > >  Creating competitive advantage
> > >
> > >
> > >
> > >  #### image001.gif has been removed from this note on September 02
2005 by
> > > Fred Preston
> > >
> > >
> > >
> > >  #### TCPMon_Calculator has been removed from this note on
September 02 2005
> > > by Fred Preston
> > >  #### TCPMon_MathOpsDoc has been removed from this note on
September 02 2005
> > > by Fred Preston
> > >
> > >
> >
>


Mime
View raw message