On Mon, Jul 8, 2013 at 11:06 AM, Ervin Bajramovic <eb@aquasant-mt.com> wrote:

Hi All

 

I tried to build apr-util on a windows xp and windows 7 pc with mingw but it faild on both pcs with this error message:


What level of APR?  What level of APR-Util?

IIRC some support for shared MinGW builds that affects APR-Util is in APR 1.5.x (unreleased) but not APR 1.4.x.
 

 

make

Making all in xml/expat

make[1]: Entering directory `/src/apr-util/xml/expat'

/bin/sh ./libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2 -DHAVE_EXPAT_CONFIG_H   -I.

/lib -I. -o lib/xmlparse.lo -c lib/xmlparse.c

/bin/sh ./libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2 -DHAVE_EXPAT_CONFIG_H   -I.

/lib -I. -o lib/xmltok.lo -c lib/xmltok.c

/bin/sh ./libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2 -DHAVE_EXPAT_CONFIG_H   -I.

/lib -I. -o lib/xmlrole.lo -c lib/xmlrole.c

/bin/sh ./libtool --silent --mode=link gcc -g -O2 -DHAVE_EXPAT_CONFIG_H   -I./li

b -I. -no-undefined -version-info 5:0:5 -rpath /usr/local/apr/lib  -o libexpat.l

a lib/xmlparse.lo lib/xmltok.lo lib/xmlrole.lo

make[1]: Leaving directory `/src/apr-util/xml/expat'

make[1]: Entering directory `/src/apr-util'

/bin/sh /usr/local/apr/build-1/libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2   -DHA

VE_CONFIG_H -DWIN32 -D__MSVCRT__ -D_LARGEFILE64_SOURCE   -I/src/apr-util/include

-I/src/apr-util/include/private  -I/usr/local/apr/include/apr-1  -I/src/apr-uti

l/xml/expat/lib  -o buckets/apr_brigade.lo -c buckets/apr_brigade.c && touch buc

kets/apr_brigade.lo

/bin/sh /usr/local/apr/build-1/libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2   -DHA

VE_CONFIG_H -DWIN32 -D__MSVCRT__ -D_LARGEFILE64_SOURCE   -I/src/apr-util/include

-I/src/apr-util/include/private  -I/usr/local/apr/include/apr-1  -I/src/apr-uti

l/xml/expat/lib  -o buckets/apr_buckets.lo -c buckets/apr_buckets.c && touch buc

kets/apr_buckets.lo

/bin/sh /usr/local/apr/build-1/libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2   -DHA

VE_CONFIG_H -DWIN32 -D__MSVCRT__ -D_LARGEFILE64_SOURCE   -I/src/apr-util/include

-I/src/apr-util/include/private  -I/usr/local/apr/include/apr-1  -I/src/apr-uti

l/xml/expat/lib  -o buckets/apr_buckets_alloc.lo -c buckets/apr_buckets_alloc.c

&& touch buckets/apr_buckets_alloc.lo

/bin/sh /usr/local/apr/build-1/libtool --silent --mode=compile gcc -g -O2   -DHA

VE_CONFIG_H -DWIN32 -D__MSVCRT__ -D_LARGEFILE64_SOURCE   -I/src/apr-util/include

-I/src/apr-util/include/private  -I/usr/local/apr/include/apr-1  -I/src/apr-uti

l/xml/expat/lib  -o buckets/apr_buckets_eos.lo -c buckets/apr_buckets_eos.c && t

ouch buckets/apr_buckets_eos.lo

buckets/apr_buckets_eos.c:47:42: error: variable 'apr_bucket_type_eos' definitio

n is marked dllimport

buckets/apr_buckets_eos.c:47:42: warning: 'apr_bucket_type_eos' redeclared witho

ut dllimport attribute after being referenced with dll linkage [enabled by defau

lt]

make[1]: *** [buckets/apr_buckets_eos.lo] Error 1

make[1]: Leaving directory `/src/apr-util'

make: *** [all-recursive] Error 1

 

I could fix the problem with some help of a friend. Adding the flag -DAPU_DECLARE_EXPORT on line 54 in the file build/rules.mk fix the apr-util build problem.

 

Regards Ervin




--
Born in Roswell... married an alien...
http://emptyhammock.com/