ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Scot P. Floess" <sflo...@nc.rr.com>
Subject Re: Question regarding UTF-8 and property files
Date Fri, 27 May 2011 17:46:02 GMT

Try ISO-8859-1 as your encoding...  Someone I work with was attempting to 
use property files with a similar issue (but directly within Java).  He 
used the ISO-8859-1 encoding and it fixed his problem...

On Fri, 27 May 2011, Rob J wrote:

> So I'm having an issue with UTF-8 and property files.  Given the test
> build.xml file:
>
> <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
> <project name="test">
>  <target name="foo">
>    <loadproperties srcFile="foo.properties" encoding="utf-8"/>
>    <echo file="test.txt" encoding="utf-8" message="${foo.property}"/>
>  </target>
> </project>
>
> and the file foo.properties:
>
> #foo.propert=Test ế
> foo.property=Test \u1EBF
>
> When I run ant (1.8.2) for this target and look in test.txt, I see:
>
> Test ?
>
> every time.  It is not interpreting the utf-8 character properly and therefore
> is not putting it into my project properly.  I've tried both the raw utf-8
> character in the file as well as the \uXXXX encoded version.  Both are the
> same.
>
> Can anyone point out where I'm going wrong with this?
>
> thanks,
> rob
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
> For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org
>
>

Scot P. Floess             RHCT  (Certificate Number 605010084735240)
Chief Architect FlossWare  http://sourceforge.net/projects/flossware
                            http://flossware.sourceforge.net
                            https://github.com/organizations/FlossWare

Mime
View raw message