archiva-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From nicolas de loof <nicolas.del...@gmail.com>
Subject Re: [VOTE] Release Archiva 1.2
Date Mon, 23 Mar 2009 17:40:42 GMT
I'm happy not beeing alone in the dark anymore ;)
On Mon, Mar 23, 2009 at 6:24 PM, Maria Odea Ching <oching@apache.org> wrote:

> The log errors went away during startup but now I get a 404 when I access
> the webapp. I'm now getting the same problem as Nicolas :( I wonder if it
> is
> indeed related to the logs.. because I was able to access Archiva when I
> was
> having the log errors during startup and now that the logs dir are properly
> set, I can no longer access the webapp and get a 404 instead.
>
> -Deng
>
> On Tue, Mar 24, 2009 at 1:03 AM, Maria Odea Ching <oching@apache.org>
> wrote:
>
> > Sorry, my bad.. (too little sleep)
> > I just changed the log4j.xml in the archiva war itself and didn't change
> > the path to the unpacked war in tomcat's webapps directory. That was why
> it
> > was still looking at the /logs/ dir. The errors went away now :D
> >
> > -Deng
> >
> >
> > On Tue, Mar 24, 2009 at 12:50 AM, Maria Odea Ching <oching@apache.org
> >wrote:
> >
> >> The logs dir already exists in [TOMCAT_INSTALLATION]/logs. That was
> where
> >> I pointed the archiva logs in log4j.xml but when I started up the
> server, it
> >> was still looking in the /logs dir and not in [TOMCAT_INSTALLATION]/logs
> >> where I pointed it to..
> >>
> >> -Deng
> >>
> >>
> >> On Tue, Mar 24, 2009 at 12:36 AM, Emmanuel Venisse <
> >> emmanuel.venisse@gmail.com> wrote:
> >>
> >>> The logs directory isn't created automatically, so you must create it
> >>> first.I
> >>> don't think it is good to use "/logs", /var/tomcat/logs or something
> else
> >>> would be better
> >>>
> >>> Emmanuel
> >>>
> >>> On Mon, Mar 23, 2009 at 5:14 PM, Maria Odea Ching <oching@apache.org>
> >>> wrote:
> >>>
> >>> > I was able to deploy and access the archiva 1.2 war in tomcat 5.5.17
> >>> > (ubuntu
> >>> > linux)
> >>> > I had the following error during startup though (even after I edited
> >>> the
> >>> > log4j.xml file in the war to set the path to the logs):
> >>> >
> >>> > log4j:ERROR setFile(null,true) call failed.
> >>> > java.io.FileNotFoundException: /logs/archiva-security-audit.log (No
> >>> such
> >>> > file or directory)
> >>> >        at java.io.FileOutputStream.openAppend(Native Method)
> >>> >        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:177)
> >>> >        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:102)
> >>> >        at
> org.apache.log4j.FileAppender.setFile(FileAppender.java:289)
> >>> >        at
> >>> > org.apache.log4j.FileAppender.activateOptions(FileAppender.java:163)
> >>> >        at
> >>> >
> >>> >
> >>>
> org.apache.log4j.DailyRollingFileAppender.activateOptions(DailyRollingFileAppender.java:215)
> >>> >        at
> >>> >
> >>>
> org.apache.log4j.config.PropertySetter.activate(PropertySetter.java:256)
> >>> >        at
> >>> >
> >>> >
> >>>
> org.apache.log4j.xml.DOMConfigurator.parseAppender(DOMConfigurator.java:220)
> >>> > ...
> >>> > log4j:ERROR Either File or DatePattern options are not set for
> appender
> >>> > [redbackAuditLog].
> >>> > log4j:ERROR setFile(null,true) call failed.
> >>> > java.io.FileNotFoundException: /logs/archiva.log (No such file or
> >>> > directory)
> >>> >        at java.io.FileOutputStream.openAppend(Native Method)
> >>> >        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:177)
> >>> >        at java.io.FileOutputStream.<init>(FileOutputStream.java:102)
> >>> >        at
> org.apache.log4j.FileAppender.setFile(FileAppender.java:289)
> >>> >        at
> >>> > org.apache.log4j.FileAppender.activateOptions(FileAppender.java:163)
> >>> >        at
> >>> >
> >>> >
> >>>
> org.apache.log4j.DailyRollingFileAppender.activateOptions(DailyRollingFileAppender.java:215)
> >>> > ...
> >>> >
> >>> > I was still able to access Archiva webapp even with the above
> errors..
> >>> > Could the problem you encountered be related to
> >>> > http://jira.codehaus.org/browse/MRM-1085 ?
> >>> >
> >>> > Thanks,
> >>> > Deng
> >>> >
> >>> > On Mon, Mar 23, 2009 at 11:25 PM, Maria Odea Ching <
> oching@apache.org
> >>> > >wrote:
> >>> >
> >>> > > I'll try deploying the war on my end as well and see if i can
get
> >>> > anything
> >>> > > out from the logs..
