atlas-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Hemanth Yamijala <yhema...@gmail.com>
Subject Re: Review Request 48760: ATLAS-908: Force index creation up front
Date Thu, 16 Jun 2016 00:21:10 GMT

-----------------------------------------------------------
This is an automatically generated e-mail. To reply, visit:
https://reviews.apache.org/r/48760/#review137895
-----------------------------------------------------------



I am unable to comment on JIRA because of issues with Apache JIRA instance.

However, from a log of a recently launched one, I see this sequence:

2016-06-15 22:57:09,910 INFO  - [main:] ~ Indexes do not exist, Creating indexes for titanGraph.
(GraphBackedSearchIndexer:97)
2016-06-15 22:57:11,205 INFO  - [main:] ~ Index creation for global keys complete. (GraphBackedSearchIndexer:132)

and then

2016-06-15 22:57:11,260 INFO  - [main:] ~ Restoring type system from the store (DefaultMetadataService:142)
2016-06-15 22:57:11,341 INFO  - [main:] ~ Initializing type system for the first time. (DefaultMetadataService:145)

If you see the timestamps, Graph indexes are indeed created before the Type system is either
restored or created for first time.

Can you please explain why you think indexes are not created upfront, and which indexes are
you referring to?

- Hemanth Yamijala


On June 15, 2016, 10:35 p.m., Jeff Hagelberg wrote:
> 
> -----------------------------------------------------------
> This is an automatically generated e-mail. To reply, visit:
> https://reviews.apache.org/r/48760/
> -----------------------------------------------------------
> 
> (Updated June 15, 2016, 10:35 p.m.)
> 
> 
> Review request for atlas and David Kantor.
> 
> 
> Bugs: ATLAS-908
>     https://issues.apache.org/jira/browse/ATLAS-908
> 
> 
> Repository: atlas
> 
> 
> Description
> -------
> 
> When starting Atlas for the first time, the graph indices do not actually get created
up front when starting Atlas. This is a problem because you can configure Titan to not allow
queries to run if there is not an graph index that can be used (using the for. In environments
like this, the Atlas startup fails because it attempts to restore the typesystem (which runs
a query) before creating the base graph indices.
> 
> 
> Diffs
> -----
> 
>   repository/src/main/java/org/apache/atlas/RepositoryMetadataModule.java c4c767827014a265471250306f35316a0b4ed67f

> 
> Diff: https://reviews.apache.org/r/48760/diff/
> 
> 
> Testing
> -------
> 
> Ran repository tests, no issues found.
> 
> 
> Thanks,
> 
> Jeff Hagelberg
> 
>


Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message