archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Olivier Lamy <ol...@apache.org>
Subject Re: assistance getting Archiva standalone to use Postgres
Date Mon, 31 Dec 2012 13:23:10 GMT
Oh I missed something.
Have a look at the file conf/wrapper.conf
You will see some lines
wrapper.java.classpath.24=%REPO_DIR%/ant-launcher-1.8.3.jar
...
Add one with
wrapper.java.classpath.x=%REPO_DIR%/postgresql-9.2-1002.jdbc4.jar
x will be last x + 1



2012/12/31 Leitch, Oblio <Oblio.Leitch@state.vt.us>:
> Same error.
>
> -----Original Message-----
> From: Olivier Lamy [mailto:olamy@apache.org]
> Sent: Friday, December 28, 2012 4:01 PM
> To: users@archiva.apache.org
> Subject: Re: assistance getting Archiva standalone to use Postgres
>
> Hi,
>
> Try with put postgresql-9.2-1002.jdbc4.jar in apache-archiva-js-1.4-M3/lib
>
> HTH,
> --
> Olivier
>
> 2012/12/28 Leitch, Oblio <Oblio.Leitch@state.vt.us>:
>> Ok, I've been trying to get this to work, and I don't know where I'm going wrong.
>>
>> * I put postgresql-9.2-1002.jdbc4.jar in
>> apache-archiva-js-1.4-M3/apps/archiva/WEB-INF/lib
>> * <Set name="driverClassName">org.postgresql.Driver</Set>
>> * <Set name="url">jdbc:postgres://localhost:1521/Archiva</Set> (yes,
>> my instance is accessible through 1521)
>>
>> However, something's still failing.  My root error is:
>>
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 | Caused by:
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 | java.lang.ClassNotFoundException: org.postgresql.Driver
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown
Source)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown
Source)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.security.AccessController.doPrivileged(Native
Method)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown
Source)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown
Source)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown
Source)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown
Source)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.lang.Class.forName0(Native
Method)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at java.lang.Class.forName(Unknown
Source)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at org.apache.tomcat.jdbc.pool.PooledConnection.connectUsingDriver(PooledConnection.java:246)
>> INFO   | jvm 1    | 2012/12/28 11:46:03 |       at org.apache.tomcat.jdbc.pool.PooledConnection.connect(PooledConnection.java:182)
>> (...)
>>
>> But, I don't think this is right; the .jar is locked while the system's running,
which suggests to me that it's been loaded.  I verified that the username/password are correct
using the PG admin console; and I verified that the account can create tables in the public
schema.
>>
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Olivier Lamy [mailto:olamy@apache.org]
>> Sent: Wednesday, December 19, 2012 6:58 PM
>> To: users@archiva.apache.org
>> Subject: Re: assistance getting Archiva standalone to use Postgres
>>
>> Hi,
>> Depends if you are using standalone or in a servlet container
>>
>> 1)Standalone have a look here
>> http://archiva.apache.org/docs/1.4-M4-SNAPSHOT/adminguide/standalone.h
>> tml replace <Set name="driverClassName">com.mysql.jdbc.Driver</Set>
>> with your jdbc driver and replace url <Set
>> name="url">jdbc:mysql://localhost/archiva</Set>
>>
>> put your jdbc driver jar to lib directory
>> 2) servlet container (it depends :-) ) for Apache Tomcat see
>> http://archiva.apache.org/docs/1.4-M4-SNAPSHOT/adminguide/webapp.html
>> put your jdbc driver jar to lib directory change values
>>
>> driverClassName="org.apache.derby.jdbc.EmbeddedDriver"
>>            url="jdbc:derby:/path/to/database/users;create=true"
>>
>> Let us know if it works.
>>
>> 2012/12/19 Leitch, Oblio <Oblio.Leitch@state.vt.us>:
>>> So, I'm trying to get a standalone instance of Archiva to use an existing Postgres
db.  What changes do I need to make and where?
>>
>>
>>
>> --
>> Olivier Lamy
>> Talend: http://coders.talend.com
>> http://twitter.com/olamy | http://linkedin.com/in/olamy
>
>
>
> --
> Olivier Lamy
> Talend: http://coders.talend.com
> http://twitter.com/olamy | http://linkedin.com/in/olamy



-- 
Olivier Lamy
Talend: http://coders.talend.com
http://twitter.com/olamy | http://linkedin.com/in/olamy

Mime
View raw message