ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Harris <mark.har...@uk.easynet.net>
Subject Classpath reference
Date Fri, 08 Apr 2005 10:01:33 GMT
Hello,

Apache Ant version 1.6.2

I have a problem with my Ant script. I create a classpath reference at
the start of the script, like this:

    <path id="classpath">
        <pathelement location="/myjar.jar"/>
        <pathelement location="/myotherjar.jar"/>
        <pathelement location="/my3rdjar.jar"/>
    </path>

... but when I reference this from one of the targets in the build
script (a JUnit test), it doesn't seem to be picking up the elements
in the reference.

I define the classpath in the target as below. I need to add
additional jars into the classpath at this point, so I use
<pathelement location=""/> to do this.

    <target name="test">
        <junit printsummary="no">
            <classpath>
                <pathelement path="${classpath}"/>
                <pathelement location="/myadditionaljar.jar"/>
            </classpath>
... etc...

When I try and run the target from the script, I get lots of
java.lang.NoClassDefFoundError exceptions - the classes which should
be included in the <classpath> reference. I'm sure that the line in
error is <pathelement path="${classpath}"/> (if I replace the
<pathelement path="${classpath}"/> line with a repeat of the
<pathelement location=""/> lines for the jars I defined at the top
of my script, it works without a problem), but I can't work out
why. I couldn't find any obvious solution in the online manual.

Thanks for any assistance,

Mark

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org


Mime
View raw message