archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Maria Odea Ching" <och...@apache.org>
Subject Re: [MRM-730] not fixed? Can't search on class names?
Date Mon, 28 Jul 2008 01:49:05 GMT
On Sat, Jul 26, 2008 at 10:50 PM, jaxzin <Brian.R.Jackson@espn3.com> wrote:

>
> So I left my Archiva instance overnight to reindex everything (31k files
> reported) but still no results when I search for class names with artifacts
> I know are in the repository and are showing up through 'browse'.  I don't
> see any failures (related to this at least) in my logs.
>
> So to refresh, I've:
> 1) Shutdown my Archiva instance
> 2) Deleted my archiva derby database
> 3) Deleted my .index folders under each repository folder
> 4) Restarted Archiva
> 5) Rescanned my repositories
> 6) Updated my Database
>
> Any other ideas?  I do have failures related to
> http://jira.codehaus.org/browse/MRM-686, but that's only a subset of my
> artifacts.  I've been testing class names within artifacts that do not have
> this issue, but I wanted to mention it in case it may be related.


Hmm.. I've just tried searching for classes & packages in 1.1 too & I didn't
get any hits as well.
The last time I did try it, it was working but that was before 1.1. Anyway,
I already filed a jira for this, see
http://jira.codehaus.org/browse/MRM-892 and will include this in 1.1.1.


>
> Another idea, is it my query?  I'm just searching on the class name, no
> package name, no lucene prefixes (l'm thinking Proximity-style searches),
> no
> trailing ".class".  Is that how its designed to be used?
>

Yep, your query is correct and you should also be able to search with the
package name included..