> >>> > >
> >>> > > -Deng
> >>> > >
> >>> > >
> >>> > > On Mon, Mar 23, 2009 at 9:01 PM, nicolas de loof <
> >>> > nicolas.deloof@gmail.com
> >>> > > > wrote:
> >>> > >
> >>> > >> Works far better on my dev environment with wagon-ssh
> component.xml
> >>> > fixed
> >>> > >> ;)
> >>> > >>
> >>> > >> But still not starts / no log on my target server, that I
can't
> >>> remote
> >>> > >> debug
> >>> > >> :'(
> >>> > >>
> >>> > >> On Mon, Mar 23, 2009 at 1:43 PM, nicolas de loof
> >>> > >> <nicolas.deloof@gmail.com>wrote:
> >>> > >>
> >>> > >> > Hey, the class is "NullKnownHostProvider", with singular
"Host"
> >>> > >> >
> >>> > >> >
> >>> > >> > On Mon, Mar 23, 2009 at 1:39 PM, nicolas de loof <
> >>> > >> nicolas.deloof@gmail.com
> >>> > >> > > wrote:
> >>> > >> >
> >>> > >> >> Trying to run archiva 1.2 on my local dev Tomcat
is better as I
> >>> get
> >>> > >> >> console logs, but not really fine :
> >>> > >> >> ClassNotFoundException: org.apache.maven.project.ModelResolver
> >>> > >> >> ...
> >>> > >> >> Related cause:
> >>> > >> >> ClassNotFoundException:
> >>> > >> >>
> >>> org.apache.maven.wagon.providers.ssh.knownhost.NullKnownHostsProvider
> >>> > >> >>
> >>> > >> >> (but wagon-ssh-common is in WEB-NF/lib ???)
> >>> > >> >>
> >>> > >> >>
> >>> > >> >>
> >>> > >> >>
> >>> > >> >>
> >>> > >> >> On Mon, Mar 23, 2009 at 12:51 PM, Brett Porter <
> brett@apache.org
> >>> >
> >>> > >> wrote:
> >>> > >> >>
> >>> > >> >>> I had to step into the app with a debugger unfortunately
to
> find
> >>> the
> >>> > >> >>> below - do you have all of these set?
> >>> > >> >>>
> >>> > >> >>> - Brett
> >>> > >> >>>
> >>> > >> >>>
> >>> > >> >>> On 23/03/2009, at 10:36 PM, nicolas de loof wrote:
> >>> > >> >>>
> >>> > >> >>>  Right, I have changed the log4j.xml to use hard-coded
path
> and
> >>> set
> >>> > >> all
> >>> > >> >>>> loggers to "debug", but still fail starting
Archiva and have
> no
> >>> log
> >>> > >> in
> >>> > >> >>>> archiva.log :'(
> >>> > >> >>>>
> >>> > >> >>>> Seems to be the "something went wrong, let's
see if you can
> >>> guess
> >>> > the
> >>> > >> >>>> exception" case :)
> >>> > >> >>>>
> >>> > >> >>>>
> >>> > >> >>>> On Mon, Mar 23, 2009 at 12:27 PM, Brett Porter
<
> >>> brett@apache.org>
> >>> > >> >>>> wrote:
> >>> > >> >>>>
> >>> > >> >>>>
> >>> > >> >>>>> On 23/03/2009, at 10:15 PM, nicolas de
loof wrote:
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>> Did I miss something or was this allready
required in 1.1.*
> ?
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>>> I can't remember having patched the
standard war but it
> woks
> >>> fine
> >>> > >> on
> >>> > >> >>>>>> my
> >>> > >> >>>>>> tomcat. Beeing a shared instance
I can't setup custom JVM
> >>> system
> >>> > >> >>>>>> properties
> >>> > >> >>>>>> :(
> >>> > >> >>>>>>
> >>> > >> >>>>>>
> >>> > >> >>>>> It was, but only for logs.
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>> http://archiva.apache.org/docs/1.1.3/adminguide/webapp.html
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>> All of the following are required (the
JSW startup scripts
> set
> >>> > them
> >>> > >> in
> >>> > >> >>>>> standalone):
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>> * appserver.base set
> >>> > >> >>>>> * appserver.home set
> >>> > >> >>>>> * activation.jar and mail.jar in tomcat's
common/lib
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>> I've wanted to remove this for a while,
but it fell off my
> >>> > radar...
> >>> > >> >>>>> I'll
> >>> > >> >>>>> see if there's a way to set it elsewhere
than the command
> >>> line.
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>> - Brett
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>> --
> >>> > >> >>>>> Brett Porter
> >>> > >> >>>>> brett@apache.org
> >>> > >> >>>>> http://blogs.exist.com/bporter/
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>>>>
> >>> > >> >>> --
> >>> > >> >>> Brett Porter
> >>> > >> >>> brett@apache.org
> >>> > >> >>> http://blogs.exist.com/bporter/
> >>> > >> >>>
> >>> > >> >>>
> >>> > >> >>
> >>> > >> >
> >>> > >>
> >>> > >
> >>> > >
> >>> > >
> >>> > > --
> >>> > > Maria Odea Ching
> >>> > > Software Engineer | Exist Global | 687-4091 | Skype:
> maria.odea.ching
> >>> |
> >>> > > www.exist.com | Innovation Delivered
> >>> > >
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> > --
> >>> > Maria Odea Ching
> >>> > Software Engineer | Exist Global | 687-4091 | Skype: maria.odea.ching
> |
> >>> > www.exist.com | Innovation Delivered
> >>> >
> >>>
> >>
> >>
> >>
> >> --
> >> Maria Odea Ching
> >> Software Engineer | Exist Global | 687-4091 | Skype: maria.odea.ching |
> >> www.exist.com | Innovation Delivered
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > Maria Odea Ching
> > Software Engineer | Exist Global | 687-4091 | Skype: maria.odea.ching |
> > www.exist.com | Innovation Delivered
> >
>
>
>
> --
> Maria Odea Ching
> Software Engineer | Exist Global | 687-4091 | Skype: maria.odea.ching |
> www.exist.com | Innovation Delivered
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message