asterixdb-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ian Maxon <ima...@uci.edu>
Subject Re: FW: CSE 514: AsterixDB Error
Date Wed, 22 Feb 2017 02:42:29 GMT
Are you using a 32-bit JRE by chance? If you could share the
red-service.log file that's outputted it might shed some light on what's
going on.

On Tue, Feb 21, 2017 at 6:33 PM, <orbite@uw.edu> wrote:

> I have 16 GB of RAM.
>
>
>
>
>
> *From: *Yingyi Bu <buyingyi@gmail.com>
> *Sent: *Tuesday, February 21, 2017 4:25 PM
> *To: *users@asterixdb.apache.org; orbite@uw.edu
> *Cc: *Weston Wei <wwhqwe@gmail.com>
> *Subject: *Re: FW: CSE 514: AsterixDB Error
>
>
>
> Hi Orbite,
>
>
>
>    For the issue of "The MetadataNode failed to bind":
>
>     What's the RAM size of your Windows machine?  I suspect it is not very
> large.
>
>
>
>     I run into the same issue when I had 1GB RAM.  I fixed that by adding
> this line to the end of samples/local/conf/cc.conf:
>
>    storage.metadata.memorycomponent.numpages=16
>
>
>
>
>
> Best,
>
> Yingyi
>
>
>
> On Tue, Feb 21, 2017 at 4:14 PM, <orbite@uw.edu> wrote:
>
> Hello,
>
>
>
> I’m a student in Dan’s Database Management class, and I followed your
> instructions for the Windows platform, but I’m having problems. There’s a
> screenshot below with the error code, and I also attached a screenshot of
> the error I get with the PowerShell.  Could you help me with this error?
>
>
>
> [image: cid:image002.jpg@01D28C5D.86E97660]
>
>
>
> Thanks,
>
>
>
> Erin Orbits, J.D.
> University of Wash., Dept. of Data Science
>
>
>
> *From: *orbite@uw.edu
> *Sent: *Monday, February 20, 2017 1:27 AM
> *To: *Weston Wei <wwhqwe@gmail.com>
> *Subject: *CSE 514: AsterixDB Error
>
>
>
> Hello,
>
>
>
> I followed the instructions from Yingyi, and managed to get a Firefox
> browser window for AsterixDB, but then when I entered the initial commands,
> I got the error:
>
> The MetadataNode failed to bind before the configured timeout (60 seconds); the MetadataNode
was configured to run on NC: red [HyracksDataException]
>
> (see the photo)
>
> I have absolutely no idea what that error means… Any thoughts on what I’m
> doing wrong?
>
>
>
> Thanks,
>
> ~ Erin
>
>
>
>
>
>
>

Mime
View raw message