archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Brett Porter" <brett.por...@gmail.com>
Subject Re: Archiva setup
Date Fri, 26 Sep 2008 13:34:27 GMT
2008/9/26 Michael Delaney <mdelaney@upromise.com>:
> Bug files against the security.properties issue =
> http://jira.codehaus.org/browse/MRM-956

Thanks!

>
> In regards to the exception logging, I couldn't find in the
> documentation, any please where it said how to enable those messages. Do
> you think it would be appropriate for me to file a bug to get that added
> to the documentation?

Yes, please - we've answered the question a few times so you can find
it in the archives, but we should certainly add it to the official
docs.

>
> -----Original Message-----
> From: oching@exist.com [mailto:oching@exist.com] On Behalf Of Maria Odea
> Ching
> Sent: Thursday, September 25, 2008 9:05 PM
> To: users@archiva.apache.org
> Subject: Re: Archiva setup
>
> On Fri, Sep 26, 2008 at 4:10 AM, Michael Delaney
> <mdelaney@upromise.com>wrote:
>
>>
>> I was unable to get email to be sent via Archiva using the
>> security.properties file (located in $ARCHIVA_BASE/conf). The ONLY way
> I
>> was able to get this to work was by updating the jetty.xml file
> (located
>> in $ARCHIVA_BASE/conf) with the updated smtp host information. From
> what
>> I read, you should be able to set any SMTP related values in the
>> security.properties. This doesn't seem to be the case. Some email
>> settings could be specified in the security.properties file but it
>> doesn't seem consistant.
>
>
> Hmm, the migration to the jetty bundle seems to have modified the
> behavior.
> Could you file a jira for this please so we could track this issue? :)
>
>
>>
>>
>> I have included a sample file that I was using, with zero success.
>>
>> We also noticed that if there are exceptions being throw from Archiva,
>> which I assume there are when the email setting are configured
> properly,
>> we aren't seeming them in ANY logs (archiva, stderrout, wrapper ...
>> etc).
>
>
> (Sorry I forgot to add this in my previous reply) You might need to
> change
> the log level to DEBUG in WEB-INF/classes/log4j.xml for the error to
> show
> up..
>
>
>>
>>
>> Also when looking at the security.properties (located at
>>
> http://svn.codehaus.org/redback/redback/trunk/redback-configuration/src/
>>
> main/resources/org/codehaus/plexus/redback/config-defaults.properties<ht
> tp://svn.codehaus.org/redback/redback/trunk/redback-configuration/src/ma
> in/resources/org/codehaus/plexus/redback/config-defaults.properties>)
>> I
>> see that there is a property named 'email.jndiSessionName' what is its
>> purpose? I was trying to decode its purpose but I couldn't come to a
>> good conclusion.
>
>
> The email.jndiSessionName is the name of the JNDI session to be looked
> up
> and used by redback's mail sender. This is the equivalent of the
> <Arg>mail/Session</Arg> configured in the jetty descriptor.
>
>
> Thanks,
> Deng
>
>
>>
>>
>> -----Original Message-----
>> From: Michael Delaney [mailto:mdelaney@upromise.com]
>> Sent: Thursday, September 25, 2008 8:33 AM
>> To: users@archiva.apache.org
>> Subject: RE: Archiva setup
>>
>> Deng,
>>
>> I went created the user via the registration process. I also attempted
>> to resend the validation mail via the 'User Management' page on
> Archiva.
>>
>>
>> -----Original Message-----
>> From: oching@exist.com [mailto:oching@exist.com] On Behalf Of Maria
> Odea
>> Ching
>> Sent: Wednesday, September 24, 2008 10:11 PM
>> To: users@archiva.apache.org
>> Subject: Re: Archiva setup
>>
>> Hi Michael,
>>
>> Since Redback 1.1, validation mails are no longer sent for users
> created
>> by
>> a User/System admin. It is now only sent if the user went through the
>> registration process.
>> Hmm, did you try re-sending the validation mail?
>>
>> Thanks,
>> Deng
>>
>> On Thu, Sep 25, 2008 at 9:40 AM, Michael Delaney
>> <mdelaney@upromise.com>wrote:
>>
>> > All,
>> >
>> >
>> >
>> >  I am trying to configure Archiva 1.1.2 on a Solaris X86 box. I have
>> > unpacked Archiva to /app/archiva, I have also created the file
>> > /app/archiva/conf/security.properties in which I am specifying some
>> SMTP
>> > settings. These settings should enable me to be able to send email
>> (user
>> > notification) but I am not able to do so. I looked through the logs
> in
>> > /app/archiva/logs (the stdouterr, require, audit ... etc) but I
> don't
>> > see it trying to send any mail.  Is there a way for me to verify
> this
>> > file is being loaded propertly? Such as a way to enable more verbose
>> > logging?
>> >
>> >
>> >
>> > > Mike D
>> >
>> >
>> >
>> >
>>
>



-- 
Brett Porter
Blog: http://blogs.exist.com/bporter/

Mime
View raw message