axis-c-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Steve Hardy <st...@connectux.com>
Subject Re: [jira] Commented: (AXISCPP-308) Axis C++ 1.3 integration with apache server 2.0.52
Date Mon, 06 Dec 2004 12:21:07 GMT
Yeah I was surprised by this; the reason it does not work is due to the
fact that apache -k start starts the apache *service* as installed in
windows (so it can never work unless you put it in your autoexec.bat or
somesuch). Unfortunately, this service does not contain the correct paths
and AXISCPP_DEPLOY environment variables.

I haven't yet found an easy way to fix this.

By the way, the use of environment variables in windows is pretty
irritating as it is, I'd like to see the AXISCPP_DEPLOY variable removed
in a future version, as rolling out applications with specific environment
variables is not a nice thing to do in windows. I have hacked the source
to get the correct AXISCPP_DEPLOY path now but maybe a registry setting or
somesuch would be better (and an env. variable in linux is fine of
course!)

(it is also a pain with debugging on various stations ...)

greetings,
  Steve

On Sun, 5 Dec 2004, Samisa Abeysinghe (JIRA) wrote:

>      [ http://nagoya.apache.org/jira/browse/AXISCPP-308?page=comments#action_56232 ]
>      
> Samisa Abeysinghe commented on AXISCPP-308:
> -------------------------------------------
> 
> I ran into the same problem with Win XP.
> I could run Apache only in debug mode with -X.
> 
> > Axis C++ 1.3 integration with apache server 2.0.52
> > --------------------------------------------------
> >
> >          Key: AXISCPP-308
> >          URL: http://nagoya.apache.org/jira/browse/AXISCPP-308
> >      Project: Axis-C++
> >         Type: Bug
> >   Components: Configuration
> >     Versions: 1.3 Final
> >  Environment: Windows XP
> >     Reporter: Chaib F
> 
> >
> > I installed the apache server 2.0.52 and tested it successfully. Now I'm trying
to integrate Axis C++ 1.3 final with it, I followed all the instructions within the Axis C++
Windows installation guide in the AXIS_FOLDER/docs. However I could not run the server successfully
using: apache -k start. I got a strange error:
> > Syntax error on line 965 of C:/Program Files/Apache Group/Apache2/conf/httpd.conf:
> > Cannot load C:/Program Files/Apache Group/Apache2/modules/mod_axis2.dll into server:
Le module sp\xe9cifi\xe9 est introuvable.
> > Can anyone tell me what's wrong?
> > I appreciate any help and thank you.
> 
> -- 
> This message is automatically generated by JIRA.
> -
> If you think it was sent incorrectly contact one of the administrators:
>    http://nagoya.apache.org/jira/secure/Administrators.jspa
> -
> If you want more information on JIRA, or have a bug to report see:
>    http://www.atlassian.com/software/jira
> 
> 


Mime
View raw message