archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Maria Odea Ching" <och...@apache.org>
Subject Re: LDAP auth instructions/how to?
Date Wed, 06 Aug 2008 03:14:33 GMT
I think you might be missing this property?
user.manager.impl=ldap

Thanks,
Deng

On Wed, Aug 6, 2008 at 2:38 AM, Chris Brentano <
chris.brentano@jivesoftware.com> wrote:

> Thanks everyone for your assistance!
>
> Just LDAP, no SSL at the moment.
>
> I configured my conf/security.properties file like so:
>
> ldap.user.store.enabled=true
> ldap.bind.authenticator.enabled=true
> ldap.config.hostname=dc02.jiveville.com
> ldap.config.port=389
> ldap.config.base.dn=ou=JiveUsers,ou=jiveville,ou=com
> ldap.config.context.factory=com.sun.jndi.ldap.LdapCtxFactory
> ldap
> .config
> .bind
> .dn=cn=ldapUser,ou=ResourceAccounts,ou=JiveUsers,ou=jiveville,ou=com
> ldap.config.password=********
>
> But cannot log in with any LDAP accounts. But I do have a couple questions:
>
> - Is there any way to test that Archiva is able to successfully talk to the
> LDAP server?
> - Are there any options above that I may be missing or which are incorrect?
> - When LDAP authentication is working, do all accounts that fall under the
> base dn OU have access? If so, what level?
> - Do I need to do anything in User Administrator to grant specific LDAP
> accounts access privileges?
>
> Thanks again!
>
> - Chris
>
>
>
> On 5 Aug, 2008, at 8:38 AM, Emmanuel Venisse wrote:
>
>  I'm not sure ldap docs on redback site are up-to-date
>>
>> Chris, do you use LDAP or LDAPS?
>> LDAPS isn't supported for the moment
>>
>> Emmanuel
>>
>> On Tue, Aug 5, 2008 at 5:08 AM, Maria Odea Ching <oching@apache.org>
>> wrote:
>>
>>  Hi Chris,
>>>
>>> You just need to put the LDAP config in your security.properties file,
>>> you
>>> no longer need to edit the application.xml as specified here:
>>> http://redback.codehaus.org/integration/ldap.html (just copy & paste the
>>> config specifed in the security.properties section)
>>>
>>> And you might also need to add the LDAP specific configuration specified
>>> in
>>> the LDAP Settings section in this document:
>>> http://redback.codehaus.org/configuration.html
>>>
>>> HTH,
>>> Deng
>>>
>>> On Tue, Aug 5, 2008 at 8:16 AM, Chris Brentano <
>>> chris.brentano@jivesoftware.com> wrote:
>>>
>>>  Hi all,
>>>>
>>>> I'd like to configure Archiva to do LDAP authentication to Active
>>>> Directory. It appears that Redback has LDAP support, and I've seen some
>>>> various bits here and there about configuring the security.properties or
>>>> application.xml file to utilize LDAP, but I can't find a concise guide.
>>>>
>>> Can
>>>
>>>> anyone provide some basic instructions and are there any gotchas I
>>>> should
>>>>
>>> be
>>>
>>>> aware of? Thanks!
>>>>
>>>> - Chris
>>>>
>>>>
>>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message