apr-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sviatoslav Sviridov <...@altlinux.ru>
Subject Re: Test failed for FS_TYPE=bdb
Date Wed, 07 Dec 2005 16:46:33 GMT
kfogel[at]collab.net wrote on 12/3/2005 12:19 AM:
> I think we'd need a lot more detail (BDB version, configuration flags,
> etc) to start debugging this.  Please see
>
>    http://subversion.tigris.org/bugs.html
Sorry for delay, here are more details. (I added dev[at]apr.apache.org
to CC since it seems to be bug in apr too)

I'm building subversion-1.3.0-rc4. It failes when performing tests for
FS_TYPE=bdb (for FS_TYPE=fsfs all tests are passed).

The only failed test is repos-test. The test.log contains:

START: repos-test
END: repos-test

When I starting test manually I get all tests passed, and then
segmentation fault in test program:

./repos-test --srcdir=/usr/src/RPM/BUILD/subversion-1.3.0-rc4/subversion/tests/libsvn_repos
--verbose --fs-type=bdb
PASS:  lt-repos-test 1: test svn_repos_dir_delta
PASS:  lt-repos-test 2: test deletions under copies in node_tree code
PASS:  lt-repos-test 3: test svn_repos_history() (partially)
PASS:  lt-repos-test 4: test svn_repos_node_locations
PASS:  lt-repos-test 5: test removal of defunct locks
PASS:  lt-repos-test 6: test authz access control
PASS:  lt-repos-test 7: test authz in the commit editor
Segmentation fault (core dumped)

I rebuilded apr with debug information, and then got following backtrace
after segfould in repos-test:

#0  0x3ae6bb67 in ?? ()
#1  0x3ab57e8e in run_cleanups (cref=0x819ef30) at apr_pools.c:1952
#2  0x3ab573d1 in apr_pool_destroy (pool=0x819ef20) at apr_pools.c:731
#3  0x3ab572fb in apr_pool_clear (pool=0x80580f8) at apr_pools.c:691
#4  0x3aac4b43 in main (argc=4, argv=0xaf9d7874) at
subversion/tests/svn_test_main.c:315
#5  0x3abc949e in __libc_start_main () from /lib/libc.so.6
#6  0x08049611 in _start ()

Having disabled checks for bdb I've got crash of JVM during java tests. 
And now again in libapr...

Stack: [0xafb7c000,0xafd6d000),  sp=0xafd68e60,  free space=1971k
Native frames: (J=compiled Java code, j=interpreted, Vv=VM code, 
C=native code)
C  0x479518a0
C  [libapr-0.so.0+0x1be7d]  apr_pool_destroy+0x3d
C  [libapr-0.so.0+0x1be68]  apr_pool_destroy+0x28
C  [libsvnjavahl-1.so.0.0.0+0x1084b]  _ZN4PoolD1Ev+0x4b
C  [libsvnjavahl-1.so.0.0.0+0x1e08d]  
_ZN9SVNClient8checkoutEPKcS1_R8RevisionS3_bb+0xcd
C  [libsvnjavahl-1.so.0.0.0+0x25f71]  
Java_org_tigris_subversion_javahl_SVNClient_checkout+0x181
j  
org.tigris.subversion.javahl.SVNClient.checkout(Ljava/lang/String;Ljava/lang/String;Lorg/tigris/subversion/javahl/Revision
;Lorg/tigris/subversion/javahl/Revision;ZZ)J+0
j  
org.tigris.subversion.javahl.SVNClient.checkout(Ljava/lang/String;Ljava/lang/String;Lorg/tigris/subversion/javahl/Revision
;Z)J+8
j  org.tigris.subversion.javahl.tests.BasicTests.testBasicCheckout()V+41
v  ~StubRoutines::call_stub
V  [libjvm.so+0x1a84b4]


Configuration parameters for sunbversion-1.3.0-rc4 were:
--disable-static --disable-rpath --enable-shared --enable-dso --with-ssl
--with-neon=/usr --with-apr=/usr --with-apr-util=/usr
--with-apxs=/usr/sbin/apxs2 --enable-javahl --with-jdk=/usr/lib/j2se
--with-jikes=no --with-junit=/usr/share/java/junit.jar

apr-0.9.7 were configured with:
--with-installbuilddir=/usr/share/apr/build
--includedir=/usr/include/apr --enable-threads --with-devrandom
--disable-static

libdb-4.3.29 were configured with:
--enable-compat185 --enable-cxx --enable-debug --enable-debug_rop
--enable-debug_wop --enable-dump185 --enable-diagnostic --enable-java
--disable-posixmutexes --enable-rpc --enable-tcl --disable-test
--disable-uimutexes --disable-umrw --with-tcl=/usr/lib

How can I help with debugging this issue?

-- 
Best Regards,
Sviatoslav Sviridov


Mime
View raw message