apr-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Duncan Brannen <...@st-andrews.ac.uk>
Subject configure file error?
Date Mon, 10 Mar 2003 13:49:00 GMT


Hi,
	configure (in Apr 0.9.2 bundled with apache) doesn't seem to
do anything with the value of --with-ldap=

I'm no expert with these things but around line 3220 it sets LIBLDAP
to the value passed in --with-ldap=<with_val>

It checks to see if it's yes and then sets ldaplib="ldap50" but I can't
see where it sets ldaplib to the value you specify and in fact configure fails
here.

checking for ldap_init in -l... no

which should (I guess) read

checking for ldap_init in -l<with_val>...

Is this a bug?

While I'm at it I always get ldap_ssl.h errors (As below)  should this 
work?  I have
the Netscape SDK installed in /usr/local and the openldap libs in 
/opt/ldap.  I was going
to use openldap but I'd like SSL connections to work if poss.

Cheers,
	Duncan


   setting APRUTIL_INCLUDES to "-I/opt/ldap/2.1.8/include"
   setting APRUTIL_LDFLAGS to "-L/opt/ldap/2.1.8/lib"
checking for ldap_init in -lldap50... yes
   setting APRUTIL_EXPORT_LIBS to "-lldap50 -lnspr4 -lplc4 -lplds4 
-liutil50 -llber50 -lldif50 -lnss3 -lprldap50 -lssl3 -lssldap50"
   setting APRUTIL_LIBS to "-lldap50 -lnspr4 -lplc4 -lplds4 -liutil50 
-llber50 -lldif50 -lnss3 -lprldap50 -lssl3 -lssldap50"
checking for ldapssl_install_routines in -lldap50... yes
checking for ldap_start_tls_s in -lldap50... no
checking for ber_init in -llber... no
checking ldap.h usability... yes
checking ldap.h presence... yes
checking for ldap.h... yes
checking lber.h usability... yes
checking lber.h presence... yes
checking for lber.h... yes
checking ldap_ssl.h usability... no
checking ldap_ssl.h presence... yes
configure: WARNING: ldap_ssl.h: present but cannot be compiled
configure: WARNING: ldap_ssl.h: check for missing prerequisite headers?
configure: WARNING: ldap_ssl.h: proceeding with the preprocessor's result


Mime
View raw message