ant-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Peter Reilly" <peter.kitt.rei...@gmail.com>
Subject Re: Cannot run ant test target on svn trunk
Date Wed, 03 Oct 2007 09:45:58 GMT
I do not see this problem.

1)
However, the failing tests java file is autogenerated by
org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.FailureRecoder.

You may have had failing tests that do not
have nice names.

The change to the build file was done here:
http://svn.apache.org/viewvc?view=rev&revision=574557

2)
the test you are trying to run is by default excluded:
          <!-- test needs special setup -->
          <exclude name="${optional.package}/ssh/ScpTest.java"/>

3)
(I think that) You should not run the tests in the fashion you do.
- the optional jars in lib/optional are not used
- the contents of .ant/lib are used (and should not be)

I think that ./build.sh (normal params) should be used..



On 10/3/07, Kevin Jackson <foamdino@gmail.com> wrote:
> Hi all,
>
> Tried to run a single test with:
>
> ant -Djunit.testcase=org.apache.tools.ant.taskdefs.optional.ssh.ScpTest
> junit-single-test
>
> And I'm getting a failure with:
>
> Buildfile: build.xml
>
> prepare:
>
> check_for_optional_packages:
>
> build:
>      [copy] Copying 2 files to D:\eclipse\workspace\ant-core-trunk\build\classes
>
>
> compile-tests:
>
> probe-offline:
>
> test-init:
>
> junit-single-test-only:
>     [javac] Compiling 1 source file to D:\eclipse\workspace\ant-core-trunk\build
> \failingTests
>     [javac] D:\eclipse\workspace\ant-core-trunk\build\failingTests\FailedTests.j
> ava:9: junit.framework.TestSuite$1 is not public in junit.framework; cannot be a
> ccessed from outside package
>     [javac]         suite.addTest(new junit.framework.TestSuite$1("warning"));
>     [javac]                                          ^
>     [javac] 1 error
>
> BUILD FAILED
> D:\eclipse\workspace\ant-core-trunk\build.xml:1903: The following error occurred
>  while executing this line:
> D:\eclipse\workspace\ant-core-trunk\build.xml:1610: Compile failed; see the comp
> iler error output for details.
>
> Total time: 3 seconds
>
> I get the same error with vanilla 'ant test'
>
> I can bootstrap + build fine, but the tests aren't compiling. Anyone
> else seeing this problem? (WinXP SP2)
>
> Thanks,
> Kev
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@ant.apache.org
> For additional commands, e-mail: dev-help@ant.apache.org
>
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: dev-unsubscribe@ant.apache.org
For additional commands, e-mail: dev-help@ant.apache.org


Mime
View raw message