apr-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Pier P. Fumagalli" <p...@betaversion.org>
Subject Re: Problems with APR under Linux...
Date Fri, 18 May 2001 15:08:02 GMT
jean-frederic clere at jfrederic.clere@fujitsu-siemens.com wrote:

> "Pier P. Fumagalli" wrote:
>> 
>> I'm a dork, I sent it only to Bill without including the mailing list...
>> Damn lack of a Reply-To header :) :)
>> 
>>     Pier
>> 
>> [jreilly@lorien bin]$ ./httpd
>> Syntax error on line 957 of /usr/local/apache/conf/httpd.conf:
>> Cannot load /usr/local/apache/libexec/mod_webapp.so into server:
>> /usr/local/apache/libexec/mod_webapp.so: undefined symbol: pthread_sigmask
>> [jreilly@lorien bin]$
>> 
>> That's weird... Do anyone knows where this one could come from? It seems
>> that pthread_sigmask is not found when talking about Linux, but that seems
>> really strange, since I don't use any threading function per se in WebApp...
>> (Might be called from apr_initialize?)
> 
> I have no found exactly what happends but just add -lpthread in the
> (tomcat-connectors)/Makefile solves the problem:

Ok, will add that into our autoconf/automake stuff. :) Thanks for the
hint...

    Pier


> +++Index: Makefile.in
> ===================================================================
> RCS file:
> /home/cvs/mirror/jakarta-tomcat-4.0/connectors/apache-1.3/Makefile.in,v
> retrieving revision 1.1
> diff -u -r1.1 Makefile.in
> --- Makefile.in 2001/05/10 06:13:29     1.1
> +++ Makefile.in 2001/05/18 13:38:27
> @@ -68,7 +68,7 @@
> 
> mod_webapp.so:
>       @echo Linking Apache 1.3.x module
> -       @$(APXS) -c $(APXSFLAGS) mod_webapp.c
> +       @$(APXS) -c $(APXSFLAGS) -lpthread mod_webapp.c
> 
> clean:
>       @echo Removing object files $(OBJS) $(MODULE)
> +++
> 
> An other solution would be to use an APR without threads. To do so use
> "./configure --enable-threads=no" when configuring APR.
> 
> 
>> 
>> It works under MacOS X :)
>> 
>>     Pier


Mime
View raw message