ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nadejda Rylova <nadejda.ryl...@gmail.com>
Subject RE: <exec> and '$' symbol on Solaris 8
Date Mon, 21 Nov 2005 12:18:29 GMT
Thank you for you answer, Antoine. But you don't understand me.

EAHOME and DNAME are parameters for this build file (it's ok). BUILD
SUCCESSFUL - so everything (almost) works. 

But utility ProductIndexer creates several files (some its output) which
shall contain symbol '$'. But instead of this symbol they contain
balderdash. At the same time if I execute ProductIndexer out of ant process
(just call it from command line) its output doesn't have troubles with '$'.

So it is the problem: output of command line utility executed with <exec>
_during ant process_ contains rubbish instead of symbol '$'. 

Thanks,
Nadejda


-----Original Message-----
From: Antoine Levy-Lambert [mailto:antoine@gmx.de] 
Sent: Monday, November 21, 2005 5:47 PM
To: Ant Users List
Subject: Re: <exec> and '$' symbol on Solaris 8

Hello Nadejda,

remember that ant is not a scripting langage and does not know directly
about environment variables.
If you are dealing with environment variables, you need to add a line in
your build.xml saying
<property environment="env"/>
you can then access EAHOME or DNAME (supposing these are env vars) like
this

dir="${env.EAHOME}/sysiq2/temp/${env.DNAME}_temp" ...

Hope this helps,

Antoine
Nadejda Rylova wrote:

>There is the snippet.
>
><exec dir="${EAHOME}/sysiq2/temp/${DNAME}_temp"
>	executable="${EAHOME}/ProductIndexer" 
>	failonerror="true" >
>	<arg value="${EAHOME}/sysiq2/temp/${DNAME}_temp/${DNAME}.dxp"/>
></exec>  
>
>But as you can see it just execution of command line utility ProductIndexer
>with single parameter - some path
>(${EAHOME}/sysiq2/temp/${DNAME}_temp/${DNAME}.dxp).
>
>Those (problematic) '$' is not among the parameters (it's generated by
>ProductIndexer utility), so I cannot mask it.
>
>Thanks,
>Nadejda
>
>
>-----Original Message-----
>From: Jan.Materne@rzf.fin-nrw.de [mailto:Jan.Materne@rzf.fin-nrw.de] 
>Sent: Monday, November 21, 2005 4:26 PM
>To: user@ant.apache.org
>Subject: AW: <exec> and '$' symbol on Solaris 8
>
>Can you post the code snippet?
>It´s just an idea (without understanding your problem): do you have to 
>mask the dollar sign? E.g. if you want to pass the STRING ${foo} you have
>to mask the dollar $${foo}.
>
>Jan 
>
>  
>
>>-----Ursprüngliche Nachricht-----
>>Von: Nadejda Rylova [mailto:nadejda.rylova@gmail.com] 
>>Gesendet: Freitag, 18. November 2005 15:35
>>An: user@ant.apache.org
>>Betreff: <exec> and '$' symbol on Solaris 8
>>
>>Hello -
>>
>>
>>
>>I created some ant build file and used <exec> to launch a 
>>shell script. This script has quite complex scheme and forms 
>>several files as result.
>>Everything works properly except one. After building these 
>>result files contain rot instead of symbol '$'. However if I 
>>launch same sh-file out of <exec> (and ant build file) this 
>>problem doesn't arise.
>>
>>
>>
>>I tried to use ant v.1.6.2 and 1.6.5 and j2sdk v.1.4.2_03 and 
>>v.1.4.2_04. 
>>
>>Os Solaris 8 (= SunOS 5.8 = Solaris 2.8).
>>
>>
>>
>>Nadejda
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>    
>>


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org


Mime
View raw message