archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kristof Jozsa <...@ond.vein.hu>
Subject Re: help on downloading through the proxy
Date Fri, 05 Oct 2007 13:47:11 GMT
I'm using this setting (with mirrorOf="*") but I had repeatedly hit the problem
when Archiva is not able to download the same artifacts from the same configured
repositories what maven can do itself without the mirror setting (it only
happens for 1-1 jar out of 50s though).

Also, when using Archiva as a mirror appearently snapshots are checked not only
daily but on every build. This does not happen either using maven standalone.

Kristof

ps. all that happens using Archiva 1.0beta2 and maven 2.0.7.


Emmanuel Venisse wrote:
> If you want to always download artifacts from your Archiva, you must
> define a mirror of central instead of a repository in your settings.xml:
> 
>   <mirrors>
>     <mirror>
>       <mirrorOf>central</mirrorOf>
>       <name>Archiva Mirror Repository</name>
>      
> <url>http://m2repo.atsdev.sensis.com:8080/archiva/repository/internal</url>
>       <id>central-mirror</id>
>     </mirror>
>   </mirrors>
> 
> Emmanuel
> 
> cbrown a écrit :
>> Actually,  there are instances when mvn still goes directly to Central.
>> E.g. below it loads junit out of the archiva repo, but pulls all the
>> surefire components from http://repo1.maven.org/maven2, without even
>> touching the archiva site.
>>
>> Since I don't have central in any of my settings or poms, it must be
>> hardcoded into surefire itself.
>>
>> 54) mst1::/export/home/cbrown/junk/my-app> mvn clean install
>> [INFO] Scanning for projects...
>> WAGON_VERSION: 1.0-beta-2
>> [INFO]
>> ----------------------------------------------------------------------------
>>
>> [INFO] Building my-app
>> [INFO]    task-segment: [clean, install]
>> [INFO]
>> ----------------------------------------------------------------------------
>>
>> [INFO] [clean:clean]
>> [INFO] Deleting directory /export/home/cbrown/junk/my-app/target
>> [INFO] Deleting directory /export/home/cbrown/junk/my-app/target/classes
>> [INFO] Deleting
>> directory /export/home/cbrown/junk/my-app/target/test-classes
>> [INFO] Deleting directory /export/home/cbrown/junk/my-app/target/site
>> [INFO] [resources:resources]
>> [INFO] Using default encoding to copy filtered resources.
>> [INFO] [compiler:compile]
>> [INFO] Compiling 1 source file
>> to /export/home/cbrown/junk/my-app/target/classes
>> [INFO] [resources:testResources]
>> [INFO] Using default encoding to copy filtered resources.
>> Downloading:
>> http://m2repo.atsdev.sensis.com:8080/archiva/repository/internal/junit/junit/3.8.1/junit-3.8.1.jar
>>
>> 118K downloaded
>> [INFO] [compiler:testCompile]
>> [INFO] Compiling 1 source file
>> to /export/home/cbrown/junk/my-app/target/test-classes
>> [INFO] [surefire:test]
>> Downloading:
>> http://repo1.maven.org/maven2/org/apache/maven/surefire/surefire-junit/2.3/surefire-junit-2.3.pom
>>
>> 583b downloaded
>> Downloading:
>> http://repo1.maven.org/maven2/org/apache/maven/surefire/surefire-providers/2.3/surefire-providers-2.3.pom
>>
>> 1K downloaded
>> Downloading:
>> http://repo1.maven.org/maven2/org/apache/maven/surefire/surefire-junit/2.3/surefire-junit-2.3.jar
>>
>> 10K downloaded
>> [INFO] Surefire report
>> directory: /export/home/cbrown/junk/my-app/target/surefire-reports
>>
>> -------------------------------------------------------
>>  T E S T S
>>
>> On Fri, 2007-10-05 at 08:47 -0400, cbrown wrote:
>>> That works, thank you.
>>>
>>>
>>>
>>> On Thu, 2007-10-04 at 17:44 -0400, Angel Sotirov wrote:
> cbrown wrote:
>>>>>> When i try to download component through archiva, it fails, and the
>>>>>> archiva console shows;
>>>>>>
>>>>>> INFO: RepositoryServlet: Authorization Denied
>>>>>> [ip=172.17.1.3,isWriteRequest=false,permission=archiva-read-repository,repo=internal]
>>>>>>
> : no matching permissions
>>>>>> Oct 4, 2007 1:43:46 PM
>>>>>> org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$Context
>>>>>> log
>>>>>>
>>>>>> what am I missing?
>>>>>>
>>>>>> in settings.xml I have;
>>>>>>
>>>>>>   <settings>
>>>>>>
>>>>>>     <servers>
>>>>>>       <server>
>>>>>>         <id>releases</id>
>>>>>>         <username>cbrown</username>
>>>>>>         <password>...pw snipped...</password>
>>>>>>       </server>
>>>>>>     </servers>
>>>>>>
>>>>>>     <profiles>           <profile>
>>>>>>         <id>myprofile</id>
>>>>>>         <activation>
>>>>>>           <activeByDefault>true</activeByDefault>
>>>>>>         </activation>
>>>>>>         <repositories>
>>>>>>           <repository>
>>>>>>             <id>internal</id>
>>>>>>             <name>Archiva Mirror of Central</name>
>>>>>>
>>>>>> <url>http://neo.atsdev.sensis.com:8080/archiva/repository/internal</url>
>>>>>>
>>>>>>           </repository>
>>>>>>         </repositories>       </profile>
>>>>>>     </profiles>
>>>>>>
>>>>>>   </settings>
>>>>>>
> Yeah i had the same problem with my first installation.
> Resolution seem to be adding a server with the same ID as your
> repository in this case:
> 
>       <server>
> -->     <id>internal</id>
>         <username>username</username>
>         <password>password</password>
>       </server>
> 
> be sure that the username and the password are properly configured in
> Archiva and have all required permissions.
> 
> Hope this would help.
> 
> Angel.
> 
> 
>>
>>


Mime
View raw message