archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Brett Porter <br...@apache.org>
Subject Re: Authorization Denied for archiva-read-repository permission from maven
Date Thu, 10 Feb 2011 01:38:05 GMT

On 10/02/2011, at 8:34 AM, Chris Mylonas wrote:

> Ah ha!
> Yep it's a typo - pg 61 of the Packt book (pg 78 in PDF form) has
> .m2/conf/settings.xml

Sorry about that - perhaps you can submit it here: https://www.packtpub.com/submit-errata

> 
> So it deploys now... no need to use plain text password.
> 
> Thanks for that, and apart from the typo, excellent book Brett.  I've
> skimmed the whole lot and now slowly working my way through it - I'm moving
> my development from a bunch of ant scripts and manual moving of jar
> dependencies to maven - I'm looking forward to moving the opencsta project
> into the 21st century (and new website)!

Thanks!

> 
> Cheers from Sydney
> Chris
> 
> On Thu, Feb 10, 2011 at 12:33 AM, Brett Porter <brett@apache.org> wrote:
> 
>> 
>> 
>> On 09/02/2011, at 5:30 PM, Chris Mylonas wrote:
>> 
>>> 2.  I've set my user password in the ~/.m2/conf/settings.xml file like so
>> 
>> Is this a typo? It should be ~/.m2/settings.xml. You can use mvn
>> help:effective-settings to confirm.
>> 
>>> 
>>> <settings xmlns="http://maven.apache.org/SETTINGS/1.0.0"
>>> xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
>>> xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/SETTINGS/1.0.0
>>>                     http://maven.apache.org/xsd/settings-1.0.0.xsd">
>>> <localRepository/>
>>> <interactiveMode/>
>>> <usePluginRegistry/>
>>> <offline/>
>>> <pluginGroups/>
>>> <servers>
>>>   <server>
>>>     <id>snapshots</id>
>>>     <username>username4chris</username>
>>>     <password>{xxxxencyptedpasswordxxxx=}</password>
>>>   </server>
>>> </servers>
>>> <mirrors/>
>>> <proxies/>
>>> <profiles/>
>>> <activeProfiles/>
>>> </settings>
>> 
>> You might try the plaintext password in here first to make sure that's
>> working right, then try the encrypted one.
>> 
>>> 
>>> 3.  My pom.xml file has the distribution management set correctly I'm
>>> presuming otherwise the mvn deploy output would be going to the wrong
>> url.
>> 
>> Make sure the ID is "snapshots" to map to above.
>> 
>> - Brett
>> 
>> --
>> Brett Porter
>> brett@apache.org
>> http://brettporter.wordpress.com/
>> http://au.linkedin.com/in/brettporter
>> 
>> 
>> 
>> 
>> 

--
Brett Porter
brett@apache.org
http://brettporter.wordpress.com/
http://au.linkedin.com/in/brettporter





Mime
View raw message