ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Larry V. Streepy, Jr." <stre...@healthlanguage.com>
Subject Re: Build and Confiuration Managment with Ant... a.k.a. running Ant _ from_ JSP/Servlet
Date Wed, 15 Aug 2001 17:52:20 GMT
Ok, I'll ask the basic stupid questions:

1. Does this build file run properly when executed from the command
line?

2. Do you have optional.jar in your classpath (since it's using the
vssget task)?

3. If 1 is answered yes, are you sure that your command shell and
weblogic have the same classpath?

Nothing obvious jumps to my mind, so I'll just resort to easy questions
:-)

"Blackard, Robert" wrote:
> 
> I have the Xerces jar included in the classpath before the weblogic jar, so
> validation shouldn't be an issue... I looked up this error message and it
> comes from the org/apache/tools/ant/ProjectHelper.java source file and
> thrown as a SAXException... but I can't figure out what's happening.
> 
> -----Original Message-----
> From: Duffey, Kevin [mailto:KDuffey@BUYMEDIA.com]
> Sent: Wednesday, August 15, 2001 12:32 PM
> To: 'ant-user@jakarta.apache.org'
> Subject: RE: Build and Confiuration Managment with Ant... a.k.a. running A
> nt _ from_ JSP/Servlet
> 
> That is a kewl idea! My guess is that the XML is not validated right?
> Perhaps WebLogic or whatever is trying to validate it? I don't think ANT
> scripts use a DTD do they?
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: Blackard, Robert [mailto:robert.blackard@tgslc.org]
> Sent: Wednesday, August 15, 2001 10:29 AM
> To: 'ant-user@jakarta.apache.org'
> Subject: Build and Confiuration Managment with Ant... a.k.a. running Ant _
> from_ JSP/Servlet
> 
> I'm trying to use Ant to provide an automated build an test service on a
> testing server.  I've already built Ant scripts (.XML files) that perform
> all the tasks related to the process (get for source control, compile,
> package, etc.).
> 
> Now I'm trying to provide a web page on the testing server used to submit a
> request to have a build and test cycle started.  I'm using JDK1.3.1 on
> Windows NT 4.0 SP 6, Ant 1.3, WebLogic 6.0 SP2, and Xerces 1.3.0.
> 
> Based on the documentation and my experience with Java, I expected to have
> my JSP/Servlet perform the following...
> 
> >>>>>>>>>>>>> START <<<<<<<<<<<<<
>     ...
>     String project = request.getParameter( "project" );
> 
>     try {
>       String args[] = { "-buildfile", "D:/Development/run.xml", "-logfile",
> "D:/Development/" + project + ".log", "-D" + project + ".build", "Build" };
> 
>       org.apache.tools.ant.Main.main( args );
>       ....
>     } catch( Exception e ) {
>         ...
>     }
>     ...
> >>>>>>>>>>>>> END <<<<<<<<<<<<<
> 
> where the run.xml is
> 
> >>>>>>>>>>>>> START <<<<<<<<<<<<<
> <?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
> 
> <project name="run" default="Build" basedir="D:/development">
> 
>   <!-- set global properties for this build -->
>   <!-- builder.vss - the VSS directory containing build scripts -->
>   <property name="builder.vss.xml" value="/Builder/xml"/>
>   <!-- env - the environment prefix -->
>   <property environment="env"/>
> 
>   <target name="prepare">
>     <!-- Create the time stamp -->
>     <tstamp>
>       <format property="TIMESTAMP" pattern="MM/dd/yyyy hh:mm a"/>
>     </tstamp>
>     <vssget localPath="${basedir}"
>             login="<user>,<pwd>"
>             vsspath="${builder.vss.xml}/builder.xml"
>             writable="false"/>
>   </target>
> 
>   <target name="Proj1" if="Proj1.build" depends="prepare">
>     <ant antfile="${basedir}/builder.xml" target="Proj1"/>
>   </target>
> 
>   <target name="Proj2" if="Proj2.build" depends="prepare">
>     <ant antfile="${basedir}/builder.xml" target="Proj2"/>
>   </target>
> 
>   <target name="Build" depends="Proj1,Proj2"/>
> </project>
> >>>>>>>>>>>>> END <<<<<<<<<<<<<
> 
> I'm getting some odd results, however.
> 
> When I run the above run.xml from a command prompt, everything works fine.
> When I trigger the JSP running in WebLogic, I get the following .LOG file
> 
> >>>>>>>>>>>>> START <<<<<<<<<<<<<
> Buildfile: D:\Development\run.xml
> 
> BUILD FAILED
> 
> D:\Development\run.xml:8: Config file is not of expected XML type
> 
> Total time: 0 seconds
> >>>>>>>>>>>>> END <<<<<<<<<<<<<
> 
> and the WebLogic server is outright terminated without any logs or
> messsages... as if an exit(0) (yea... I had to resort to C to describe the
> behavior... sorry) were being called.
> 
> I've tried changing the catch clause to detect RuntimeException and
> Throwable as well as Exception, but whatever is occurring isn't triggering a
> catch.
> 
> Has anyone had any experience setting something like this up, or seen the
> behavior I'm describing?

-- 
Larry V. Streepy, Jr.
Chief Technical Officer and VP of Engineering

Health Language, Inc.  -- "We speak the language of healthcare"

970/626-5028 (office)           mailto:streepy@healthlanguage.com
970/626-4425 (fax)              http://www.healthlanguage.com

Mime
View raw message