ant-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Dan MacKay" <dan.mac...@kingston.hummingbird.com>
Subject Junit Problem
Date Thu, 28 Dec 2000 18:43:48 GMT

Hi all,

I am getting the following error from the junit task using the following
target:

This is the target
  <!--
=================================================================== -->
  <!-- JUnit Target					                                       -->
  <!--
=================================================================== -->
  <target name="RunTests">
    <junit printsummary="yes">
		<test name = "${build.classes}.com.hcl.dal.DALTest" outfile="result" />
	</junit>
  </target>	<!-- End of RunTests target -->

This is the error
  D:\src\dal>ant -verbose -buildfile DalBuild.xml RunTests
  Ant version 1.2 compiled on October 24 2000

  Buildfile: DalBuild.xml
  Detected Java Version: 1.3
  Detected OS: Windows NT
  Project base dir set to: D:\src\dal
  Build sequence for target `RunTests' is [RunTests]
  Complete build sequence is [RunTests, prepare, document, clean,
get_source, compile, jar, total-c     clean]
  class path is: .\classes.com.hcl.dal.DALTest
    [junit] Running .\classes.com.hcl.dal.DALTest
    [junit] Tests run: 1, Failures: 0, Errors: 1, Time elapsed: 0 sec
    [junit] TEST .\classes.com.hcl.dal.DALTest FAILED

  BUILD SUCCESSFUL

  Total time: 1 second
  D:\src\dal>

When I try to fork I get the following NullPointerException

  D:\src\dal>ant -verbose -buildfile DalBuild.xml RunTests
  Ant version 1.2 compiled on October 24 2000

  Buildfile: DalBuild.xml
  Detected Java Version: 1.3
  Detected OS: Windows NT
  Project base dir set to: D:\src\dal
  Build sequence for target `RunTests' is [RunTests]
  Complete build sequence is [RunTests, prepare, document, clean,
get_source, compile, jar, total-clean]
  class path is: .\classes.com.hcl.dal.DALTest

  BUILD FAILED

  java.lang.NullPointerException
        at
org.apache.tools.ant.types.CommandlineJava.clone(CommandlineJava.java:242)
        at
org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.junit.JUnitTask.execute(JUnitTask.jav
a:272)
        at org.apache.tools.ant.Target.execute(Target.java:142)
        at org.apache.tools.ant.Project.runTarget(Project.java:818)
        at org.apache.tools.ant.Project.executeTarget(Project.java:532)
        at org.apache.tools.ant.Project.executeTargets(Project.java:506)
        at org.apache.tools.ant.Main.runBuild(Main.java:420)
        at org.apache.tools.ant.Main.main(Main.java:149)

Has anyone any idea what is happening here? The tests run fine using JUnit
by itself.


Dan MacKay



Mime
View raw message