apr-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Henry Jen" <henry...@ztune.net>
Subject Re: Hard to build httpd & APR on OS X Leopard
Date Fri, 11 Jan 2008 21:52:03 GMT
On Jan 11, 2008 12:20 PM, Tim Bray <Tim.Bray@sun.com> wrote:
>
> But... I couldn't get httpd to build with my new APR living in /usr/
> local/apr.  I think this is because httpd's configure writes build/
> config_vars.mk including this:
>
> LDFLAGS = -L/usr/lib -L/usr/local/apr/lib
>
> So, it's irrelevant how you go about building APR, you're gonna get
> the one that Leopard ships in /usr/lib (and hey, it's nice that
> Leopard ships with APR).
>
> I tried a few ./configure options but couldn't find one to force it to
> change the -L, so I eventually went and edited build/config_vars.mk,
> blecch.
>
> But then httpd wouldn't build, on the final "-o httpd" step I got
>
> Undefined symbols:
>    "_apr_socket_sendfile", referenced from:
>        _ap_hack_apr_socket_sendfile in libmain.a(exports.o)
>        _sendfile_it_all in libmain.a(core_filters.o)
> ld: symbol(s) not found
>
> Hokay... I suspect it's most likely that's I'm just ignorant of
> something obvious that Everybody Knows.  If so, what is it?
>

My guess is that you are not using the matching header files, perhaps
you only fixed the -L option, but not the -I option for the header
file.

HTH,
Henry

> It does seem like it shouldn't be this hard.  -Tim
>
>
>
>

Mime
View raw message