asterixdb-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Yingyi Bu <buyin...@gmail.com>
Subject Re: FW: CSE 514: AsterixDB Error
Date Wed, 22 Feb 2017 18:34:02 GMT
+ Erin.

On Tue, Feb 21, 2017 at 6:12 PM, Ian Maxon <imaxon@uci.edu> wrote:

> The ClassNotFound for AsterixHelper is due to a bug in a script, but as
> Yingyi said it should not affect the operation of the cluster directly. If
> you see 3 terminal windows open after running the script it should have
> done most of its job.
>
> On Tue, Feb 21, 2017 at 4:29 PM, Yingyi Bu <buyingyi@gmail.com> wrote:
>
>> Erin,
>>
>> -- BTW, the class-not-found issues shown in the Power Shell shouldn't
>> prevent you running queries.  For now, you can ignore them.
>> -- For "MetadataNode failed to bind",  I guess it could be fixed by
>> appending the line "storage.metadata.memorycomponent.numpages=16" to
>> samples/local/conf/cc.conf  and restart everything.  By doing this, I
>> fixed the error at my Windows instance.
>>
>> Best,
>> Yingyi
>>
>>
>> On Tue, Feb 21, 2017 at 4:25 PM, Yingyi Bu <buyingyi@gmail.com> wrote:
>>
>>> Hi Orbite,
>>>
>>>    For the issue of "The MetadataNode failed to bind":
>>>     What's the RAM size of your Windows machine?  I suspect it is not
>>> very large.
>>>
>>>     I run into the same issue when I had 1GB RAM.  I fixed that by
>>> adding this line to the end of samples/local/conf/cc.conf:
>>>    storage.metadata.memorycomponent.numpages=16
>>>
>>>
>>> Best,
>>> Yingyi
>>>
>>> On Tue, Feb 21, 2017 at 4:14 PM, <orbite@uw.edu> wrote:
>>>
>>>> Hello,
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I’m a student in Dan’s Database Management class, and I followed your
>>>> instructions for the Windows platform, but I’m having problems. There’s
a
>>>> screenshot below with the error code, and I also attached a screenshot of
>>>> the error I get with the PowerShell.  Could you help me with this error?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Thanks,
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Erin Orbits, J.D.
>>>> University of Wash., Dept. of Data Science
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> *From: *orbite@uw.edu
>>>> *Sent: *Monday, February 20, 2017 1:27 AM
>>>> *To: *Weston Wei <wwhqwe@gmail.com>
>>>> *Subject: *CSE 514: AsterixDB Error
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Hello,
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> I followed the instructions from Yingyi, and managed to get a Firefox
>>>> browser window for AsterixDB, but then when I entered the initial commands,
>>>> I got the error:
>>>>
>>>> The MetadataNode failed to bind before the configured timeout (60 seconds);
the MetadataNode was configured to run on NC: red [HyracksDataException]
>>>>
>>>> (see the photo)
>>>>
>>>> [image: cid:image001.jpg@01D28B18.17FBA750]
>>>>
>>>> I have absolutely no idea what that error means… Any thoughts on what
>>>> I’m doing wrong?
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> Thanks,
>>>>
>>>> ~ Erin
>>>>
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>>
>

Mime
View raw message