archiva-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Emmanuel Venisse <emmanuel.veni...@gmail.com>
Subject Re: [VOTE] Release Archiva 1.2
Date Mon, 23 Mar 2009 16:36:37 GMT
The logs directory isn't created automatically, so you must create it first.I
don't think it is good to use "/logs", /var/tomcat/logs or something else
would be better

Emmanuel

On Mon, Mar 23, 2009 at 5:14 PM, Maria Odea Ching <oching@apache.org> wrote:

> I was able to deploy and access the archiva 1.2 war in tomcat 5.5.17
> (ubuntu
> linux)
> I had the following error during startup though (even after I edited the
> log4j.xml file in the war to set the path to the logs):
>
> log4j:ERROR setFile(null,true) call failed.
> java.io.FileNotFoundException: /logs/archiva-security-audit.log (No such
> file or directory)
>        at java.io.FileOutputStream.openAppend(Native Method)
>        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:177)
>        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:102)
>        at org.apache.log4j.FileAppender.setFile(FileAppender.java:289)
>        at
> org.apache.log4j.FileAppender.activateOptions(FileAppender.java:163)
>        at
>
> org.apache.log4j.DailyRollingFileAppender.activateOptions(DailyRollingFileAppender.java:215)
>        at
> org.apache.log4j.config.PropertySetter.activate(PropertySetter.java:256)
>        at
>
> org.apache.log4j.xml.DOMConfigurator.parseAppender(DOMConfigurator.java:220)
> ...
> log4j:ERROR Either File or DatePattern options are not set for appender
> [redbackAuditLog].
> log4j:ERROR setFile(null,true) call failed.
> java.io.FileNotFoundException: /logs/archiva.log (No such file or
> directory)
>        at java.io.FileOutputStream.openAppend(Native Method)
>        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:177)
>        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:102)
>        at org.apache.log4j.FileAppender.setFile(FileAppender.java:289)
>        at
> org.apache.log4j.FileAppender.activateOptions(FileAppender.java:163)
>        at
>
> org.apache.log4j.DailyRollingFileAppender.activateOptions(DailyRollingFileAppender.java:215)
> ...
>
> I was still able to access Archiva webapp even with the above errors..
> Could the problem you encountered be related to
> http://jira.codehaus.org/browse/MRM-1085 ?
>
> Thanks,
> Deng
>
> On Mon, Mar 23, 2009 at 11:25 PM, Maria Odea Ching <oching@apache.org
> >wrote:
>
> > I'll try deploying the war on my end as well and see if i can get
> anything
> > out from the logs..
> >
> > -Deng
> >
> >
> > On Mon, Mar 23, 2009 at 9:01 PM, nicolas de loof <
> nicolas.deloof@gmail.com
> > > wrote:
> >
> >> Works far better on my dev environment with wagon-ssh component.xml
> fixed
> >> ;)
> >>
> >> But still not starts / no log on my target server, that I can't remote
> >> debug
> >> :'(
> >>
> >> On Mon, Mar 23, 2009 at 1:43 PM, nicolas de loof
> >> <nicolas.deloof@gmail.com>wrote:
> >>
> >> > Hey, the class is "NullKnownHostProvider", with singular "Host"
> >> >
> >> >
> >> > On Mon, Mar 23, 2009 at 1:39 PM, nicolas de loof <
> >> nicolas.deloof@gmail.com
> >> > > wrote:
> >> >
> >> >> Trying to run archiva 1.2 on my local dev Tomcat is better as I get
> >> >> console logs, but not really fine :
> >> >> ClassNotFoundException: org.apache.maven.project.ModelResolver
> >> >> ...
> >> >> Related cause:
> >> >> ClassNotFoundException:
> >> >> org.apache.maven.wagon.providers.ssh.knownhost.NullKnownHostsProvider
> >> >>
> >> >> (but wagon-ssh-common is in WEB-NF/lib ???)
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >> >> On Mon, Mar 23, 2009 at 12:51 PM, Brett Porter <brett@apache.org>
> >> wrote:
> >> >>
> >> >>> I had to step into the app with a debugger unfortunately to find
the
> >> >>> below - do you have all of these set?
> >> >>>
> >> >>> - Brett
> >> >>>
> >> >>>
> >> >>> On 23/03/2009, at 10:36 PM, nicolas de loof wrote:
> >> >>>
> >> >>>  Right, I have changed the log4j.xml to use hard-coded path and
set
> >> all
> >> >>>> loggers to "debug", but still fail starting Archiva and have
no log
> >> in
> >> >>>> archiva.log :'(
> >> >>>>
> >> >>>> Seems to be the "something went wrong, let's see if you can
guess
> the
> >> >>>> exception" case :)
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>>> On Mon, Mar 23, 2009 at 12:27 PM, Brett Porter <brett@apache.org>
> >> >>>> wrote:
> >> >>>>
> >> >>>>
> >> >>>>> On 23/03/2009, at 10:15 PM, nicolas de loof wrote:
> >> >>>>>
> >> >>>>> Did I miss something or was this allready required in 1.1.*
?
> >> >>>>>
> >> >>>>>> I can't remember having patched the standard war but
it woks fine
> >> on
> >> >>>>>> my
> >> >>>>>> tomcat. Beeing a shared instance I can't setup custom
JVM system
> >> >>>>>> properties
> >> >>>>>> :(
> >> >>>>>>
> >> >>>>>>
> >> >>>>> It was, but only for logs.
> >> >>>>>
> >> >>>>> http://archiva.apache.org/docs/1.1.3/adminguide/webapp.html
> >> >>>>>
> >> >>>>> All of the following are required (the JSW startup scripts
set
> them
> >> in
> >> >>>>> standalone):
> >> >>>>>
> >> >>>>> * appserver.base set
> >> >>>>> * appserver.home set
> >> >>>>> * activation.jar and mail.jar in tomcat's common/lib
> >> >>>>>
> >> >>>>> I've wanted to remove this for a while, but it fell off
my
> radar...
> >> >>>>> I'll
> >> >>>>> see if there's a way to set it elsewhere than the command
line.
> >> >>>>>
> >> >>>>> - Brett
> >> >>>>>
> >> >>>>>
> >> >>>>> --
> >> >>>>> Brett Porter
> >> >>>>> brett@apache.org
> >> >>>>> http://blogs.exist.com/bporter/
> >> >>>>>
> >> >>>>>
> >> >>>>>
> >> >>> --
> >> >>> Brett Porter
> >> >>> brett@apache.org
> >> >>> http://blogs.exist.com/bporter/
> >> >>>
> >> >>>
> >> >>
> >> >
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > Maria Odea Ching
> > Software Engineer | Exist Global | 687-4091 | Skype: maria.odea.ching |
> > www.exist.com | Innovation Delivered
> >
>
>
>
> --
> Maria Odea Ching
> Software Engineer | Exist Global | 687-4091 | Skype: maria.odea.ching |
> www.exist.com | Innovation Delivered
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message