apr-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Stefan Fritsch ...@sfritsch.de>
Subject Re: [VOTE] Release apr-util 1.4.2
Date Mon, 09 Apr 2012 18:14:26 GMT
On Monday 02 April 2012, Graham Leggett wrote:
> On 01 Apr 2012, at 11:06 PM, Stefan Fritsch wrote:
> > Sorry for being late, but
> > 
> > -1
> > 
> > Works fine if linked dynamically with DSOs.
> > 
> > But for the static build, httpd segfaults in mod_ssl (backtrace
> > at the bottom of the mail). Since 1.4.1 doesn't compile with
> > 1.4.1 at all, it's hard to say if this is a regression. Have you
> > tried that? I am not sure if it's apr-util's fault or if some of
> > the other libraries produce some strange conflict.
> > 
> > Configure was:
> > 
> > ./configure --with-crypto --with-openssl=/usr --with-nss=/usr
> > --with- dbm=db --with-ldap=yes --with-berkeley-db=/usr
> > --with-pgsql --with- mysql --with-sqlite3 --with-freetds
> > --with-odbc --enable-maintainer- mode
> > --prefix=/usr/local/Aprutil1 --enable-nonportable-atomics --
> > enable-threads --enable-allocator-uses-mmap
> > --with-apr=/usr/bin/apr- config CFLAGS= -gdwarf-2 -g3 -Wextra
> > -Wno-unused-parameter -Wno- missing-field-initializers
> > -Wno-sign-compare -Werror=declaration- after-statement
> > --disable-util-dso
> > configure: WARNING: unrecognized options:
> > --enable-maintainer-mode, -- enable-nonportable-atomics,
> > --enable-threads, --enable-allocator-uses- mmap
> 
> Would it be possible to reduce this down to a reproducible set of
> configure options? The unrecognised options seem strange, as does
> "--with-apr=/usr/bin/apr-config" (shouldn't it be apr-1-config?).
> What options did you use to try and build httpd?
> 
> Given that static builds have in the past not worked at all, this
> isn't a regression. I just discovered static builds of DSO code
> were broken on apr-trunk and have been for some time, so any
> improvement is a step forward.

When I wrote that, I could reproduce it also with a minimal configure 
command, as long as mod_session_crypto was loaded. But I can't 
reproduce it now. Maybe it was fixed by r1308135.

> > If configured statically but without openssl, it doesn't compile:
> > 
> > crypto/apr_crypto.c: In function 'apr_crypto_get_driver':
> > crypto/apr_crypto.c:227:5: error: 'else' without a previous 'if'
> > make[1]: *** [crypto/apr_crypto.lo] Fehler 1
> 
> This is definitely a bug, fixed in r1308318.

Thanks. That was the main reason for my -1.

Mime
View raw message