ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nicolas Vervelle <nicolas.verve...@steria.com>
Subject <exec> problem under Mac OS X + Eclipse
Date Thu, 29 Sep 2005 06:42:14 GMT
Hi,

I will probably post this one on the Eclipse mailing list, but maybe 
someone in the Ant list can help.

I am working on an open-source project (Jmol [1]).
The build is made with Ant but some of the Jmol developers / users use 
it from Eclipse.

The build works correctly under Windows (and probably Unix) but I have a 
problem under Mac OS X.
It's not on my machine, it's been reported by an other user, so I can't 
test it on my own computer (no Mac).

I am using a <exec> task to run xgettext (from the Gnu gettext tools).
The situation is :
- xgettext is in the path,
- if Ant is run directly from the command line in the directory where 
the build file is, it works
- if Ant is run from Eclipse, Ant doesn't find the executable

Does anyone have already had this kind of problem ?
I don't know what to look for, any help will be appreciated. Any idea ?

Here is a test build file showing the problem:
<project name="test-exec" default="test-exec" basedir=".">
   <property name="src.dir" value="src" />
   <target name="test-exec">
     <echo message="${java.library.path}"/>
     <exec executable="xgettext" dir="${src.dir}" failonerror="false" 
failifexecutionfails="false">
       <arg value="--help"/>
     </exec>
   </target>
 </project>

Here is the result of running the build with -debug :
Apache Ant version 1.6.5 compiled on June 2 2005
Setting ro project property: ant.file -> 
/Users/rkanters/Projects/Eclipse/Jmol/build-text.xml
Buildfile: /Users/rkanters/Projects/Eclipse/Jmol/build-text.xml
Adding reference: ant.projectHelper
Adding reference: ant.parsing.context
Adding reference: ant.targets
parsing buildfile /Users/rkanters/Projects/Eclipse/Jmol/build-text.xml 
with URI = file:///Users/rkanters/Projects/Eclipse/Jmol/build-text.xml
Setting ro project property: ant.project.name -> test-exec
Adding reference: test-exec
Setting ro project property: ant.file.test-exec -> 
/Users/rkanters/Projects/Eclipse/Jmol/build-text.xml
Project base dir set to: /Users/rkanters/Projects/Eclipse/Jmol
+Target:
+Target: test-exec
Setting project property: src.dir -> src
Adding reference: eclipse.ant.targetVector
Build sequence for target(s) `test-exec' is [test-exec]
Complete build sequence is [test-exec, ]
test-exec:
     [echo] 
..:/Library/Java/Extensions:/System/Library/Java/Extensions:/usr/lib/java:/Applications/eclipse/configuration/org.eclipse.osgi/bundles/63/1/.cp
     [exec] Current OS is Mac OS X
     [exec] Executing 'xgettext' with arguments:
     [exec] '--help'
     [exec]
     [exec] The ' characters around the executable and arguments are
     [exec] not part of the command.
Execute:Java13CommandLauncher: Executing 'xgettext' with arguments:
'--help'

The ' characters around the executable and arguments are
not part of the command.
     [exec] Execute failed: java.io.IOException: xgettext: not found
BUILD SUCCESSFUL
Total time: 548 milliseconds


Thanks for any help,
Nicolas

[1] http://www.jmol.org/

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message