apr-bugs mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 46064] apr_ldap_init call fails
Date Thu, 23 Oct 2008 10:32:26 GMT
https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=46064


Christian BOITEL <christian_boitel@yahoo.fr> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |christian_boitel@yahoo.fr




--- Comment #1 from Christian BOITEL <christian_boitel@yahoo.fr>  2008-10-23 03:32:25
PST ---
I have recompiled apr-util-1.3.4 with --disable-util-dso configure options
=> apr_ldap_init calls are now fine

I looked at the code and the only explanation hint i have is that calls to
load_ldap function (in ldap/apr_ldap_stub.c) fail that is causing apr_ldap_init
to always return -1. 

By the way, i found that in such cases that apr_ldap_init behaves differently
in ldap/apr_ldap_stub.c than in ldap/apr_ldap_init.c
=> When the dso stub fails, the result_err argument isn't allocated as expected
=> in Apache/httpd, this is causing sigabort failures: httpd code checks the
result_err returned; since it is null, it assumes that call succeeded which is
wrong; when httpd tries to later use the connection, openldap sdk fails
(assertion failed...) and generates a sigabort signal.


-- 
Configure bugmail: https://issues.apache.org/bugzilla/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are the assignee for the bug.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: bugs-unsubscribe@apr.apache.org
For additional commands, e-mail: bugs-help@apr.apache.org


Mime
View raw message