ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From galenboyer...@hotpop.com
Subject Re: cvs with ant
Date Mon, 03 Jan 2005 17:10:20 GMT
  Nicolas OLLIVIER <nicolas.ollivier@st.com> writes:

  > Hi Galen,
  > 
  > If I execute the cvs command under dos window, it's OK:
  > "cvs -d :pserver:olliviern:passwd@raptorcvs.rou.st.com:/extra/cvs/RAPTOR
  > login"
  > (where passwd is replaced with my real password)
  > => Logging in to
  > :pserver:olliviern@raptorcvs.rou.st.com:2401/extra/cvs/RAPTOR
  > 
  > 
  > But the same under ant/eclipse always reply "Caught exception:
  > CreateProcess: ... login error=2", even when I set the CVSROOT as an
  > environment variable and don't use the cvsRoot parameter into the ant
  > target.
  > 
  > Seems that eclipse/ant is not able to find the cvs.exe, or to start a
  > process.
  > 
  > 
  > Starting "ant -verbose  cvs_test" at the command line, I get:
  > <<<<<<<<<<<<<<<<<<
  > Apache Ant version 1.6.2 compiled on July 16 2004
  > Buildfile: build.xml
  > Detected Java version: 1.4 in: C:\j2sdk1.4.1_02\jre
  > Detected OS: Windows XP
  > parsing buildfile C:\Users\ollivier\project\RAPTOR\All_build\build.xml with
  > URI = file:///C:/Users/ollivier/project/RAPTOR/All_build/build.xml
  > Project base dir set to: C:\Users\ollivier\project\RAPTOR\All_build
  >      [echo] 
  >      [echo] RaptorAll build: Version    = 1_4
  >      [echo] 	
  > [available] Found directory:
  > C:\Users\ollivier\project\RAPTOR\MajPackage\patch_1_4\Raptor_patch_1_4
  > Build sequence for target `cvs_test' is [cvs_test]
  > Complete build sequence is [cvs_test, clean, dist_light_all, prepare_patch,
  > dist_patch, dist_all, javadoc_all, clean_all, dist_full, ftp_webccam, all, ]
  > 
  > cvs_test:
  >       [cvs] Executing 'cvs' with arguments:
  >       [cvs]
  > '-d:pserver:olliviern:passwd@raptorcvs.rou.st.com:/extra/cvs/RAPTOR'
  >       [cvs] 'login'
  >       [cvs] 
  >       [cvs] The ' characters around the executable and arguments are
  >       [cvs] not part of the command.
  >       [cvs] Caught exception: CreateProcess: cvs
  > -d:pserver:olliviern:passwd@raptorcvs.rou.st.com:/extra/cvs/RAPTOR login
  > error=2
  > 
  > BUILD SUCCESSFUL
  > Total time: 0 seconds
  > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  > 
  > Still the same "Caught exception: CreateProcess" error.
  > 
  > Any idea ?

My guess is that Eclipse doesn't directly know how to handle the
prompt that cvs.exe gives you at the command line.

I believe the cvs login command accepts a password on the command line?

I would also bet that eclipse works well with ant "input" task.

So, have your ant login target use the "input" to accept the password
and then pass it as a parameter to cvs from ant.

Of course, both are conjectures at this moment cause I'm working with
Perforce and not CVS as well as I don't know all that much about
eclipse.

-- 
Galen

  > 
  > -----Original Message-----
  > From: news [mailto:news@sea.gmane.org] On Behalf Of galenboyerdev@hotpop.com
  > Sent: 03 January, 2005 14:17
  > To: user@ant.apache.org
  > Subject: Re: cvs with ant
  > 
  > 
  > Nicolas OLLIVIER <nicolas.ollivier@st.com> writes:
  > 
  > > Hi antoine,
  > > 
  > > Starting the task cvs_test under eclipse 3.0.0 on windows XP (team 
  > > plugin
  > > installed)
  > > 
  > >     <target name="cvs_test">
  > >         <cvs cvsRoot=" 
  > > :pserver:ollivier@raptorcvs.ro.st.com:/extra/cvs/RAPTOR"
  > >              command="login"
  > >              output="output.txt"
  > >              error="error.txt"
  > >          />
  > >     </target>
  > > 
  > > I get the following error:
  > > [cvs] Caught exception: CreateProcess: cvs -d 
  > > :pserver:ollivier@raptorcvs.rou.st.com:/extra/cvs/RAPTOR login error=2
  > > 
  > > Do you know why I got this exception ?
  > 
  > I'm not all that strong with cvs usage from ant, but:
  > 
  > When you executed the above, did you pass that command a password?  A CVS
  > login needs that.  (Since you are using pserver, I would think you would
  > just login outside of ant and not make a target out of it, but I guess thats
  > probably dotn your ts and crossn ...)
  > 
  > Another thing to make sure of.  Can you test your ant tasks at the command
  > line before introducing eclipse to the mix?  At the command line, run it
  > with -verbose option and see if there is any information like a PATH
  > variable.  Maybe ant is picking a cvs executable up from somewhere other
  > than your environment.
  > 
  > -- 
  > Galen Boyer
  > 
  > 
  > ---------------------------------------------------------------------
  > To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
  > For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org
  > 
  > 
  > 
  > ---------------------------------------------------------------------
  > To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
  > For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: user-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: user-help@ant.apache.org


Mime
View raw message