ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From EJ Ciramella <ecirame...@archivas.com>
Subject different classloader behavior
Date Wed, 22 Jun 2005 20:15:26 GMT
I've written a custom SQLCondition and use it to monitor a particular  
field in a db.  This condition needs the postgres.jar in the  
classpath, so, on my local machine (an iMac), the target looks like  
this:

     <target name="testsql">
      <path id="classpath">
        <pathelement path="lib/postgresql.jar"/>
        <pathelement location="classes"/>
      </path>
     <typedef name="sqlcondition"  
classname="org.archivas.condition.SQLCondition"  
classpathref="classpath"/>
       <waitfor maxwait="25" maxwaitunit="minute" checkevery="10"  
checkeveryunit="second" timeoutproperty="toolong">
         <sqlcondition value="waiting for client connection"
                       connectionString="jdbc:postgresql://someurl/"
                       username="someuser"
                       password="somepass"
                       dbname="grind_web"
                       tablename="grinder_status"
                       hostname="lnx-072.archivas.com"/>
       </waitfor>
     </target>


This works just fine.

When I jar up my condition and place it in ant_home/lib, I made the  
following changes to the test build server (a slackware linux box):

     <path id="sqlclasspath">
       <pathelement path="/usr/local/pgsql/share/java/postgresql.jar"/>
     </path>
     <typedef name="sqlcondition"  
classname="org.archivas.condition.SQLCondition"  
classpathref="sqlclasspath"/>
       <waitfor maxwait="25" maxwaitunit="minute" checkevery="10"  
checkeveryunit="second" timeoutproperty="toolong">
         <sqlcondition value="waiting for client connection"
                       connectionString="jdbc:postgresql://someurl/"
                       username="someuser"
                       password="somepass"
                       dbname="grind_web"
                       tablename="grinder_status"
                       hostname="lnx-072.archivas.com"/>
       </waitfor>


But this fails:

build-full:
   [waitfor] java.lang.ClassNotFoundException: org.postgresql.Driver
   [waitfor]     at java.net.URLClassLoader.findClass 
(URLClassLoader.java:375)
   [waitfor]     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java: 
562)
   [waitfor]     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java: 
494)
   [waitfor]     at java.lang.Class.forName1(Native Method)
   [waitfor]     at java.lang.Class.forName(Class.java:180)
   [waitfor]     at org.archivas.condition.SQLCondition.getConnection 
(SQLCondition.java:142)
   [waitfor]     at org.archivas.condition.SQLCondition.getSelectValue 
(SQLCondition.java:61)
   [waitfor]     at org.archivas.condition.SQLCondition.eval 
(SQLCondition.java:52)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.taskdefs.WaitFor.execute 
(WaitFor.java:117)
   [waitfor]     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0 
(Native Method)
   [waitfor]     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke 
(NativeMethodAccessorImpl.java:85)
   [waitfor]     at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke 
(NativeMethodAccessorImpl.java:58)
   [waitfor]     at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke 
(DelegatingMethodAccessorImpl.java:60)
   [waitfor]     at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:391)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.TaskAdapter.execute 
(TaskAdapter.java:123)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.UnknownElement.execute 
(UnknownElement.java:275)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Task.perform(Task.java:364)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:341)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Target.performTasks 
(Target.java:369)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Project.executeSortedTargets 
(Project.java:1216)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget 
(Project.java:1185)
   [waitfor]     at  
org.apache.tools.ant.helper.DefaultExecutor.executeTargets 
(DefaultExecutor.java:40)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets 
(Project.java:1068)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:668)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.Main.startAnt(Main.java:187)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.run 
(Launcher.java:246)
   [waitfor]     at org.apache.tools.ant.launch.Launcher.main 
(Launcher.java:67)

BUILD FAILED
/home/source/build-engineering-main.xml:65:  
java.lang.NullPointerException


What am I doing wrong?

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org


Mime
View raw message