Thanks,
Deng


>
>
> jaxzin wrote:
> >
> > I think I'm starting to understand. :-)  I pressed both the "Update
> > Consumers" and "Update Database Now" buttons and got the following in my
> > log:
> >
> > 2008-07-25 23:11:11,049 [pool-1-thread-1] INFO
> >
> org.apache.maven.archiva.scheduled.executors.ArchivaDatabaseUpdateTaskExecutor
> > - Executing task from queue with job name: database-job:user-requested
> > 2008-07-25 23:11:11,049 [pool-1-thread-1] INFO
> >
> org.apache.maven.archiva.scheduled.executors.ArchivaDatabaseUpdateTaskExecutor
> > - Task: Updating unprocessed artifacts
> >
> > I don't see anywhere to track progress, so I'll give it a couple of hours
> > to index and see if I have better search results.  Thanks for the fast
> > responses everyone!
> >
> >
> >
> >
> > Maria Odea Ching-5 wrote:
> >>
> >> Sorry about the confusion over this, but the consumer for indexing the
> >> java
> >> classes/packages is the index-public-methods under db scanning.
> >> So you should also execute the database scanner to be able to search for
> >> it..
> >>
> >> Thanks,
> >> Deng
> >>
> >> On Sat, Jul 26, 2008 at 10:54 AM, jaxzin <Brian.R.Jackson@espn3.com>
> >> wrote:
> >>
> >>>
> >>> BTW, I needed to delete the database to get the scanner to recreate the
> >>> .index folder.
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> jaxzin wrote:
> >>> >
> >>> > I hate to be Debbie Downer but it ain't working. :-) I reindexed my
> >>> > snapshots repository and it's still not working.  For my class
> >>> > "disney.entrepot.util.HardDepot" I've tried the following searches
> all
> >>> > with no results:
> >>> >
> >>> > HardDepot
> >>> > HardDepot.class
> >>> > disney.entrepot.util.HardDepot
> >>> >
> >>> > Since I upgraded and took an exact copy of my archiva.xml, is it
> >>> possibly
> >>> > my artifacts and/or indexable-content settings aren't right for this
> >>> to
> >>> > work?  Here's my listings off the repositoryScanning.action page:
> >>> >
> >>> > artifacts
> >>> > **/*.pom
> >>> > **/*.jar
> >>> > **/*.ear
> >>> > **/*.war
> >>> > **/*.car
> >>> > **/*.sar
> >>> > **/*.mar
> >>> > **/*.rar
> >>> > **/*.dtd
> >>> > **/*.tld
> >>> > **/*.tar.gz
> >>> > **/*.tar.bz2
> >>> > **/*.zip
> >>> >
> >>> > auto-remove
> >>> > **/*.bak
> >>> > **/*~
> >>> > **/*-
> >>> >
> >>> > ignored
> >>> > **/.htaccess
> >>> > **/KEYS
> >>> > **/*.rb
> >>> > **/*.sh
> >>> > **/.svn/**
> >>> > **/.DAV/**
> >>> >
> >>> > indexable-content
> >>> > **/*.txt
> >>> > **/*.TXT
> >>> > **/*.block
> >>> > **/*.config
> >>> > **/*.pom
> >>> > **/*.xml
> >>> > **/*.xsd
> >>> > **/*.dtd
> >>> > **/*.tld
> >>> > **/*.java
> >>> >
> >>> > Repository Scanning - Consumers of Known Content
> >>> >       Enabled?        ID      Description
> >>> >       enabled         auto-remove     Automatically Remove File from
> >>> Filesystem.
> >>> >       enabled         auto-rename     Automatically rename common
> >>> artifact mistakes.
> >>> >       enabled         create-missing-checksums        Create Missing
> >>> Checksums (.sha1 &
> >>> > .md5)
> >>> >       enabled         index-content   Text and XML file contents
> >>> indexing
> >>> >       enabled         metadata-updater        Update / Create
> >>> maven-metadata.xml files
> >>> >       enabled         repository-purge        Purge repository of old
> >>> snapshots
> >>> >       enabled         update-db-artifact      Update the Artifact in
> >>> the
> >>> Database
> >>> >       enabled         validate-checksums      Validate checksums
> >>> against
> >>> file.
> >>> >
> >>> >
> >>> > Repository Scanning - Consumers of Invalid Content
> >>> > There are no consumers of invalid content available.
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> > Brett Porter wrote:
> >>> >>
> >>> >> That should do it!
> >>> >>
> >>> >> 2008/7/26 jaxzin <Brian.R.Jackson@espn3.com>:
> >>> >>>
> >>> >>> Thanks Brett.  What exactly are the instructions?  Remove the
> .index
> >>> >>> directory and rescan?  Anything else?
> >>> >>>
> >>> >>>
> >>> >>>
> >>> >>> Brett Porter wrote:
> >>> >>>>
> >>> >>>> I believe that it's the index (stored in the .index directory
of
> >>> the
> >>> >>>> repository) that needs to be recreated. Unfortunately there
isn't
> >>> an
> >>> >>>> option to force this from the UI and it needs to be removed.
> >>> >>>>
> >>> >>>> We'll need to update the upgrade instructions for this.
> >>> >>>>
> >>> >>>> Cheers,
> >>> >>>> Brett
> >>> >>>>
> >>> >>>> 2008/7/26 jaxzin <Brian.R.Jackson@espn3.com>:
> >>> >>>>>
> >>> >>>>> I did upgrade from 1.0.2, but I also deleted the database
and had
> >>> >>>>> Archiva
> >>> >>>>> 1.1
> >>> >>>>> rebuild it.
> >>> >>>>>
> >>> >>>>>
> >>> >>>>> Maria Odea Ching-5 wrote:
> >>> >>>>>>
> >>> >>>>>> Hi,
> >>> >>>>>>
> >>> >>>>>> Did you just do an upgrade from an old Archiva
version? Or was
> it
> >>> a
> >>> >>>>>> fresh
> >>> >>>>>> install?
> >>> >>>>>>
> >>> >>>>>> Thanks,
> >>> >>>>>> Deng
> >>> >>>>>>
> >>> >>>>>> On Fri, Jul 25, 2008 at 12:22 PM, jaxzin
> >>> <Brian.R.Jackson@espn3.com
> >>> >
> >>> >>>>>> wrote:
> >>> >>>>>>
> >>> >>>>>>>
> >>> >>>>>>> I was excited to see MRM-730 was listed in
the release notes
> for
> >>> >>>>>>> Archiva
> >>> >>>>>>> 1.1
> >>> >>>>>>> but I'm testing it right now and I can't seem
to find any
> >>> artifacts
> >>> >>>>>>> by
> >>> >>>>>>> class
> >>> >>>>>>> name.  I've ensured that the artifact was indexed
in a
> >>> repository
> >>> >>>>>>> search
> >>> >>>>>>> (I
> >>> >>>>>>> can browse to it) and I double-checked the
name of one of the
> >>> >>>>>>> classes
> >>> >>>>>>> (e.g.
> >>> >>>>>>> JMXPlugin) but I still get "No results found".
 What could I be
> >>> >>>>>>> missing?
> >>> >>>>>>> --
> >>> >>>>>>> View this message in context:
> >>> >>>>>>>
> >>>
> http://www.nabble.com/-MRM-730--not-fixed--Can%27t-search-on-class-names--tp18644961p18644961.html
> >>> >>>>>>> Sent from the archiva-users mailing list archive
at Nabble.com.
> >>> >>>>>>>
> >>> >>>>>>>
> >>> >>>>>>
> >>> >>>>>>
> >>> >>>>>
> >>> >>>>> --
> >>> >>>>> View this message in context:
> >>> >>>>>
> >>>
> http://www.nabble.com/-MRM-730--not-fixed--Can%27t-search-on-class-names--tp18644961p18653075.html
> >>> >>>>> Sent from the archiva-users mailing list archive at
Nabble.com.
> >>> >>>>>
> >>> >>>>>
> >>> >>>>
> >>> >>>>
> >>> >>>>
> >>> >>>> --
> >>> >>>> Brett Porter
> >>> >>>> Blog: http://blogs.exist.com/bporter/
> >>> >>>>
> >>> >>>>
> >>> >>>
> >>> >>> --
> >>> >>> View this message in context:
> >>> >>>
> >>>
> http://www.nabble.com/-MRM-730--not-fixed--Can%27t-search-on-class-names--tp18644961p18662363.html
> >>> >>> Sent from the archiva-users mailing list archive at Nabble.com.
> >>> >>>
> >>> >>>
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >> --
> >>> >> Brett Porter
> >>> >> Blog: http://blogs.exist.com/bporter/
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >
> >>> >
> >>>
> >>> --
> >>> View this message in context:
> >>>
> http://www.nabble.com/-MRM-730--not-fixed--Can%27t-search-on-class-names--tp18644961p18662566.html
> >>> Sent from the archiva-users mailing list archive at Nabble.com.
> >>>
> >>>
> >>
> >>
> >
> >
>
> --
> View this message in context:
> http://www.nabble.com/-MRM-730--not-fixed--Can%27t-search-on-class-names--tp18644961p18667523.html
> Sent from the archiva-users mailing list archive at Nabble.com.
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message