ant-notifications mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Marc De Boeck (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] Created: (IVYDE-173) IvyDE: impossible to put metadata file in cache when using branches
Date Tue, 31 Mar 2009 09:53:50 GMT
IvyDE: impossible to put metadata file in cache when using branches
-------------------------------------------------------------------

                 Key: IVYDE-173
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/IVYDE-173
             Project: IvyDE
          Issue Type: Bug
          Components: classpath container
    Affects Versions: 2.0.0.beta1
         Environment: windows, Rational Application Developer 7.0, ant1.7
            Reporter: Marc De Boeck
            Priority: Minor


I am having problems to resolve some dependencies with IvyDE (since this smells like a bug,
I posted it immediately to JIRA, instead of first asking advice to the user-group):

The IvyDE console gives me the following error:

:: problems summary ::
:::: WARNINGS
	impossible to put metadata file in cache: R:\ext950_r_costa_INCEPTION_int_dn\devtools\oobs\..\..\oobs_repo\ibm\sib-utils\2.0.0\ivy.xml
(2.0.0). java.io.FileNotFoundException: R:\ext950_r_costa_INCEPTION_int_dn\devtools\oobs\var\cache\repository\ibm\sib-utils\C2.0\ivy-2.0.0.xml.original
(The system cannot find the file specified.)
	impossible to put metadata file in cache: R:\ext950_r_costa_INCEPTION_int_dn\devtools\oobs\..\..\oobs_repo\spring\spring-oxm\1.0.3\ivy.xml
(1.0.3). java.io.FileNotFoundException: R:\ext950_r_costa_INCEPTION_int_dn\devtools\oobs\var\cache\repository\spring\spring-oxm\C2.0\ivy-1.0.3.xml.original
(The system cannot find the file specified.)
:: USE VERBOSE OR DEBUG MESSAGE LEVEL FOR MORE DETAILS

The artifacts are properly downloaded to my cache, but even subsequent resolve operations
keep complaining about this ivy.xml.original file.
If I execute ivy:resolve via ant, then the resolve works fine, and the ivy.xml and artifacts
are copied properly to my cache.
After that, also the resolve via IvyDE doesn't complain anymore.

The special thing about our environment is that in the ivy-settings, there is a setting for
a defaultBranch (equal to C2.0).
I looks like Ivy(DE) is initialy copying the ivy.xml file from the repository to the following
location to my cache in the directory:
[org]/[module]/ivy-[revision].xml.original
(because that's where I find the ivy.xml)
But then, to make a static ivy.xml file, it looks for that file in:
[org]/[module]/*[branch]*/ivy-[revision].xml.original

Forcing explicitly the artifactPattern in the ivy-settings file seems to solve my problem,
but it is not consistent:

This ivyPattern works well:
ivyPattern="[organisation]/[module]/ivy-[revision].xml"

This ivyPattern gives the warning in IvyDE (not with ant):
ivyPattern="[organisation]/[module]/[branch]/ivy-[revision].xml"

There is also an issue with the fact that the documentation mentions that the default artifactPattern
is [organisation]/[module]/ivy-[revision].xml, while it seems to be [organisation]/[module]/[branch]/ivy-[revision].xml
(I'll make a separate documentation issue for Ivy for this one).

Thanks,
Marc

-- 
This message is automatically generated by JIRA.
-
You can reply to this email to add a comment to the issue online.


Mime
View raw message