archiva-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Alexey Kakunin" <akaku...@gmail.com>
Subject Re: Archiva on Tomcat Problems
Date Thu, 03 May 2007 13:55:32 GMT
Hello!

I followed this instruction:
http://docs.codehaus.org/display/MAVENUSER/Archiva+on+Tomcat
Initially, I also has problem with

INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 | Missing "/security" package
namespace in xwork.xml

But after creation conf/archiva.xml with specified context (read
documentation I pointed) it started to work



2007/3/10, Brian Sam-Bodden <bsbodden@gmail.com>:
>
> Followed the instructions at  http://maven.apache.org/archiva/guides/
> getting-started/index.html
>
> I get a 500 error showing:
>
> ========================================================================
> ===================================
> ========================================================================
> ===================================
> Connection Factory "java:comp/env/jdbc/archiva" not found - action -
> file:/opt/tomcat5/webapps/archiva/WEB-INF/classes/xwork.xml:176:78
>
> com.opensymphony.xwork.config.providers.XmlConfigurationProvider.verifyA
> ction(XmlConfigurationProvider.java:186)
>
> com.opensymphony.xwork.config.providers.XmlConfigurationProvider.addActi
> on(XmlConfigurationProvider.java:136)
>
> com.opensymphony.xwork.config.providers.XmlConfigurationProvider.addPack
> age(XmlConfigurationProvider.java:220)
>
> com.opensymphony.xwork.config.providers.XmlConfigurationProvider.loadCon
> figurationFile(XmlConfigurationProvider.java:676)
>
> com.opensymphony.xwork.config.providers.XmlConfigurationProvider.init
> (XmlConfigurationProvider.java:91)
>         com.opensymphony.xwork.config.impl.DefaultConfiguration.reload
> (DefaultConfiguration.java:85)
>
> com.opensymphony.xwork.config.ConfigurationManager.getConfiguration
> (ConfigurationManager.java:54)
>         com.opensymphony.xwork.DefaultActionProxy.<init>
> (DefaultActionProxy.java:57)
>         com.opensymphony.xwork.DefaultActionProxyFactory.createActionProxy
> (DefaultActionProxyFactory.java:46)
>         com.opensymphony.webwork.dispatcher.DispatcherUtils.serviceAction
> (DispatcherUtils.java:216)
>         com.opensymphony.webwork.dispatcher.FilterDispatcher.doFilter
> (FilterDispatcher.java:202)
>         com.opensymphony.module.sitemesh.filter.PageFilter.parsePage
> (PageFilter.java:118)
>         com.opensymphony.module.sitemesh.filter.PageFilter.doFilter
> (PageFilter.java:52)
>         com.opensymphony.webwork.dispatcher.ActionContextCleanUp.doFilter
> (ActionContextCleanUp.java:88)
> ========================================================================
> ===================================
> ========================================================================
> ===================================
>
> In the catalina.out log I see this errors:
>
> ========================================================================
> ===================================
> ========================================================================
> ===================================
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:14 | 2007-03-10 01:20:14,752
> [http-8080-Processor5] INFO  EnvironmentCheck:required-roles -
> Checking the existance of required roles.
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 | 2007-03-10 01:20:26,830
> [http-8080-Processor5] ERROR
> Interceptor:pssEnvironmentCheckInterceptor - EnvironmentCheck Failure.
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 |
> ======================================================================
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 |  ENVIRONMENT FAILURE !!
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 |
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 | Missing "/security" package
> namespace in xwork.xml
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 | Missing [1] xwork.xml
> configuration elements.
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 |
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 |
> ======================================================================
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:26 | 2007-03-10 01:20:26,864
> [http-8080-Processor5] INFO  Interceptor:pssSecureActionInterceptor -
> org.codehaus.plexus.security.ui.web.interceptor.SecureActionInterceptor
> initialized!
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:28 | 2007-03-10 01:20:28,444
> [http-8080-Processor5] ERROR VelocityComponent              -
> ResourceManager : unable to find resource 'VM_global_library.vm' in
> any resource loader.
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:28 | 2007-03-10 01:20:28,748
> [http-8080-Processor5] INFO  Interceptor:pssSecureActionInterceptor -
> org.codehaus.plexus.security.ui.web.interceptor.SecureActionInterceptor
> initialized!
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:28 | 2007-03-10 01:20:28,750
> [http-8080-Processor5] INFO  Interceptor:pssSecureActionInterceptor -
> org.codehaus.plexus.security.ui.web.interceptor.SecureActionInterceptor
> initialized!
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:29 | 2007-03-10 01:20:29,620
> [http-8080-Processor5] ERROR DispatcherUtils                - Could
> not find action
> INFO   | jvm 1    | 2007/03/10 01:20:29 | Connection Factory
> "java:comp/env/jdbc/archiva" not found - action - file:/opt/tomcat5/
> webapps/archiva/WEB-INF/classes/xwork.xml:176:78
> ========================================================================
> ===================================
> ========================================================================
> ===================================
>
> So it seems that the DataSource never get bound in JNDI. I even tried
> adding what somebody deploying to JBoss did, which is to add:
>
>    <resource-ref>
>      <res-ref-name>jdbc/users</res-ref-name>
>      <res-type>javax.sql.DataSource</res-type>
>      <res-auth>Container</res-auth>
>    </resource-ref>
>
> To the archiva web.xml. No luck!
>
> Any ideas?
>
> Thanks,
>     Brian
>
>


-- 
With Best Regards,
Alexey Kakunin, EmDev Limited

Professional Software Development:
http://www.emdev.ru

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message